Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
Podle mě je, kromě zcela jednoznačných případů, ztráta času, snažit se jakkoliv s úředníkem přít - jak praví lidové moudro o hraní šachů s holubem. Nejúčinnější taktikou asi bude použití metody brute force, aby se úředníkovi ani nechtělo spis otevírat, nechal ho vyhnít a místo něj si vyřešil několik, byť věcných, "žiletek".
Rychlost zabíjí!
Možná bychom se mohli i někam dostat, kdybys nevedl diskuzi svým obvyklým způsobem, ale napsal něco konkrétního.řidičBOB píše: Třeba nelze z principu měření PolCamu vytrhnou jednu část a druho zcela ignorovat - a to tu, že jako důkaz o přestupku může sloužit i celý záznam a nikoliv jenom jeho část nebo první a poslední foto z měření, atd.
To jsem vůbec nenapsal, přesně naopak - jde o to, aby úřadník pohnojil co nejvíc věcí, neupozorňovat ho na to dopředu a pak mu to omlátit v odvolání, kde to zruší. Co máš na mysli brute force, jak jsem tak pochopil - ještě před vydánim rozhodnutí?aikoN píše:Podle mě je, kromě zcela jednoznačných případů, ztráta času, snažit se jakkoliv s úředníkem přít - jak praví lidové moudro o hraní šachů s holubem. Nejúčinnější taktikou asi bude použití metody brute force, aby se úředníkovi ani nechtělo spis otevírat, nechal ho vyhnít a místo něj si vyřešil několik, byť věcných, "žiletek".
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
já se ale nechci nikam dostat - já vím svoje a mě to stačí. To snad šlo pochopit již z mé první reakce.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Takže naprosto zbytečná strana a půl. Nechápu, že reaguješ, když nakonec ani nechceš/nedokážeš konkrétně vysvětlit proč nemám pravdu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Protože jí prostě nemáš... Až tě jednou čapnou, tak to poznáš. Takovýchto chytráků, jako jsi ty, potkali už stovky - jak policajti, kteří PolCamy mají již řadu let a už se naučili dokumentovat přestupky, tak i některé správní orgány, když zrovna nenasekají formální chyby v provádění důkazů nebo v odůvodnění.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Aby neudělali chybu ani PČR ani správní orgán, tak s tim jsem se ještě nesetkal.
Mám dotaz mimo aktuální diskuzi. Kdy je možné nahlédnout do spisu a co s tím všechno souvisí? Přišla nám domů výzva k zaplacení určené částky za projetí červené. Já jsem majitel vozidla, ale v době přestupku řídila přítelkyně. Neříkám, že to nemohla udělat, ale vzhledem k jejímu stylu jízdy mi to přijde krajně nepravděpodobné Nechají mě v té 15 denní lhůtě na zaplacení nahlédnout do spisu, aniž bych se k tomu musel jakkoliv vyjadřovat? Zajímalo by mě, co opravdu udělala, ale raději samozřejmě zaplatím určenou částku, než se pak párat s předem prohraným správním řízením. Díky
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv, protože žádný ještě neexistuje a ani nemůže, jelikož v podstatě nebylo zahájené klasické přestupkové řízení. To je právě ta finta OO - nepátrej, nepřepínej a zaplať. Podívat se budeš moct, až když nezaplatíš.
To už ale nebude za symbolickou částku (tedy doufám, že částka symbolická je) a bez bodů.
To už ale nebude za symbolickou částku (tedy doufám, že částka symbolická je) a bez bodů.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jak píše řBob, zatím neprobíhá přestupkové ani správní řízení, takže klasicky nahlížet do spisu nelze. Celá OO (v první fázi) je postavené na principu, že orgán vyzve provozovatele k uhrazení určené částky na základě "jednání, které vykazuje znaky přestupku". Pokud provozovatel zaplatí, tak se věc odloží. A většina lidí ráda zaplatí, pokud bude částka rozumná. Zrovna u červené je klasický přestupek za hodně peněz + bodů + možnost zákazu činnosti při opakování.
Mimochodem, kolik po tobě chtějí a kde to bylo?
Mimochodem, kolik po tobě chtějí a kde to bylo?
1500,- a bylo to na křižovatce Chilská-Opatovická ve směru na Litochlebské náměstí (Praha). Myslím, že celý mechanizmus chápu -když to nezaplatím, tak pak mají 60 dní na zahájení přestupkového řízení, resp. identifikaci řidiče (s čímž se předpokládám nebudou vůbec trápit), protože z fotky by měli rozeznat ženskou od chlapa. Takže se to za cca čtvrt roku vrátí ke mě coby sprdel provozovatele vozidla. Pak už tedy budu moci nahlédnout do spisu. A teď otázka, když tam pak příjdu, tak už nikoho nezajímá, kdo to řídil a řeší se jenom, jestli domnělý přestupek naplnil nebo nenaplnil znaky přestupku? Pak by mě teda ještě zajímalo, podle čeho se určuje výše pokuty v rozmezí 2500-5000? Díky