Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
z podezření na úmyslný zločin...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak vzhledem k tomu naměřenému alkoholu tam nějaký ten úmysl stejně zůstane, z toho už se nevyplatí.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Naměřený alkohol sice byl, ale v rozporu s metodikou měření. Na krvi nebyl, takže orientační dechovou zkoušku nebude možné uznat jako důkaz.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ale bude, na lékařském vyšetření byl, to že při něm nespolupracoval a odmítl tam dát krev, to už neovlivní.
§ 16/5 věta třetí zák. č. 379/2005 Sb.
Odmítne-li osoba podle odstavců 1 až 3 vyšetření podle odstavců 2 a 3, hledí se na ni, jako by byla pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.
§ 16/5 věta třetí zák. č. 379/2005 Sb.
Odmítne-li osoba podle odstavců 1 až 3 vyšetření podle odstavců 2 a 3, hledí se na ni, jako by byla pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
sorry že vás vyrušuju z debaty o Janouškovi, ale hledám (zatím neúspěšně) citaci zákona ohledně osvětlení vozidla, přesněji jak to je s osvětlením zepředu.
Jde mi hlavně o to, že americká auta mají většinou přední obrysovky oranžové. Někdy se to předělává na bílé, někdy ne. Je to ale neoslňující světlo. Bobe, víš prosím, kde bych to našel? S 361/2000 Sb. zatím nejsem úspěšný.
Jde mi hlavně o to, že americká auta mají většinou přední obrysovky oranžové. Někdy se to předělává na bílé, někdy ne. Je to ale neoslňující světlo. Bobe, víš prosím, kde bych to našel? S 361/2000 Sb. zatím nejsem úspěšný.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz
WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
Já bych hledal v 56/2001sb. ale narychlo jsem tam žádné konkrétni podmínky nenašel. Tak nevim.
To ted jeden kretén od nás z STK řešil na kámošově pětce E60. Tam svítí část blinku oranžově pořád a dopředu. A on si to fotil (byli jsme na testu tlumičů), že to tak být nemůže a furt nad tím debatoval..
Ain´t nobody got time for that
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
no pokud vím, tak E60 má v předních světlech čtyři oranžové ledky, které ale svítí do boku, není to část blinkru. Tohle podle mě bylo to stejné, na co se ptám já - přední obrysovky (parkovačky) oranžové (a sdružené s blinkrem), tj. tak, jak to má drtivá většina US aut a EU auta dovezená do USA a tam provozovaná.
Ale jestli to byl fakt kretén, tak to nemá moc velkou vypovídací hodnotu. A jak to dopadlo?
edit: a se zákonem 56/2001 jsem nebyl úspěšný, tam se píše pouze o přestavbách.
Ale jestli to byl fakt kretén, tak to nemá moc velkou vypovídací hodnotu. A jak to dopadlo?
edit: a se zákonem 56/2001 jsem nebyl úspěšný, tam se píše pouze o přestavbách.
Naposledy upravil(a) bloody cardinal dne sob 12 kvě 19:00, celkem upraveno 1 x.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz
Ty ledky svítí i dopředu... no tím jsem chtěl jen říct, že dopředu oranžové světlo svítit nesmí. Kretén to je, ale vypovídací hodnotu to má, byli u toho i ostatní nekreténi
Ain´t nobody got time for that
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Aha. No a jak to dopadlo? Dostal nálepku nebo to musel odstranit? Nebo zapsat výjimku do TP?
A fakt by mě docela zajímalo v jakém zákoně (nebo jiném podobném dokumentu) se o tomhle píše. Ne že bych ti nevěřil, ale prostě to chci vidět.
Protože když třeba aktivuji oranžové obrysovky v US autě, protože byly předtím deaktivovány (tj. bílé obrysovky nebyly z výroby), jedná se imho o opravu/navrácení do sériového stavu.
A fakt by mě docela zajímalo v jakém zákoně (nebo jiném podobném dokumentu) se o tomhle píše. Ne že bych ti nevěřil, ale prostě to chci vidět.
Protože když třeba aktivuji oranžové obrysovky v US autě, protože byly předtím deaktivovány (tj. bílé obrysovky nebyly z výroby), jedná se imho o opravu/navrácení do sériového stavu.
Naposledy upravil(a) bloody cardinal dne sob 12 kvě 19:08, celkem upraveno 1 x.