Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od řidičBOB »

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Slawall
Mistr volantu

Příspěvek od Slawall »

Díky, dobré vědět. :)
2.016V 99kW
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:
EL_XEL píše: Ale pokud by mě potom zastavili a chtěli mě pokutovat - jak nejlépe se bránit, jestli to vůbec jde?
Platí nejvyšší povolená rychlost a hotovo. Platil bys :-)
[-x Nene, řekl bych, že jsem si myslel, že za mnou jede nějaká piča, nejspíš Trpišovský a že jsem se bál o svůj život. No a vzhledem k tomu, že důkaz o překročení rychlosti je video, kde se mi lepí na prdel, tak se slušným advokátem (naštěstí v rodině:) by to doufám prošlo. Zmrdům se neustupuje (a policajti, co tohle dělají, zmrdi jsou).

Varianta b) je, že mi náhle selže plynový pedál a budu se muset zařadit za ten kamion, co právě předjíždím...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

EL_XEL píše: [-x Nene, řekl bych, že jsem si myslel, že za mnou jede nějaká piča, nejspíš Trpišovský a že jsem se bál o svůj život. No a vzhledem k tomu, že důkaz o překročení rychlosti je video, kde se mi lepí na prdel, tak se slušným advokátem (naštěstí v rodině:) by to doufám prošlo. Zmrdům se neustupuje (a policajti, co tohle dělají, zmrdi jsou).

Varianta b) je, že mi náhle selže plynový pedál a budu se muset zařadit za ten kamion, co právě předjíždím...
Ad a) v takovém případě máš volat 158, což bys jistě neučinil. I právník v rodině Ti asi nejspíš řekne, že důvěryhodnost výpovědí je zde velmi důležitá. Jak sám říkáš, důkazem bude video, kde bude velmi pravděpodobně bezpečná vzdálenost dodžena a nebude z něj patrné žádné najíždění, jelikož v takovém případě nelze měřit rychlost ;-)

Ad b) To by se dalo velmi jednoduše prokázat znalcem v oboru a to bys asi nechtěl...

Policajti tohle opravdu běžně nedělají. Navíc, kdo se takto nechá nachytat, je IDIOT - protože policisté sedí v autě ve stejnokroji a v reflexních vestách, takže jsou dobře poznat - čím jsou blíž, tím lépe.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:
EL_XEL píše: [-x Nene, řekl bych, že jsem si myslel, že za mnou jede nějaká piča, nejspíš Trpišovský a že jsem se bál o svůj život. No a vzhledem k tomu, že důkaz o překročení rychlosti je video, kde se mi lepí na prdel, tak se slušným advokátem (naštěstí v rodině:) by to doufám prošlo. Zmrdům se neustupuje (a policajti, co tohle dělají, zmrdi jsou).

Ad a) v takovém případě máš volat 158, což bys jistě neučinil. I právník v rodině Ti asi nejspíš řekne, že důvěryhodnost výpovědí je zde velmi důležitá. Jak sám říkáš, důkazem bude video, kde bude velmi pravděpodobně bezpečná vzdálenost dodžena a nebude z něj patrné žádné najíždění, jelikož v takovém případě nelze měřit rychlost ;-)

Ad b) To by se dalo velmi jednoduše prokázat znalcem v oboru a to bys asi nechtěl...

Policajti tohle opravdu běžně nedělají. Navíc, kdo se takto nechá nachytat, je IDIOT - protože policisté sedí v autě ve stejnokroji a v reflexních vestách, takže jsou dobře poznat - čím jsou blíž, tím lépe.
Tak já zatím vždycky policajty v autě poznal a přímo mně tohle nedělali, ale viděl jsem to už asi třikrát (naposledy minulou sobotu to dělal světlemodrý Passat směrem na Brno kousek před benzinkou u Devíti křížů.

Co se toho a) týká - jak se nahrává/archivuje to video? Já myslel, že v podstatě nonstop, tj. v momentě, kdy si vyžádám ten záznam z doby T-1 minuta třeba a oni ho neposkytnou, tak už je to IMHO dost podezřelé na to, aby vznikly pochybnosti. (jestli je má úvaha špatná, tak sorry, nejsem v tom zběhlý:-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

EL: záznam sice nonstop běžet může, ale pro účely důkazu postačuje dokladovat první a poslední snímek - nikoliv celý videozáznam. Zrovna Passat nemůže měřit tím způsobem, že někoho bude před sebou tlačit. Pokud byla hlídka na někom "nalepená," tak se mohla snažit zadokumentovat jiný přestupek - třeba telefonování.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

řidičBOB píše:EL: záznam sice nonstop běžet může, ale pro účely důkazu postačuje dokladovat první a poslední snímek - nikoliv celý videozáznam. Zrovna Passat nemůže měřit tím způsobem, že někoho bude před sebou tlačit. Pokud byla hlídka na někom "nalepená," tak se mohla snažit zadokumentovat jiný přestupek - třeba telefonování.
To mě nenapadlo (s tím dokumentováním jiného přestupku), připadalo mi to prostě jako to, že se snaží vyprovokovat toho před sebou, aby zrychlil.

Jinak s tím důkazem - to stačí pro potvrzení přestupku (a o tom se nepřu), ale pokud existuje celý záznam, tak bych čekal, že si ho v rámci řízení můžu vyžádat, pokud budu argumentovat tím, že mě "tlačili". Z mého laického pohledu tedy:

a) záznam existuje, ale policie ho nechce poskytnout - důvodné pochybnosti, které by měly stačit na to, aby si soud řekl "hm, on má asi pravdu"
b) záznam neexistuje - jsem v prdeli

Přičemž předpokládám, že existují nějaké vnitřní předpisy na to, jaké záznamy se mají uchovávat a pokud záznam měl být a není, tak platí bod a).
tracid
Autoškolák

Příspěvek od tracid »

řidičBOB píše:

Co je na variante b) spatneho/protipravniho? Zacnu predjizdet, za me se nalepi nekdo, kdo pravdepodobne chce jet rychleji, tak usoudim, ze nejlepsi, abych neprekazel je sundat nohu z plynu a zaradit se zpet za kamion... Samozrejme pohadky o porouchanem plynu jsou nesmysl...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tracid: na Tvém pojetí vůbec nic. Prostě jsi nechtěl pořušit nejvyšší dovolenou rychlost a tak jediným možnám řešením bylo, rychlost naopak snížit. Pokud to uděláš v souladu se zákonem, čili ne na trpiše, tak tomu nelze nic vytknout.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

EL_XEL píše: a) záznam existuje, ale policie ho nechce poskytnout - důvodné pochybnosti, které by měly stačit na to, aby si soud řekl "hm, on má asi pravdu"
b) záznam neexistuje - jsem v prdeli

Přičemž předpokládám, že existují nějaké vnitřní předpisy na to, jaké záznamy se mají uchovávat a pokud záznam měl být a není, tak platí bod a).
Podívej, jim prostě stačí, když ukáží první a poslední fotku. Tak je to stanoveno v protokolu o homologaci zařízení. Takže jako důkaz pro správní, případně soudní řízení, to platit bude. Prostě proto, že důkaz byl pořízen v souladu se zákonem.
Obecně se dokládá takový důkaz, který je vyžadován.
A i kdyby nakrásnu bylo ze zánamu patrné, že jeli za Tebou a Tobě to přišlo, že Tě tlačí, tak Tě vůbec nic neopravňuje jet rychleji než je dovoleno.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět