Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Zdravím.
Neměl by prosím někdo relevatní radu, jak řešit překročení rychlosti v obci na Slovensku?
Na začátku roku mi laserem (Ultra Lyte LTI 20/20) naměřili překročení rychlosti o 12 km/h. Byl jsem odchycen a byla mi zjištěna totožnost. Nějak se mi to krklo (dlouhá, rovná silnice, průmyslová oblast, nikde nikdo, velká dohlednost), tak jsem odmítnul zaplatit na místě a žádal jsem správní řízení. Protokol jsem odmítnul podepsat. Po měsíci mi přišel ze Slovenska platební rozkaz.
Český právník je toho názoru, že pokud nezaplatím, tak na mě Slovenská exekuce "nedosáhne", byť místní policie měla jiný "názor" : ) Riziko toho postupu spatřuji v tom, že v momentě příští návštěvy Slovenska mohu mít problém.
Přemýšlím, jaké zvolit řešení. Odvolávání se, pověření právního zástupce z "Ukrajiny", atp. Nicméně neznám jejich zákony, dobu prekluze, atp.
Měl by pls někdo tip, případně kontakt, kdo se tím zabývá?
Díky.
Neměl by prosím někdo relevatní radu, jak řešit překročení rychlosti v obci na Slovensku?
Na začátku roku mi laserem (Ultra Lyte LTI 20/20) naměřili překročení rychlosti o 12 km/h. Byl jsem odchycen a byla mi zjištěna totožnost. Nějak se mi to krklo (dlouhá, rovná silnice, průmyslová oblast, nikde nikdo, velká dohlednost), tak jsem odmítnul zaplatit na místě a žádal jsem správní řízení. Protokol jsem odmítnul podepsat. Po měsíci mi přišel ze Slovenska platební rozkaz.
Český právník je toho názoru, že pokud nezaplatím, tak na mě Slovenská exekuce "nedosáhne", byť místní policie měla jiný "názor" : ) Riziko toho postupu spatřuji v tom, že v momentě příští návštěvy Slovenska mohu mít problém.
Přemýšlím, jaké zvolit řešení. Odvolávání se, pověření právního zástupce z "Ukrajiny", atp. Nicméně neznám jejich zákony, dobu prekluze, atp.
Měl by pls někdo tip, případně kontakt, kdo se tím zabývá?
Díky.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
zaplať a máš po starostech...kolik Ti napálili?
BTW: proti rozkazu je možné se odvolat?
BTW: proti rozkazu je možné se odvolat?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
v momentě příští návštěvy žádný problém nenastal.. a to jsem byl kontorlován nejednou.. tak to nechám tak a uvidí se
zítra se na východ jedu podívat zase, tak třeba změním názor
zítra se na východ jedu podívat zase, tak třeba změním názor
Pravda vyděsí
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Dokud na Tebe nebude vystaven příkaz k zadržení, tak to silniční hlídka nemá jak zjistit... Musela by proběhnout lustrace, což v 99% nedělají a operační by to pak našel v PC. Velmi nepravděpodobné.
V okamžiku, kdyby se tak ale stalo, tak CPZ je jasná volba
V okamžiku, kdyby se tak ale stalo, tak CPZ je jasná volba
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Možná se to bude někomu hodit.emix píše: ...
...
Ve zkratce: Podle názoru slovenského právníka, pokuta do 70 euro nebude v ČR vymáhána. Riziko je "jen" to, že při návštěvě Slovenska by po mě mohla být požadována úhrada. Např. při běžné kontrole. K tomu viz zkušenost Bruse výše.
Je to postavené na Ramcovém rozhodnutí Rady Evrospké unie č. 2005/214/SVV ze dne 24.02.2005 o uplatňování zásad vzájemného uznávání na peněžní sankce. Toto rámcové rozhodnutí bylo ve SR transponované zákonem č. 183/2011 Z.z., který nabyl platnost 1.8.2011. Vymáhaní sankce vykonávají orgány státu pobytu osoby, které byla sankce uložena. Zákon však současně upravuje, že v případě, že je sankce nižší jak 70 euro, stát pobytu osoby, resp. soud v tomto státě rozhodne o odmítnutí uznání a výkonu rozhodnutí o pěnžní sankci. Tato hranice je určena z důvodů, že uznání a následný výkon rozhodnutí se uskutečňuje na náklady státu pobytu osoby. Tedy aby nebyly náklady nepřiměřeně vysoké vymáhané sumě.
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak málo asi nedaj, to by dali v blokovém řízení, ale už asi ne ve správním řízení.
Pánové dotaz, možná trochu naivní, ale ještě se mi to nestalo. Je normální, že když mi dá městapo dýchnout a já nic nenadýchám, tak si opisuje údaje z mojí občanky? V noci jsem se vracel domů a pár set metrů od domu za mostkem číhali, s brutálním wheelspinem se za mnou rozjeli, jako by byli na tuning sraze, a už mě měli
Ain´t nobody got time for that
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Jo, zkontrolujou pak v registru řidičů, jestli jsi už nebyl v době jízdy vybodovanej.
Měl jsi tomu naložit, rychle dojet k baráku a pak dělat blbéhocharger píše:Pánové dotaz, možná trochu naivní, ale ještě se mi to nestalo. Je normální, že když mi dá městapo dýchnout a já nic nenadýchám, tak si opisuje údaje z mojí občanky? V noci jsem se vracel domů a pár set metrů od domu za mostkem číhali, s brutálním wheelspinem se za mnou rozjeli, jako by byli na tuning sraze, a už mě měli
Rychlost zabíjí!
Sedět v lepším autě, tak se s tím jejich Caddym ani nezaobírám a dám si výlet na Hlaváčky v tempu, ale bylo před čtvrtou ráno, já už se viděl v posteli a bylo mi jasné, že chtějí akorát dýchnout, tak jsem v poklidu zastavil. Není čas na hrdinství Dojet domů aniž by mě viděli bych pravděpodobně nestihl, navíc se nám automaticky rozsvítí světlo až na vesmír, takže by hned věděli kam jít
Ain´t nobody got time for that