Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
I při rychlosti 50 km/h a vzdálenosti 100 m měl čas na otočení max. cca 7s, takže by toho kluka stejně ohrozil
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám . Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera .
>ultima ratio: Podle způsobu argumentace "motorkář jel určitě rychle" a "policejní auto určitě mělo zaplé majáky" je veškerá diskuse s tebou marná, nicméně jak vypadá takové otáčení policie v praxi je vidět na následujících videích:
Video z místa střetu s ukázkou rozhledových podmínek:
Na prvním videu chybělo opravdu málo k nehodě. Řidič Fabie v bezpečné vzdálenosti (i kdyby to Octávka před ním zadupla nebo se zastavila o imaginární zeď, tak to ubrzdí), vidí zastavovat Policejní Octavii u kraje a už začíná mírně najíždět doleva aby ji objel. Vzdálenost mezi auty se snižuje. Naštěstí přitom řidič Fabie i zpomalil. Skopová hlava v policejní Octavii ani neblikne, ani nerozsvítí maják, jen to střihne znovu do cesty a ještě neumětelně tahá za ručku, čímž se zasekne v půlce manévru. Být to já tak asi takovou demenci nečekám a normálně ho objíždím bez zpomalení, po tom co zastavuje na kraji cesty. A možná by mě pak vláčeli médii jako vraha, protože bych se třeba ani nestihl vyhnout aspoň tak, abych ho netrefil zrovna na dveře.
Video z místa střetu s ukázkou rozhledových podmínek:
Na prvním videu chybělo opravdu málo k nehodě. Řidič Fabie v bezpečné vzdálenosti (i kdyby to Octávka před ním zadupla nebo se zastavila o imaginární zeď, tak to ubrzdí), vidí zastavovat Policejní Octavii u kraje a už začíná mírně najíždět doleva aby ji objel. Vzdálenost mezi auty se snižuje. Naštěstí přitom řidič Fabie i zpomalil. Skopová hlava v policejní Octavii ani neblikne, ani nerozsvítí maják, jen to střihne znovu do cesty a ještě neumětelně tahá za ručku, čímž se zasekne v půlce manévru. Být to já tak asi takovou demenci nečekám a normálně ho objíždím bez zpomalení, po tom co zastavuje na kraji cesty. A možná by mě pak vláčeli médii jako vraha, protože bych se třeba ani nestihl vyhnout aspoň tak, abych ho netrefil zrovna na dveře.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- GeneHawkins
- Letec
Podle znalce jel 85 km/hod.
No tak když to říká znalec, jedná se o slovo boží. Podle čeho asi zjistil, že motorkář jel 85 km/h, když údajně nestihl ani začít brzdit? Už jen takto exaktně uvedená jediná hodnota je nesmyslem sama o sobě. I kdyby měl konzistentní výpovědi svědků, brzdné stopy a kdovíco ještě, tak by mohl vyvodit pouze nějaký pravděpodobný rozptyl rychlostí. Ne prostě "jel 85 km/h, tečka". Ono tedy dostat ze 125ccm endura, které mívají obecně maximálku těsně nad stovkou, 85 km/h do kopce není úplně triviální záležitost.
Ale to je všechno stejně úplně jedno, ať jel motorkář jakkoliv rychle, řidič Passatu ho nemě právo ho ohrozit. Sám vypověděl že o něm věděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho policajt neměl šanci všimnout.
Ale to je všechno stejně úplně jedno, ať jel motorkář jakkoliv rychle, řidič Passatu ho nemě právo ho ohrozit. Sám vypověděl že o něm věděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho policajt neměl šanci všimnout.
Naposledy upravil(a) Zajda dne úte 24 zář 22:46, celkem upraveno 1 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- GeneHawkins
- Letec
Asi tomu ne zcela rozumíš.
Znalec samozřejmě uvedl podle svého znaleckého posouzení rozsah rychlostí, ale pro posouzení děje je v tomto případě relevantní spodní hranice, tedy 85 km/hod.
Soud nebyl o tom, kdo to zavinil, ale jestli jsou přesvědčivé důkazy o vině policajta. Soud shledal, že nejsou.
Rovnou bych jim ty Passaty sešrotoval, o tom není žádná diskuze, ale byl bych opatrný hodnotit soudní výrok, o kterém vím kulový.
