WAZE

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: WAZE

Příspěvek od řidičBOB »

x_x x_x x_x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

tommas píše:Tohle mi WAZE dělalo jen na displeji s menším rozměrem. Na 7" tabletu ani na 5,2" smartphonu s fullhd už je to teď OK. Takže tipuji, že to bude spíše telefonem.
(ten EXIF ukazuje malé rozlišení proto, že je to zmenšeno aby to sem šlo nahrát)
SG Note4 má 5,7'', 1 440 × 2 560, 515 PPI a Android 5.1.1
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

WAZE bude ukazovat max. povolene rychlosti! :) konecne.. vecer se vrhnu do editoru :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak dneska ukázková situace: jedu po PO směrem na D5. Na PO nehoda někde u Ořechu - kolona až za odbočku na D5. Najíždím na D5 a v protisměru kolona až k Rudné. Waze ale v protisměru bez kolon. Tak chci kolonu nahlásit a ejhle! Protisměr nelze! :-?? No, hlavně, že někomu u PC v kanclu, to nezpůsobuje problémy, že?! A uživatelé? Nezájem! Ať stojí v kolonách, č_ _ _ _ ci :ympray:
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

To byl čtvrtek odpoledne že? Já tam jel čtvrtek dopoledne pak když jsem byl někde u Brna, tak to hlásili v rádiu.
Já se začínám domnívat, že waze nestíhá zpracovávat po světě tolik hlášení, tak vymyslel, jak je omezit.

Ve středu jsem stál v Litomyšli na hlavní tepně.
U těch tří benzinek staví kruháč už asi měsíc. A měsíc tam jsou kolony až 5km.
A když jsem stál (nepopojíždělo to) asi v 3km dlouhé koloně, tedy až u čtvrté pumpy ONO, tak WAZE nic.
Žádné hlášení.
:))

Zřejmě data má málo kdo a Ti, co mají data, tak asi mají přečerpaný FUP nebo to nechápu.
Google mapy třeba v německu ukazují hustotu provozu.
Z čeho čerpají?
Waze v CZ asi nevidí, že 500 aut stojí v koloně, dokud to nikdo nenahlásí a v německu to vidí?
Lze namítat, že v malých regionech to hlášení má zpoždění, ale to zpoždění už začíná být tak velké, že i rádio s hodinovým zpožděním je rychlejší a to i na D5 v Praze?
Je škoda, když takový potenciál co waze má, není využit. Velká škoda...

No a polcejní hlídku mi waze nenahlásil snad už posledních 10.000km.
Ještě před rokem tam byly hlášení i celníci co postávají na nájezdech dálnic, sice zbytečně, ale byli.
Teď už to nehlásí ani zacpanou D5 do Prahy.
Jestli to tak půjde dál, zachvíli třeba waze smažu a budu mít alespoň v autě pohodu.

Mám zkušenost, že až když na dálnici stojí hodinu třeba 3000ks aut, waze spolehlivě navádí objízdnou trasu už předem.
Ovšem to musíte mít štěstí a ta dálnice se musí zacpat tak 2h před tím, než se přiblížíte vy, to už dávno vím ale z infotaimentu. Vypne to i film a pustí nahlas tu dopravní informaci rádiem: v ČR zelená vlna, impuls...

Možná, že když waze pustím až budu vědět z rádia, že je třeba nalézt objízdnou trasu, jinak bude vypnutý a klídeček.
A možná, že to tak dělá už většina.
A to by vysvětlovalo, proč tam nikdo nic nehlásí.
Možná se pletu a možná ne. :-h
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jj, čtvrtek...
No, dřív to Waze stíhalo...nyní asi ne. Jak jsem psal - 4.0 = krok zpět. Když je něco fajn, funguje to a uživatlům to vyhovuje, tak proč to celé neposrat aktualizací. Hlavně, že grafika už není trhaná! Bravo!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

iOS update, hezčí modrá barva pro naplánovanou trasu, bohužel jen v nočním režimu (sbohem hnusná fialová), díky novému podbarvení mapy lepší čitelnost.. protisměr pořád jen policie a nehody..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

zrovna jsem to sosnul...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

K čemu je tam ten 3D touch? Předpokládám k hlášení událostí a jinak k ničemu ne?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

2015-11-15 20.59.50.png
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět