Hybridy - pro koho maji smysl?

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
merlin
Porsche Expert

Re: Hybridy - pro koho maji smysl?

Příspěvek od merlin »

Ak nie je clovek celebrita s Hollywoodu, pripadne privrzenec Geenpeace tak to ziadny zmysel nedava. Zachranovat ladovych medvedov nemusim, radsej budem mat ich kozusinu pri krbe...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Efektivita dava smysl vzdy, otazkou je, jestli hybrid dokaze byt efektivni. O tom je cely muj oteviraci prispevek - pro vetsinu lidi podle me nikoli, pokud ale jezdite trochu aktivneji, efektivni byt muze. Resp. z kratkodobeho pohledu provozne efektivni rozhodne je, protoze vracet autu vyznamnou cast energie jinak promarnene brzdenim neni od veci. Jinou veci je, jestli tomu tak zustane, i kdyz vezmu v potaz vsechny dalsi naklady, ktere porizeni a provoz hybridu skyta.

Zbytek je image, ktera me nezajima ani z pozitivniho, ani z negativniho hlediska. Nebudu neco zavrhovat jen pro to, ze s tim jezdi nebo nejezdi Leonardo di Caprio :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
bob
Autoškolák

Příspěvek od bob »

V dnešní době hodnotím hybrid stále jen jako zajímavou hračku. Kterou bych i byl ochoten si koupit, ale stále jen hračku
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

bob: To ale bude dano jen Vasim konzervativismem :) Z uzivatelskeho hlediska hybrid funguje podobne jako konvencni auta, neni na tom nic moc na hrani.

Bohuzel byla hybridum dana image ekologicke spasy, coz jim v ocich rady idi (troufnu si rici vetsiny, alespon v nasich podminkach jiste) spise skodi nez pomaha. Ale na aute schopnem efektivnejsiho fungovani neni primarne nic ekologickeho, vischni prece chceme dostat co nejvice za co nejmene.

Ja - na rozdil od elektromobilu, u kterych dnes s ohledem na limity akumulatoru neni vubec realne jakekoli masivni rozsireni - pro hybridy vidim na trhu prostor, zvlaste za soucasnych trznich regulaci. Pritom vysledkem muze byt auto, ktere neni z uzivatelseho hlediska nijak zasadne problematicke. Porad do nej jde za 5 minut koupit plnou a prejet Evropu krizem krazem...
Skanz3n
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

pjanda píše:...z kratkodobeho pohledu provozne efektivni rozhodne je, protoze vracet autu vyznamnou cast energie jinak promarnene brzdenim neni od veci...
s tímhle plně souhlasím, rekuperace enrgie při zpomalování je určitě krok správným směrem, a je jedno jestli primárním zdrojem energie v autě je spalovací motor nebo elektrický.
A samozřejmě je zde rozhodující účinnost celého systému vzhledem k hmotnosti a nákladům.

ostatně hybridem je dnes třeba i F1 se systémem KERS
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Hybrid bude určitě i na mém seznamu aut, ze kterých budu vybírat příští vozidlo... 85% mých cest jsou dálnice a zbytek město... Docela se mi zamlouvá nový Touareg 3.0TFSI Hybrid, ale zatím jsem v tom nejel. Akorát ta cena - v základu 1.9mio mi nedává moc smysl, bo když si koupím 3.6V6, tak mi zbyde 700t na PHM...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

to já asi žádný průkopník nebudu a raději si počkám až na opravdu dobře fungují technologii
svých peněz si vážím a nebudu je rozhazovat za případné přešlapy nebo přímo podvody výrobců

podvodem na zákazníky myslím například, když občas někdo udává u hybridu spotřebu kolem 2 ltr/100 km
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Vana píše:to já asi žádný průkopník nebudu a raději si počkám až na opravdu dobře fungují technologii
svých peněz si vážím a nebudu je rozhazovat za případné přešlapy nebo přímo podvody výrobců

podvodem na zákazníky myslím například, když občas někdo udává u hybridu spotřebu kolem 2 ltr/100 km
tak s priusem se da za tech 2,5 v primestskem provozu jezdit.
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Vana píše: podvodem na zákazníky myslím například, když občas někdo udává u hybridu spotřebu kolem 2 ltr/100 km
To je spise posunuti reklamni nadsazky za unosnou mez ;) Myslim, ze to je jen vec plug-in hybridu, kde nevim proc ignoruji, ze se to jaksi nejprve musi dobit, coz neni zdarma. Navic ani nevim, jak dojdou k necemu jako 2 litry - kdyz budu merit prumer na 20 km, bude nula, kdyz na 100 km, bude jiny, kdyz na 200 km, bude jiny... Na hybridy proste nelze pouzit soucasnou metriku a velmi se divim, ze vyrobci zkouseji az takhle lacine triky.

V Americe je blaze, takze tam jsou napred a prepocitavaji spotrebu elektromobilu a hybridu do nejakeho ekvivalentu mpg. Kdysi jsem to lehce studoval a zdalo se mi to dost pritazene za vlasy. Pokud se jednou hybridy a elektromobily stanou vsedni skutecnosti, bude to zrejme treba merit uplne jinak...
Skanz3n
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

na druhou stranu je nezpochybnitelny fakt, ze hybrid tu nizsi spotrebu mit bude v souctu jakehokoli jizdniho stylu vzdy. Protoze vzdy dokaze cast odpadni energie vyuzit a rekuperovat a alespon na chvili pouzit pro provoz, nebo vypomoc. Takze po nejakou dobu snizi o svou dodavku energie prisun energie z paliva. Samozrejme da se to brat i tak, ze po danou dobu pomoci navysi celkovy vykon a pak dosahne auto puvodni spotreby, ale ma celkove vetsi vykon a zlepsi si tim dynamiku, takze pro lepsi dynamiku spotrebuje stejne paliva. Tudiz ve finale mohou mit obe verze stejnou spotrebu, ale jedno bude mit vyssi prumernou rychlost.
"bojuje" se v podstate pouze o to, jaka je ta uspora, pripadne o kolik se pri zachovani spotreby zvysi prumerna rychlost. Prime srovnani asi nikdy nepujde udelat, resp. dalo by se na jednom voze hybridnim jezdit nejaky cas bez hybridu a pak jej zapnout a srovnat to, to je asi jedina cesta jak to poradne otestovat. Jinak mi spotreba u hybridu vuci nehybridovske konkurenci o stejnem vykonu, tride, vaze apod. vychazela tak o 30-50% nizsi spotreba (najezdy v radech tisicu kilometru) nez u nehybridu.
Odpovědět