Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Beny9700
Pan Řidič

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Beny9700 »

I při rychlosti 50 km/h a vzdálenosti 100 m měl čas na otočení max. cca 7s, takže by toho kluka stejně ohrozil
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

>ultima ratio: Podle způsobu argumentace "motorkář jel určitě rychle" a "policejní auto určitě mělo zaplé majáky" je veškerá diskuse s tebou marná, nicméně jak vypadá takové otáčení policie v praxi je vidět na následujících videích:

Video z místa střetu s ukázkou rozhledových podmínek:

Na prvním videu chybělo opravdu málo k nehodě. Řidič Fabie v bezpečné vzdálenosti (i kdyby to Octávka před ním zadupla nebo se zastavila o imaginární zeď, tak to ubrzdí), vidí zastavovat Policejní Octavii u kraje a už začíná mírně najíždět doleva aby ji objel. Vzdálenost mezi auty se snižuje. Naštěstí přitom řidič Fabie i zpomalil. Skopová hlava v policejní Octavii ani neblikne, ani nerozsvítí maják, jen to střihne znovu do cesty a ještě neumětelně tahá za ručku, čímž se zasekne v půlce manévru. Být to já tak asi takovou demenci nečekám a normálně ho objíždím bez zpomalení, po tom co zastavuje na kraji cesty. A možná by mě pak vláčeli médii jako vraha, protože bych se třeba ani nestihl vyhnout aspoň tak, abych ho netrefil zrovna na dveře.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Podle znalce jel 85 km/hod.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

No tak když to říká znalec, jedná se o slovo boží. Podle čeho asi zjistil, že motorkář jel 85 km/h, když údajně nestihl ani začít brzdit? Už jen takto exaktně uvedená jediná hodnota je nesmyslem sama o sobě. I kdyby měl konzistentní výpovědi svědků, brzdné stopy a kdovíco ještě, tak by mohl vyvodit pouze nějaký pravděpodobný rozptyl rychlostí. Ne prostě "jel 85 km/h, tečka". Ono tedy dostat ze 125ccm endura, které mívají obecně maximálku těsně nad stovkou, 85 km/h do kopce není úplně triviální záležitost.

Ale to je všechno stejně úplně jedno, ať jel motorkář jakkoliv rychle, řidič Passatu ho nemě právo ho ohrozit. Sám vypověděl že o něm věděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho policajt neměl šanci všimnout.
Naposledy upravil(a) Zajda dne úte 24 zář 22:46, celkem upraveno 1 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Asi tomu ne zcela rozumíš.

Znalec samozřejmě uvedl podle svého znaleckého posouzení rozsah rychlostí, ale pro posouzení děje je v tomto případě relevantní spodní hranice, tedy 85 km/hod.
Soud nebyl o tom, kdo to zavinil, ale jestli jsou přesvědčivé důkazy o vině policajta. Soud shledal, že nejsou.

Rovnou bych jim ty Passaty sešrotoval, o tom není žádná diskuze, ale byl bych opatrný hodnotit soudní výrok, o kterém vím kulový.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Aha, tak 85 km/h byla dokonce spodní hranice, to tomu teda musel pořádně vytnout.

Viz můj dodatek v upraveném příspěvku výše - je úplně jedno, jak rychle tam jel. Policista vypověděl že ho viděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho nemohl všimnout a přizpůsobit tomu své počínání. Nebo třeba taky jen lže a nepřesvědčil se pořádně o provozu za sebou, jelikož počítal s auty a ne s malou motorkou.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ultima ratio »

Tak jako chce to trochu přemýšlet, policista mohl zavinit dopravní nehodu, nemusel při tom ale zavinit smrt motorkáře. Vzhledem k tomu, že motorkář narazil do boku passatu, tak je asi všem jasné, že policejní auto se v té chvíli moc nepohybovalo proti motorce, dalo by se říci, že vůči motorce stálo, motorkář by pravděpodobně přežil, kdyby jel jen padesátkou a brzdil, ale on jel minimálně osmdesátpětkou a nebrzdil a narazil při tom do víceméně stojící překážky v podobě policejního vozidla, to ho zabilo. Takové dopravní nehody se ve městě stávají dnes a denně, jsou z toho jen poničené plechy, pokud se dodržuje rychlost, tak smrt snad ani nehrozí. Jenže to si nesmí motorkář splést město s dálnicí. Ono to má své důvody, proč je v obci omezena rychlost na 50 km/hod., ryhlost totiž zabíjí i když má ten ryhlej třeba zrovna přednost v jízdě.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

To je celkem revoluční pohled že by mohl za nehodu, jelikož by k ní nejspíš došlo i při předpisové rychlosti, ale nemohl za její tragické následky. Zajímalo by mě, jakou to má oporu v zákoně. Osobně to pro mě nějakou minimální morální úlevu snad představuje, ale to je tak všechno. Nemorální je už celý koncept provádění těchto zběsilostí kvůli dostihnutí pachatele marginálního přestupku.

Mimochodem - pokud znalci na rychlostní rozptyl 85+ došli pomocí rekonstrukcí, které byly k vidění v reportáži např. Novy (ano, vzhledem k důvěryhodnosti média mám i já jisté pochyby, jestli vyobrazena byla skutečná policejní rekonstrukce), tak celý odhad stojí na vodě. Na těch záběrech byl manévr plynulý a pozolný, jde to udělat mnohem prudčeji a nečekaněji a ve skutečnosti to tak i praktikují (viz první dvě mnou vložená videa).
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Tak asi znalec určil nárazovou rychlost podle poškození vozidel a z toho odvodil rychlost motorkáře před nehodou. Při rekonstrukci se spíš snažili zjistit, jestli vjel passat při otáčení do vedlejší silnice nebo ne.
ultima ratio
Letec
Kontaktovat uživatele:

Jednou sem snad takové pokuty také dorazí. :ymapplause:
http://www.novinky.cz/koktejl/316185-ri ... korun.html
Odpovědět