Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

Bond: neplatí - platí na ně jenom hrubá síla :-)
Myslel jsem, že pán z RUS je zvyklý, ale když jsem mu fouknul auto křížem před čumák, tak koukal, jako kdyby se mu to doma nikdy nestalo =))
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne ned 24 črc 20:21, celkem upraveno 1 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

hnev lidu :D
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
PavelS
Spolujezdec

Příspěvek od PavelS »

pjanda píše:
PavelS píše:Ten článek mi přijde mimo...zakazovat policajtům jezdit rychlostma nad ty dané zákonem? To je trochu nesmysl, ne? To je jako zakazovat jim používat zbraň - co když někoho zabijou? (...)
O to prece v clanku vubec nejde, ani naznakem neni rec o pausalnim zakazu policejniho jezdeni nad limit, to jste opravdu spatne pochopil. Ze policie nekdy musi byt nekde rychle, jak to jen jde, je snad kazdemu jasne.
Právě, že je víc než náznakem podle mě...Já si teď uvědomuju, že jsem si ten článek vyložil trochu jinak než byl psanej, mmj rychlostí čtení (v práci), neznalostí (jen povrchní) principu měření těch Passatů (dálnice naštěstí nemusim využívat :) ) apod - ale zkuste si to přečíst - článek začíná:
"Vždy jsem byl odpůrcem policejních honiček v běžném provozu. Ve filmu jsou možná zábavné, ve skutečnosti už to ale taková legrace není. Jakkoli chápu a ve své podstatě i podporuji snahu policie v provozu najít a následně z něj na dlouho odstranit opravdu nebezpečné řidiče, tuto cestu jakožto řešení absolutně odmítám."

Já tam vážně postrádám zmínku o tom, jaké honičky máte na mysli...Kdyby tam bylo jasně řečeno, že ty kvůli tomu hloupýmu systému měření, tak to pochopim hned ;) Právě o to víc divně to vyznělo, když tam čtu třeba o jiných systémech lapení provinilce (zátaras/druhý auto).

Asi je to jen moje chyba, i když mi i trochu dali jiní za pravdu - ale až teď po tý diskuzi mi to dává větší smysl...Nicméně pořád si myslim, že by mohl být napsán trochu jinak... :) Nic ve zlým, jinak vaše recenze žeru, mmj místo dvou aut (Golf/MX-5) uvažuju díky vám o 130i, ale prostě to vidim takhle...
pjanda píše:Jde o to, kdy a za jakych okolnosti, s jakou motivaci ma mit moznost tohoto prava vyuzit. Ja rikam, ze pro zmereni rychlosti nekoho jineho, tim spise pak bez majaku, nikdy a pro honeni nekoho, kdo predtim jel rychle, take nikdy. Pro oboji zde mame efektivnejsi a bezpecnejsi metody.

Cely clanek je o mereni rychlosti, nahaneni rychlych ridicu v provozu a to zejmena stylem a la PolCam a rychle auto. Pokud tedy hovorim o "techto praktikach", mam na mysli samozrejme jen to, co popisuji v predeslem textu. Jakakoli pausalizace z Vasi strany a prirovnani k pouzivani sluzebni zbrane mi zavani demagogii...
Jak jsem psal, ten článek mi vyznívá spíš o nesouhlasu s honěním řidičů - to je důvod proč jsem napsal i trošku věci přitažený za vlasy abych ukázal o co mi jde. Myslím, že už si rozumíme, takže můžem popojet ;) B-)
RWD > AWD > FWD
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

řidičBOB píše:jj, diskuze je moc výživná! Nejvíce mne fascinují názory těch idiotů, kteří evidentně o dané problematice nic neví, ale nebojí se svou tupost prezentovat! ~x(
no, me nejvice pobavil tento
Hlavní problém je ale v tom, že si řidiči myslí, že zvládnou ujet. Řidičům by se mělo dostat do povědomí ža za posledních 10 let nikdo neujel, ale 200 těch co to zkusili přišlo na 15 let o řidičák a zaplatili pokutu 20.000Kč vynásobenu koeficientem jejich výplaty vůdči přůměrné mzdě.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

=)) =)) Tak to je podle mého jasnej adept na příspěvek roku. :D
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caddy »

vůdčí? Co já vím, jakou měl Adolf průměrnou mzdu :-D
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

PavelS píše:(...) článek začíná:
"Vždy jsem byl odpůrcem policejních honiček v běžném provozu. Ve filmu jsou možná zábavné, ve skutečnosti už to ale taková legrace není. Jakkoli chápu a ve své podstatě i podporuji snahu policie v provozu najít a následně z něj na dlouho odstranit opravdu nebezpečné řidiče, tuto cestu jakožto řešení absolutně odmítám."

Já tam vážně postrádám zmínku o tom, jaké honičky máte na mysli...Kdyby tam bylo jasně řečeno, že ty kvůli tomu hloupýmu systému měření, tak to pochopim hned ;)

Myslím, že už si rozumíme, takže můžem popojet ;) B-)
Ja to za nejednoznacne opravdu nepovazuji. Clanek se toci kolem videa s nahanenim pomoci R36, samozrejme to posouvam na obecnejsi uroven, ale jiz v te Vami citovane vete zazniva, ze rec je o zpusobu hledani a eliminovani problematickych ridicu, ne masovych vrahu... Na zmereni a dopadeni takovych ridicu opravdu mame jine, bezpecnejsi metody, ktere neohrozi stovky dalsich. Nedokazu si predstavit, ze by s tim kdokoli rozumny nesouhlasil...

Pokud jsme se pochopili napodruhe lepe, je to v poradku :) Ale trval bych na tom, ze v clanku vidite neco, co v nem neni :) Jsme na automobilovem serveru, clanek je postaven kolem videa s R36, rec je o nahaneni ridicu.... Snad neni treba upresnovat v kazde vete, co je "podobnymi praktikami" apod. konkretne mineno.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
mlaskac
Autoškolák

Příspěvek od mlaskac »

řidičBOB píše:PavelS: Ano, policie musí mít a také má možnost (plynoucí ze zákona) nedodržovat nejvyšší povolenou rychlost. Otázkou ale je, zda je potřebné, účelné a bezpečné tu možnost využívat tímto způsobem.
Souhlasím s tím, že dvě rychle jedoucí auta jsou nebezpečnější než jedno - a to je fakt, který nelze popřít.
Dohled nad dodržováním nejvyšší povolené rychlosti lze provádět i jinak. PolCam je podle mne (a také podle některých policistů) prostě špatné řešení a to právě z důvodu, jakým probíhá měření rychlosti. Kdyby hlídka měla Ramer, tak pirát prolítne kolem, Ramer rychlost uloží a hlídka v poklidu zapne výstražná znamení a rozjede se. Pirát vůbec nemá tušení, co to blikající auto v zrcátku znamená, takže v 99% situací přibrzdí a umožní průjezd. Hlídka jej předjede a stáhne z dálnice - vyřešeno. Tímto způsobem to řeší třeba v SK na všech dálnicích.
Tento nákup měřící techniky se prostě nepovedl a vedení policie se urputně snaží dělat PR, jak je ten systém fantastický. Není - a tohle je jeho hlavní nevýhoda!
tak nějak

vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Kromě toho, že mě bolí za krkem, tak nic víc jsem nepochopil... :-D
brasci
Pan Řidič

Příspěvek od brasci »

Policajti odstavili auto, ktoré zrejme zmerali v tuneli... To je toho, za ten vykrútený krk to nestojí :D
Odpovědět