Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Beny9700
Pan Řidič

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od Beny9700 »

Tady to měření jakž takž chápu (ne ale před či těsně u cedule), ale měli by couvnout a měřit rychlost na tom neviditelným přechodu. Mezitím mohli vzít barvu a tu zebru obtáhnout, nebo aspoň zajistit její znovunatření.

To značení na silnicích je v hrozným stavu. Sám jsem si málem kvůli špatně viditelný dělící čáře málem rozbil hubu při návratu z dovolený.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

měření probíhalo ještě před vjezdem do obce/před cedulí :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

řidičBOB píše:měření probíhalo ještě před vjezdem do obce/před cedulí :-)
Tohle chránění teda nechápu ... dojit peníze.

Bylo by zajímavý na kameru zachytit reakci antiradaru na laser a současně ještě ceduli vesnice, takže měřeno před. A pak jim to promítnout ... co by říkali. Případně podat stížnost.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

takový záznam existuje ;-) Ale co mne nepálí, to už nehasím.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

řidičBOB píše:Laser párty v Novém Městě (kraj HK) - chlapec to střílel ještě cca 20 m před cedulí obce, kde je samozřejmě 90km :-?
20131022180044617.JPEG
ty kráso, v pátek sem zrovna přemýšlel na tomhle místě proč ještě neměřili přesně tady, 50 tam nejede nikdo :D
SSS - vdechne tě do života
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

řidičBOB píše:měření probíhalo ještě před vjezdem do obce/před cedulí :-)
tam je to celé město které přejde jen cedulí do jiného místa, čili je tam všude 50 až nahoru na kopec. Mohla by tam být minimálně 70, ale ta 50 je pěkná sviňárna, teda aspoň ji měřit :o3
SSS - vdechne tě do života
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...se asi blbě dneska domluvili :D :D :D
černý B7 kombi v protisměru

...a za chvíli světlý B7 sedan
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

pavproch píše:Další varování pro rožnováky: vajutovo městapo má novou lapačku na slony....

Odjezd u Rožnova směr Hňupisko, za Bystřickým mostem je rovinka, pak odbočka doprava ke školnímu statku a hned za ní jsou nějaké reklamní cedule, černá opice s pistolí na stativu sa schová za ty cedule (absolutně neviditelno) a pomáhající černé opice to v tym zálivu za Harcovnou (před EZK) vybírají....

kurwy jedna černé...

fčíl sem tam jel 2x a dvakrát mi to píplo "laser".... samozřejmě sem jel předpisově...
:D kolega to tam měl včera za 500,- 67kmh.

ale je to balanta, protože jel nejdřív dolů, ještě když si to tam chystali a to tam byl strážník v reflexní vestě a když se vracel, tak už strážník vestu neměl a zdálky vidět nebyl :-) stejně je to zlý kapitalista v drahém německém autě, takže si to zaslouží :D
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A tak je to správně ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
dyrup
Autoškolák

Příspěvek od dyrup »

Brus píše:
code píše:Minulý týden mně zastavili strážnici když jsem předjížděl v křižovatce - na semaforu bylo přede mnou jednou auto, blikla tam zelená a docela mu to trvalo než se rozjel, tak jsem ho předjzel z leva a trochu na to šlápl a za chvíli mně na dalších světlech brali.

Říkali mně, že za předjížděni v křižovatce je až 6 bodu a odejmutí ŘP, tak se ptám, skutečně v této situaci tohle mohlo nastat?

Borci byli naprosto v pohodě a vyřešili jsme to nakonec domluvou, ale zajímalo by mně jak to je, v jakém zákoně (odstavec) se na to to můžu přesně mrknout.

Díky.
snad není takový problém to dát do googlu..

361/2000Sb. § 17 Předjíždění
§17 (5) Řidič nesmí předjíždět:
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
4. na křižovatce s řízeným provozem.

žádný přestupek za 6 bodu neexistuje
Jasně, že je blbost, že chtěli řešit předjíždění na křižovatce, ale když jsem si pročítal ten § 17
tak je tam:
(5) Řidič nesmí předjíždět:
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy.
Odpovědět