PP to neni jen o 29 to je o tom, ze posledni dobou je velky vyvoj v oblasti geometrie u MTB. Dnes se dela strmejsi sedlovka, takze se sedi jakoby vic na stredem slapani. Uplne extremni kola delaji znacky jako Pole, Nicolai, ale to jsou upravdu unikaty, zadna masova vyroba. Driv byl treba 71°-73° dneska uz se delaji i pres 76° a extremy jdou k tem 80°pavproch píše:Taxem neska odpoledne po skoro 4 letech zase sednul na bajka.... juniorovo 29" GT. Kuleno (skoro) po cca 8-10 km dobrý (protestoval jen za začátku a jenom trochu, fčíl ho jen lehce cítím), asi se fuckt na 29" sedí / šlape trochu jinak než na 26". Problém bude bolavý loket a trnutí / mravenčení obou zápěstí. Chjo no, starý opotřebovaný člověk. Ale mám z toho lepší pocit, než sem si představoval - vyloženě sem se bál, co bude. Uvidíme, ešče pár repete (na juniorovo bajku) a když to pude, tak si taky pořídím 29". Vybráno už mám.... cannondale FSI kabroň 5..... uhlíkový rám a 1x12 sem ještě nikdy na bajku nevozil.....
Jinak je to ale těžký pocit zmaru a beznaděje, jaxi tělo za ty tři roky odvyklo šmrdlat nohama, proti (i malému) kopci to bolelo hooooodně moc....
https://polebicycles.com/stamina/stamina-180/
Rozhodne doporucuju si vyzkouset par kol pred nakupem. Ja mam ted strmejsi uhel a prijde mi to ke kolenum setrnejsi. Slapu vic pod sebe nez pred sebe.
honziss: Cool, jeffsy je hezky stroj.