Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od pavproch »

ref měření na nábřeží před speciální školou: jo, vlastně jo, asi tam ta zona je, proč ale potom je před tím retarderem značka 30? já tam stejně ale dycky jezdím tak 35 - se za a) bojím změření a za b) quli temu hrbolu
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

goes píše:tak hlidani povinnosti platit - mesto si ridilo placena mista, nekdo by mel dohlizet nad tim, zda se tato povinnost dodrzuje. u kina je taky pred salem nekdo, kdo kontorluje to, zda byly listky koupene, v tramvaji taky byva revizor, co to kontroluje apod. takze je na miste, aby se tomu venovala i MP. Na druhou stranu az na jeden-dva pripady mam s MP jen dobre zkusenosti. A ze mi odtahli auto z mista, kde jsem stat nemel, nebo dostal pokutu za parkovani kde jsem nemel - to je jen a jen moje vina.
já ani tak neřeším to že to hlídají, ale spíš jak vzniklo to že to vůbec musí hlídat.
Pravda vyděsí
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:ref měření na nábřeží před speciální školou: jo, vlastně jo, asi tam ta zona je, proč ale potom je před tím retarderem značka 30? já tam stejně ale dycky jezdím tak 35 - se za a) bojím změření a za b) quli temu hrbolu
opakování značek je myslím česká specialita.
Pravda vyděsí
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Brus píše:
goes píše:tak hlidani povinnosti platit - mesto si ridilo placena mista, nekdo by mel dohlizet nad tim, zda se tato povinnost dodrzuje. u kina je taky pred salem nekdo, kdo kontorluje to, zda byly listky koupene, v tramvaji taky byva revizor, co to kontroluje apod. takze je na miste, aby se tomu venovala i MP. Na druhou stranu az na jeden-dva pripady mam s MP jen dobre zkusenosti. A ze mi odtahli auto z mista, kde jsem stat nemel, nebo dostal pokutu za parkovani kde jsem nemel - to je jen a jen moje vina.
já ani tak neřeším to že to hlídají, ale spíš jak vzniklo to že to vůbec musí hlídat.
bo lidi (my) neplatime?
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

goes píše:
Brus píše:
bo lidi (my) neplatime?
ne.. město chtělo zřejmě přihrát nějakou korunku firmě prodávající a provozující park. automaty a taky nějaké stavební firmě. A hezky to sedí: opravili jsme vám parkoviště tak koukejte platit (no a co že je ted kapacita poloviční)
Pravda vyděsí
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

pokud o tom mas tyto zakulisni a overitelne informace, pak podej trestni oznameni apod. pokud ne, pak jakou ma vahu takovy vykrik do tmy? Nicmene to, ze to takto je nepopiram, proc by nemohlo byt. Nicmene je to opet o tom "my". Na radnici sedi nejaci lide, nejaci lide maji ty firmy apod. obrazne jses to ty, ja a jini. To, ze to tolerujes bez nejake snahy s tim pohnout nejsi o nic lepsi.
Nicmene opet o tom MP neni. Jiste nedelaji jenom tuto cinnost.
kurburt
Řidič začátečník

Příspěvek od kurburt »

Podminky MP a PCR jsou uz nejakou dobu zname, v Brne si MP prijde na vice penez nez radovy PCR, nevyhoda je snad jedine v tom, ze MP musi myslim co rok delat nejaky zkousky. Jaky a za jakych podminek nevim, ale u PCR tohle neni.

Co me na cele veci vadi je fakt, ze MP vznikla za zcela jinym ucelem nez merit rychlost. Jejich starosti je primarne davat pokuty za parkovani, dohlizet na nebezpecnych prechodech, v nocnich hodinach zajistit klid v ulicich pravidelnymi pochuzkami, byt k dispozici pri reseni tech "lidskych" problemu (ano, spatne slovo, vim). Znam par mest, kde souziti PCR a MP, potazmo cely tento system rozdelujici "pravomoci", funguje. Naproti tomu existuji MP, ktere se zcela vymykaji, predevsim prave diky snaze zajistit maximalni mozny prijem do obecni pokladny a z toho plynouci premie ve vlastni prospech. Jak takovy hon za penezi vypada si kazdy dokaze predstavit.

A Radku nesouhlasim s tim, ze MP je jen jina PCR, a ze je to vlastne jedno, jaka je to policie. Tys clovek, ktery za posledni dobu tolik vola po dodrzovani pravidel a norem k lepsimu a bezpecnejsimu zivotu nas vsech, bys mel byt ten, kdo zada presne dane pravomoce pro tu slozku a presne dane pro tu druhou. Kdyz pominu rozdil ve vzdelani (nelze pausalizovat, ze mnoho lidi odeslo od PCR), tak prave uz celkove zamereni s tim, ze prijmy z pokut jdou vzdy nekam jinam je do nebe volajici.

Bohuzel, vsechno ma sva "ale" a prave proto napriklad v Brne dopravka je odmenovana podle poctu rozdanych pokut...svet se v prdel obraci, prevenci nahradi tvrda represe, bezpecnost bude definovana rychlosti, proste veskera kratkodoba a neucinna reseni poplatna tomu kteremu politikovi...je mi z toho smutno :(
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Prosim jake jsou rozdily v pozadavacich na vdelavani u PCR a MP? Pro vykon radoveho prislusnika jsou ty podminky +- stejne, rozdily nulove, stejne jako pozadavky na dalsi veci. Nevim v jakych vecech ma MP nejasne dane pravomoce, nemyslel jsi tim spise to, ze ma pravomoce, ktere by mit nemusela?

Mi principialne nevadi, kdyz MP funguje, nevadi mi, ze meri, dava pokuty apod. proc ne. Znam se s tremi MP a ze by na ne byl nejaky tlak na vyber pokut, ci mereni apod. to ne. Samozrejme to tak neni vsude, mohu mluvit za P4, Ostravu a Brno a dane lidi. Proste nic neni jednobarevne, proste MP je na miste a pravomoce musi mit, to ze odvadi mrte spinave prace uz mnozi nevidi. Je jednoduche neco plosne odsoudit.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

kurburt píše:Podminky MP a PCR jsou uz nejakou dobu zname, v Brne si MP prijde na vice penez nez radovy PCR, nevyhoda je snad jedine v tom, ze MP musi myslim co rok delat nejaky zkousky.
Jo, i jejich pan ředitel (JUDr. Ing.) je dělal a....neudělal :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Jose85
Mistr volantu

Příspěvek od Jose85 »

Odpovědět