Nejlepsi silnice v Ceske republice ( + SK)

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
metaljohn
Mistr volantu

Re: Nejlepsi silnice v Ceske republice

Příspěvek od metaljohn »

To bych mohl zkusit, já jel jenom Od Jestřebí tu trasu Dubá - Mělník a ta mi až tak super nepřišla, jak se říká.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Dubá - Vrutice je ten zaujimavy usek...neni to najlepsia cesta aku som zazil, bola to ale alternativna cesta MB - LT bo hlavny usek bola sama dedina, samy klobouk a samy polda... :)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

metaljohn píše:
pavproch píše: jo, sklené a arnoštov.... ref hrolatý asfakt - proto píšu, jak brambor (a já s ním) trpěl...
Já už tam ani nejezdím, když jedu z domu do Svitav. Radši to beru Jevíčko - Chornice - Moravská Třebová a Svitavy. Do MT je až na malej úsek moc pěknej asfalt a docela dobrá rychlá série zatáček.
No když už jsme u toho, tak moc pěkná cesta je od Boskovic do Jevíčka - ne vždy ideální silnice, ale jezdí se tam pěkně. Zvlášť pak úsek Cetkovice - Jevíčko, teda než člověk dojede do Pardubického kraje.
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

Jo, tu si taky občas rád zajedu, to máš pravdu. Sem tam je nic moc asfalt, ale většinu cesty je slušnej a pěkný zatáčky :) Jsem rád, že mám hned za zadkem takovou trasu. Jako bonus je za Jevíčkem nádherný údolí se super výhledem. Tam se dá užít jak rychlá tak pomalá jízda.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mně se jednou poštěstilo (když byla I/35 v mohelničáku ucpaná) trefit "lesní" cesty (Mohelnice-Mírov-Staré město) na úplně dohladka uklouzaném sněhu, to byla paráda.... :x :x :x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

neska sem poprvé od otevření D47 jel po původní I/47, dnes I/647 z Bělotína skrz Fulnek a Bílovec do Klimkovitz.... absolutně bez provozu.... supr jízda - dlouhé rychlé úseky přes voj prostor střídány dobře viditelnými krucánky mezi Fulnekem a bílovcem.... :x

I na zimních to bylo mnohiokráte do omezovače (a sem tam i blikajícím DSC) :x :x :x
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Blikajucim DSC by som sa moc nechvalil ;) to by malo byt pospravnosti trvalo deaktivovane :P
U mna ta palubka vzdy svieti jak vianocny stromcek ;))
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pavproch píše:neska sem poprvé od otevření D47 jel po původní I/47, dnes I/647 z Bělotína skrz Fulnek a Bílovec do Klimkovitz.... absolutně bez provozu.... supr jízda - dlouhé rychlé úseky přes voj prostor střídány dobře viditelnými krucánky mezi Fulnekem a bílovcem.... :x

I na zimních to bylo mnohiokráte do omezovače (a sem tam i blikajícím DSC) :x :x :x
ktere dlouhe rovne useky pres vojensky prostor, ty pres libavou? dyt to je hrozna panelka. posledne jsem tamtudy jel v XF, coz je to nejlepe odtlumene auto, co jsem za posledni dobu zkousel, a bylo to utrpeni. tamtudy uz jedine v offroadu
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Snowman000 píše:Blikajucim DSC by som sa moc nechvalil ;) to by malo byt pospravnosti trvalo deaktivovane :P
U mna ta palubka vzdy svieti jak vianocny stromcek ;))
tak pavproch je milovních těchhle moderních systémů :D
RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ale prd, powerproch je starší pán, co se na proměnlivě kluzkém (už) bojí (sám sebe) a proto to nechává zapnuté... jo, suchý asfalt nebo rovnoměrná klouzačka, třeba čerstvě nasněžíno, to je jiná....
Odpovědět