Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
Re: Policejní kontroly a měření
jéééé, řB (znovu)objevil svýho nejlepčího tatavara
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Metoda cizinec nemusi byt uspesna a hlavne proc se nevymluvit na osobu blizkou kdyz to jde...Weeper píše:Bond - proč nezůstat u tvé staré metody "cizinec"? Už je známej výsledek tohodle postupu? Nebo třeba ta nenahlášená nehoda se škodou do 100K bez zranění?
Prekluze bude u správního deliktu pěkně dlouhá. Tušim 3 roky?
Napadá mě - co se stane, když je firma, ta má auto od leasingovky. Dojde dopis, firma řidiče nenapráská, a bude to chtít nechat vyhnít, je to v rozporu s § 10 s pokutou do 100K (edit právnická osoba cáluje víc)? Ona splní podmínku § 10, ale prostě nepodá vysvětlení.
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
dle informací, co mám, tak existuje pokyn se vždy vracet na provozovatele, pokud nedojde k nalezení udané osoby.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Co když se vhodně umístí osoba do země, odkud se nevrací pošta? Neexistuje žádná lhůta po který můžou říct - to už je dostatečně na to, že to můžem nazvat nečinnností. Provozovatel prostě svou povinnost § 10 splnil a tečka. Navíc v přípradě vrácení pošty to ještě nic neznamená. Není žádná smlouva mezinárodní, která by zajišťovala přeshraniční fikci doručení, takže když dotyčný (jakože ta adresa na oko sedí a dotyčný tam skutečně bydlí, ikdyž ne, ale to si nikdo nemůže prověřit v případě určitých zemí) řekne - seru na vás, tu poštu nechci, nebude doma, nevyzvedne si to na poště, bude se jednat o rozvojovou zemi atd., tak to prostě musí zase vést na důkazní vakuum.řidičBOB píše:dle informací, co mám, tak existuje pokyn se vždy vracet na provozovatele, pokud nedojde k nalezení udané osoby.
Hlavně tohle si myslim dovolí tak maximálně do první kompenzace ušlýho zisku někoho při penězích, podání trestního oznámení pro zneužití pravomoci úřední osoby, závazného rozhodnutí NSS nebo ÚS.
Bond - no pokud chceš platit bez bodů a zákazu řízení, tak to platí určitě (pokud teda nebude aktivní úředník a kvalitní foto + se nedostavíš osobně atd.).
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Weeper: nechci Ti brát iluze, ale SO nějak rozhodne; odvoláš se a nadřízený SO potvrdí rozhodnutí prvního SO a tím vznikne povinnost zaplatit (takhle je to domluveno a nastaveno). Pak se provozovatel může obrátit na správní soud, což je tak na rok až dva a navíc s nejistým výsledkem - tady je to opravdu 50:50.
Uvědom si, že celé to znění je napsáno tak, že nikomu nejde o to, aby byl potrestán přestupce...jde o to, aby se zvýšil výběr do pokladny. Vzpomeň si, kolik % přestupků z automatizovaných systémů zůstává nepotrestaných a převeď si to na peníze - to je sakra dobrá motivace
Uvědom si, že celé to znění je napsáno tak, že nikomu nejde o to, aby byl potrestán přestupce...jde o to, aby se zvýšil výběr do pokladny. Vzpomeň si, kolik % přestupků z automatizovaných systémů zůstává nepotrestaných a převeď si to na peníze - to je sakra dobrá motivace
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ne, tak mě je to jasný jak to chodí. Mě jde jen o to, že ač si nedělám žádný iluze o tom, kam to tady ohledně SO a soudů spěje, tak takhle si to prostě dovolit sekat nemůžou, pokud žijeme v něčem, co se s velkou nadsázkou dá nazvat demokracie. Pokud půjdu bod po bodu § 125f - h, tak mi z toho prostě vychází, že taková varianta musí fungovat, pokud bude SO a potažmo soudy budou postupovat v souladu se zákonem. A pokud ne, tak se doufám dřív nebo pozdějc najde zdravej rozum ve státní správě na základě společenského podnětu a někdo si to šeredně odskáče a potom si to už rozmyslí.
A co teda ta varianta mít průměr všude minimálně o 40 větší ve městě a o 50 větší mimo město a tudíž není splněna podmínka a o věci se musí vést klasické SŘ? :
A co teda ta varianta mít průměr všude minimálně o 40 větší ve městě a o 50 větší mimo město a tudíž není splněna podmínka a o věci se musí vést klasické SŘ? :
Další možností je nemožnost SO prokázat, že na místě skutečně nebyla zakrytá/jinak neplatná značka, že tam nepřibyla nová značka, která by zvedala limit, že se nestala bouračka do 100 000 Kč, která se nemusí oznamovat. To je jen to první co mě napadá, určitě jsou i další možnosti.§ 125h
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností bezodkladně po zjištění nebo oznámení přestupku vyzve provozovatele vozidla, s nímž došlo ke spáchání přestupku, k uhrazení určené částky, pokud
a) jsou splněny podmínky podle § 125f odst. 2,
b) totožnost řidiče vozidla není známa nebo není zřejmá z podkladu pro zahájení řízení o přestupku a
c) porušení je možné projednat uložením pokuty v blokovém řízení.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
ano, 40/50+ je řešení...sice to tak asi zákonodárce nemyslel, ale udělal
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
weeper: ja rozhodne nic platit nebudu
BMW ///M3 competition