To byl čtvrtek odpoledne že? Já tam jel čtvrtek dopoledne pak když jsem byl někde u Brna, tak to hlásili v rádiu.
Já se začínám domnívat, že waze nestíhá zpracovávat po světě tolik hlášení, tak vymyslel, jak je omezit.
Ve středu jsem stál v Litomyšli na hlavní tepně.
U těch tří benzinek staví kruháč už asi měsíc. A měsíc tam jsou kolony až 5km.
A když jsem stál (nepopojíždělo to) asi v 3km dlouhé koloně, tedy až u čtvrté pumpy ONO, tak WAZE nic.
Žádné hlášení.
Zřejmě data má málo kdo a Ti, co mají data, tak asi mají přečerpaný FUP nebo to nechápu.
Google mapy třeba v německu ukazují hustotu provozu.
Z čeho čerpají?
Waze v CZ asi nevidí, že 500 aut stojí v koloně, dokud to nikdo nenahlásí a v německu to vidí?
Lze namítat, že v malých regionech to hlášení má zpoždění, ale to zpoždění už začíná být tak velké, že i rádio s hodinovým zpožděním je rychlejší a to i na D5 v Praze?
Je škoda, když takový potenciál co waze má, není využit. Velká škoda...
No a polcejní hlídku mi waze nenahlásil snad už posledních 10.000km.
Ještě před rokem tam byly hlášení i celníci co postávají na nájezdech dálnic, sice zbytečně, ale byli.
Teď už to nehlásí ani zacpanou D5 do Prahy.
Jestli to tak půjde dál, zachvíli třeba waze smažu a budu mít alespoň v autě pohodu.
Mám zkušenost, že až když na dálnici stojí hodinu třeba 3000ks aut, waze spolehlivě navádí objízdnou trasu už předem.
Ovšem to musíte mít štěstí a ta dálnice se musí zacpat tak 2h před tím, než se přiblížíte vy, to už dávno vím ale z infotaimentu. Vypne to i film a pustí nahlas tu dopravní informaci rádiem: v ČR zelená vlna, impuls...
Možná, že když waze pustím až budu vědět z rádia, že je třeba nalézt objízdnou trasu, jinak bude vypnutý a klídeček.
A možná, že to tak dělá už většina.
A to by vysvětlovalo, proč tam nikdo nic nehlásí.
Možná se pletu a možná ne.
![Wave :-h](./images/smilies/103.gif)
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)