Znalec samozřejmě uvedl podle svého znaleckého posouzení rozsah rychlostí, ale pro posouzení děje je v tomto případě relevantní spodní hranice, tedy 85 km/hod.
Soud nebyl o tom, kdo to zavinil, ale jestli jsou přesvědčivé důkazy o vině policajta. Soud shledal, že nejsou.
Rovnou bych jim ty Passaty sešrotoval, o tom není žádná diskuze, ale byl bych opatrný hodnotit soudní výrok, o kterém vím kulový.
Aha, tak 85 km/h byla dokonce spodní hranice, to tomu teda musel pořádně vytnout.
Viz můj dodatek v upraveném příspěvku výše - je úplně jedno, jak rychle tam jel. Policista vypověděl že ho viděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho nemohl všimnout a přizpůsobit tomu své počínání. Nebo třeba taky jen lže a nepřesvědčil se pořádně o provozu za sebou, jelikož počítal s auty a ne s malou motorkou.
Viz můj dodatek v upraveném příspěvku výše - je úplně jedno, jak rychle tam jel. Policista vypověděl že ho viděl. Nejel tedy tak rychle, že by si ho nemohl všimnout a přizpůsobit tomu své počínání. Nebo třeba taky jen lže a nepřesvědčil se pořádně o provozu za sebou, jelikož počítal s auty a ne s malou motorkou.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako chce to trochu přemýšlet, policista mohl zavinit dopravní nehodu, nemusel při tom ale zavinit smrt motorkáře. Vzhledem k tomu, že motorkář narazil do boku passatu, tak je asi všem jasné, že policejní auto se v té chvíli moc nepohybovalo proti motorce, dalo by se říci, že vůči motorce stálo, motorkář by pravděpodobně přežil, kdyby jel jen padesátkou a brzdil, ale on jel minimálně osmdesátpětkou a nebrzdil a narazil při tom do víceméně stojící překážky v podobě policejního vozidla, to ho zabilo. Takové dopravní nehody se ve městě stávají dnes a denně, jsou z toho jen poničené plechy, pokud se dodržuje rychlost, tak smrt snad ani nehrozí. Jenže to si nesmí motorkář splést město s dálnicí. Ono to má své důvody, proč je v obci omezena rychlost na 50 km/hod., ryhlost totiž zabíjí i když má ten ryhlej třeba zrovna přednost v jízdě.
To je celkem revoluční pohled že by mohl za nehodu, jelikož by k ní nejspíš došlo i při předpisové rychlosti, ale nemohl za její tragické následky. Zajímalo by mě, jakou to má oporu v zákoně. Osobně to pro mě nějakou minimální morální úlevu snad představuje, ale to je tak všechno. Nemorální je už celý koncept provádění těchto zběsilostí kvůli dostihnutí pachatele marginálního přestupku.
Mimochodem - pokud znalci na rychlostní rozptyl 85+ došli pomocí rekonstrukcí, které byly k vidění v reportáži např. Novy (ano, vzhledem k důvěryhodnosti média mám i já jisté pochyby, jestli vyobrazena byla skutečná policejní rekonstrukce), tak celý odhad stojí na vodě. Na těch záběrech byl manévr plynulý a pozolný, jde to udělat mnohem prudčeji a nečekaněji a ve skutečnosti to tak i praktikují (viz první dvě mnou vložená videa).
Mimochodem - pokud znalci na rychlostní rozptyl 85+ došli pomocí rekonstrukcí, které byly k vidění v reportáži např. Novy (ano, vzhledem k důvěryhodnosti média mám i já jisté pochyby, jestli vyobrazena byla skutečná policejní rekonstrukce), tak celý odhad stojí na vodě. Na těch záběrech byl manévr plynulý a pozolný, jde to udělat mnohem prudčeji a nečekaněji a ve skutečnosti to tak i praktikují (viz první dvě mnou vložená videa).
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi znalec určil nárazovou rychlost podle poškození vozidel a z toho odvodil rychlost motorkáře před nehodou. Při rekonstrukci se spíš snažili zjistit, jestli vjel passat při otáčení do vedlejší silnice nebo ne.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Jednou sem snad takové pokuty také dorazí.
http://www.novinky.cz/koktejl/316185-ri ... korun.html
http://www.novinky.cz/koktejl/316185-ri ... korun.html