Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
ExFun
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od ExFun »

Ale srovnáváš záplety s vnitřní šířkou 17 a 27 mm to je centimetr rozdíl... Jinak Remerx kola mi vážily přes 2 kg, ráfky mají k 500g každý. Ty fulcrumy jsou pod 1,7kg
Back to basics.
Příčina -> následek
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Dík za info, tak já půjdu asi směrem těch fulcrumů... Ad. šířka ráfků: jak jsem psal našel jsem i nějaký články kde psali, že stačí ten 20% rozdíl a je to v poho a bezdušák pak malinko líp funguje. Žádnou osobní zkušenost s tím ale nemám, tak se právě ptám.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

za mě taky fulcrum/campa a dt swiss bylo vždycky bezproblémů. DT swiss jak origoš komplet kolo, tak i poskládané z dt swiss dílů.
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

honziss píše:2 vroom: co si koupil?
Spesla enduro 2020, tezky je ale je tam hodne prostoru to dostat klidne o kilo a pul dolu. I tezky funguje senzačně.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja mel fulcrumy na stumpjumperu fsr a parada, tvrdy jak kamen, hodne slusna povrchova uprava a 2 roky bez centrovani, loziska bez vule, atd..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:nemám na čem bajka zvážit
Už budu mít.... objednal sem (za tři stovky) závěsnou váhu na zavazadla do 40 kgs, tak až ji budu mít doma v dílně, tak toho svého Kanona zvážím a hned budu vědět na čem sem.... :ymhug:
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ad ráfky: Remerx Magic hodně lidem praskaly, také jsem byl postižen. Teď nám WTB a v pohodě. Ale nejezdím moc terén, spíše polňačky a okresky. Tak preferuji hlavně hmotnost - ráfky WTB 26, duše Schwalbe, ztenčené dráty Ritchey WCS a náby Shimano XT. Na moje jízdy vyhovující, moc už vlastně nejezdím. Ale to jiná kapitola :(
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:
pavproch píše:nemám na čem bajka zvážit
Už budu mít.... objednal sem (za tři stovky) závěsnou váhu na zavazadla do 40 kgs, tak až ji budu mít doma v dílně, tak toho svého Kanona zvážím a hned budu vědět na čem sem.... :ymhug:
jsem to vždy řešil na kuchynské váze do 6kg, sundat kola a zvážit rám a kola zvlášť :-)
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak, díky návodu doporučenému a staženému na bike-forum.cz mám zase na své vidli zdvih celých 100mm (sag při nazatížené vidli byl 20%, fčíl je nula - kuju za upozornění tady, že mám tu vidli nějakou "pokleslou" - byla, no).

@ex: a tímpádem mám teda převýšení sedla (odhadem) už ne 1,5mm ale možná 2 nebo dokonce 3mm (pozor na pavprocha, lže jako když tiskne... :D )
¨
A fčíl sidu objednat ND na zanedbaný servis 50/200hod a jakmile je budu mít, tak tu vidli "rozvrtám" podle toho návodu.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Ad. ráfky: Díky všem za refence, půjdu do těch Fulcrumů - jsou lehoučký a stejně jsem z 95% jen na silnici a s tlustýma gumama, tak by to měly v pohodě přežít.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět