WAZE

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
driver
Letec

Re: WAZE

Příspěvek od driver »

proč tady na té fotce je tak velké auto z pohledu skoro zezadu, a já mám v mobilu takové malé s pohledem skoro zhora?
IMG_2536.jpg
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
GinBook
Autoškolák

Příspěvek od GinBook »

driver píše:GinBook Wazer:
Mám subjektivní náměty na vyšší účinnost.
Když pojedu z Olomouce přes HK do Prahy (né po D1) tak na displayi za ty 3hodinky potkám asi jen 20 slovy jen dvacet !!! "neanonymních" wazerů! Všichni jezdí v "anonymním" režimu..
V noci projedu celé česko a ani 20 jich nepotkám...

Málo hlášení:
Já mám pocit, že většina uživatelů Waze jezdí "anonymně" aby je nikdo na silnici neviděl.
Proto je mimo velkoměsta a hlavní tahy minimum hlášení, protože v anonymním režimu nelze ohlašovat.
Nebylo by vhodné, v zájmu větší produktivity začít podporovat hlášení i v anonymním režimu? co třeba plusové body za "viditelnost"?

Nenahlášené hlídky:
Mám pocit, že policii někteří záměrně nehlásí, ze škodolibosti- "jen ať Ti piráti poznají zač je toho loket"
Nedalo by se za nahlášenou hlídku motivovat vyšším počtem bodů? Nehody a další situace jsou hlášeny daleko přesněji.
Dokonce si vzpomínám, že kdysi bylo běžné ,že jsem viděl i hlášení, pozor déšť....

Smazané hlídky:
A napadá mě, jak je ošetřeno, kdyby měl policajt waze, já nahlásím radar, on ho smaže, jak je to ošetřeno?
Když on může mít teoreticky také už nějakou vyšší hodnost, né jen začátečníka, já mám třeba korunku, a jaký je v tomto případě precedens, aby on nemohl neustále mazat ohlášení o Policii.

Co si o tom myslíš?
Z těch plků jsou asi nejzajímavější tyto dotazy od Boba. A jako běžný wazer se pokusím odpovědět na tyto otázky,

OT: Bobe, vyšší účinnost je, když dáš do benzínu čistý líh a nastartuješ :-D

a) ohledně zobrazených uživatelů - maximální počet zobrazených uživatelů je něco mezi 0-30ks. Běžně okolo 15 uživatelů.
Oni nejsou anonymní, proste se nezobrazují. Navíc se jejich poloha aktualizuje asi co 2-10 minut. Je to kvůli spotřebě dat, pokud by tam bylo spousty uživatelů, neuvidíš mapu, a kvůli anonymitě pozice. Souhlasím, v noci moc Wazerů nejezdí. Ale to je celkem logické.

b) Ohledně hlášení, poslední měsíc je tam nějaký problém s délkou hlášení. Chyba je reportovaná nahoru. Proto se ti zdá, že jich moc není. Bud si jistý že se hlásí dostatečně. Samozřejmě penetrace je větší u větších měst a důležitých komunikací.

c) celý svět je rozdělen na dva tábory zda zadávat či nezadávat policii. Body nikoho k takovému hlášení nedonutí, to je přesvědčení duše.

d) bud si jist, že to ošetřené je a jeden policajt s účtem nemá šanci něco ovlivnit (ten článek z USA a policajtech byl krapet zkreslený). Pokud máš korunku, můžeš se "chlubit Blance, že má doma brance". To je asi tak vše. Já si za těch pár bodů též nic nekoupím a vliv to má minimální. Je tam jisté rozdělení na spolehlivost hlášení, ale to je interní záležitost a pro uživatele nezajímavá a nemá to vliv na funkci. Dudlíkář má nějaké drobné omezení, ale těch 160 km, najedeš prakticky hned, potom se omezení ruší.

e) s tou GPS mne to mrzí, ale též jsem měl s jedním iP4 problémy u Waze. Dnes už ho mám jako zálohu v poličce, kdyby se něco pokazilo. Běžně pomohlo letadlo, nebo jsem musel restart telefonu. Občas stačilo resetnout v nastavení připojení.

f) jede tady ta plkárna na TapaTalku?

g) nová verze na iPhone je: "za rohem" a na android "SOON"
Naposledy upravil(a) GinBook dne sob 17 říj 07:24, celkem upraveno 1 x.
GinBook
Autoškolák

Příspěvek od GinBook »

driver píše:proč tady na té fotce je tak velké auto z pohledu skoro zezadu, a já mám v mobilu takové malé s pohledem skoro zhora?
IMG_2536.jpg

Ono asi záleží jaký máš zrovna zoom. Fakt jsem velikost autíčka ještě neřešil, ;-)
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

GinBooku napadl me jeste dotaz, jak jsou data uzivatelu zamerne zpozdena, driv me to na ostatni wazery upozornilo pred vzajenym prujezdem, ale ted to bez akustickeho upozorneni nepoznam, pritom nastaveno to mam dobre.. to se nejak zrusilo upozorneni na protijednociho wazera?
GinBook
Autoškolák

Příspěvek od GinBook »

Nepovídej !?, ....upozorňovalo na uživatele v protisměru? Já jsem u Waze krátce, cca 5 let, ale o ničem podobném jsem neslyšel.

Nebo jsem tě vůbec nepochopil, což je možné po čtyřech hodinách spánku.
siol.a
Řidič začátečník

Příspěvek od siol.a »

oxik píše:to se nejak zrusilo upozorneni na protijednociho wazera?
K čemu by to jako bylo? Mimo zbláznění se v pražským provozu.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Kurna tak jsem se asi taky spatne vyspal :D Ale pamatuju si, cca pred rokem, kdy jsem jezdil dost v noci a potkal jsem wazera, telefon vydal nejaky zvuk.. ted jsem koukal do nastaveni a nemuzu to najit :D asi nejake erupce na slunci nebo moc piva vcera vecer :))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jezdím s Waze přes 4 roky, ale tuhle fíčuru si fakt nepamatuji... Asi erupce.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GinBook
Autoškolák

Příspěvek od GinBook »

Podle mne na tebe někdo troubil.
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Nebo mu někdo poděkoval za jeho hlášení
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Odpovědět