Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hon na piráty
Pozustali obou.
ExFun píše:Chce po řidiči a dluhy se dědí - proto to přešlo na pozůstalé..
edit
A jo - pozůstalé spolujezdce nevím. MOžná to z opatrnosti žaloval na oba ještě dřív než se vědělo kdo řídil (těžko mohli vědět jestli si za jízdy nepřesedli apod.)
To jsou jen spekulace. Chtělo by to vědět.
Nebo to žalovali jen pozůstalí spolujezdce? Se mi to teď nechce číst.
Toš těžko říct, jak to je, žádný spis nebo tak jsem k tomu nečetl. Z článku vyplývá, že pouze pozůstalí spolujezdce:ultima ratio píše:Pozustali obou.
Syn, družka, bratři a matka usmrceného spolujezdce se rozhodli zažalovat automobilku a požadovali odškodnění za nemajetkovou, tedy zjednodušeně řečeno citovou újmu.
Rychlost zabíjí!
Z rozsudku to poznat nejde http://www.nsoud.cz/Judikatura/judikatu ... =0,hyundai
Z pohledu pozůstalých spolujezdce by to byla dobrá práce. Než nést břemeno ohledně zavinění s řidičem (jeho pozůstalými) to vzít přes objektivní odpovědnost provozovatele, ať si to pak vyřídí s pozůstalými řidiče on... Good job.
Z pohledu pozůstalých spolujezdce by to byla dobrá práce. Než nést břemeno ohledně zavinění s řidičem (jeho pozůstalými) to vzít přes objektivní odpovědnost provozovatele, ať si to pak vyřídí s pozůstalými řidiče on... Good job.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho rozsudku i článku to byli jen pozůstalí spolujezdce. Ovšem dle odůvodnění rozsudku by se to mohlo dle mě eventuelně vztahovat i na pozůstalé řidiče. Ale ti žalobu nepodali, takže o nich se nerozhodovalo. Museli by to zkusit, jestli by to pak Nejvyšší soud odůvodnil stejně.
Provozovatel vozidla si to teď pravděpodobně nebude vyřizovat s pozůstalími řidiče, auto měl jistě pojištěné, takže pro něj bude snažší dostat prachy z pojišťovny, pojišťovna bude muset jen plnit to, co dosud neplnila. Pozůstalému řidiče by pojišťovna plnit nemusela, tam je dána zákonná výluka, tam by musel plnit provozovatel sám.Je-li třeba připustit analogické užití § 427 násl. obč. zák. při určení odpovědné osoby za zásah proti osobnosti fyzické osoby vyvolaný zvláštní povahou provozu dopravních prostředků, pak obdobně jako v případě úvahy, že za škodu způsobenou tímto provozem odpovídá provozovatel vozidla, je třeba vycházet z toho, že za nemajetkovou újmu, způsobenou osobnosti fyzické osoby tímto provozem, analogicky nutně odpovídá též tento provozovatel.
To je "vědma" toto
řidič J.H.
spolujezdec R.K.
žalobci:
K.M. - syn E.M.
E.M.
V.K.
a z toho něco dovozovat Ty bys mohl být novinář. Kvalitě našich pisálků bys odpovídal.
Testovací auta dost často pojištěné nebývají.
řidič J.H.
spolujezdec R.K.
žalobci:
K.M. - syn E.M.
E.M.
V.K.
a z toho něco dovozovat Ty bys mohl být novinář. Kvalitě našich pisálků bys odpovídal.
Testovací auta dost často pojištěné nebývají.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně jsi ten rozsudek ani nečetl.
...
Žalovaná firma nezpochybňovala svoji odpovědnost za škodu, kterou nechala likvidovat svojí pojišťovnou. Žalobce K. M. je synem, E. M. družkou, V. a J. K. bratry a V. K. matkou poškozeného R. K. ...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
toho kluka je snad i škoda jako podržtašky u MP. Proč ho Zemák nejmenoval ústavním soudcem??
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Já četl jenom výrok a odůvodnění.ExFun píše:Užij si to. Ano nečetl jsem úvod.