Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od řidičBOB »

Tak tohle musel být šílenec, když založil své dovolání na tom, že motocyklista měl jet 42kmh, místo 65kmh v místě, kde je dovolená 90tka :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Je uz to sice 9 let, ale "povedlo" se mi prehlidnout motorku a nedal jsem ji prednost. Podle znalce jel 70 v okamzik narazu, neco ubrzdil. Bylo to na 50 a u soudu to bylo jak rikate dat prednost je vic. 100% vina na me.
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Muj pohled na vec je takovy, ze je nutno individualne posuzovat kazdy pripad s prihlednutim k okolnostem za jakych se to stalo.

V situaci kdy je dostatecny rozhled do prostoru hlavni silnice, nemuzu akceptovat tvrzeni ridice z vedlejsi ze nemohl pocitat s tim, ze ten po hlavni jel rychleji nez povoluji znacky. Od toho je ocni kontakt, kdy si "zmeri" jak rychle se priblizuje. Presne tohle je casto kamenem urazu protoze to rada ridicu neni schopna spravne posoudit.

Na druhou stranu je treba vzit v uvahu pripady, kdy je rychlost omezena ucelne, protoze okolni teren a tvar silnice ci krizovatky opravdu neumoznuje bezpecne najeti z vedlejsi, pokud by auta po hlavni prijizdela vyssi rychlosti. Tam skutecne muze nastat situace, kdy by vlivem vysoke rychlosti bylo nutno davat prednost autu, ktere vlastne jeste ani nevidim. Takovou situaci popisuje nalez NS 3 Tdo 593/2007.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

V mem pripade byl rozhled dostatecny, ale v rohu krizovatky bylo zabradli, a asi jsem si najel blbe a tim se mi sloupky zabradli spojily do jednoho a zkratily mi rozhled, a tam se mi nejspis ztratila ta masina. Ja rozhled povazoval za dostatecny, nevidel nic prijizdet, tak jsem jel... Mladicka nerozvaznost no :-D nastesti jsem ty dva na te masine jen potloukl a nezabil. Masina a moje auto totalky. Prineslo mi to ponauceni. A v mistech jako je tohle (50 jen kvuli krizovatky) si davam o to vetsi pozor, aby tam nekdo zas neletel a ja neudelal jeste vetsi pruser..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tady to motorkáři taky natřeli, protože výrazně porušil.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ja myslim, ze kdybych se do toho poradne oprel, tak se asi dalo hrat na spoluvinu, ale soud dopadl tak, ze kdybych se nejak odvolavalmohl bych s toho vylezt s vyrazne vyssim postihem nez jak to dopadlo (podminecne odlozeni trestu, bez bodu, bez pokuty).
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

ctrl_j píše:To rozhodnuti bylo vyrokem soudu?
To si bohužel nepamatuju, ale myslím, že viníka určila policie a on s tím souhlasil? Jestli ho potkám, zeptám se, ale už jsem ho dlouho neviděl
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Obrázek

Podle nový gumy se chystal asi přezouvat..https://www.facebook.com/tydenikpolicie ... 5859252479

a asi nový model 531i
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

oxik píše:
ctrl_j píše: Ja ted budu varit z vody podle tech fotek, ale…
Podle mista dopadu tela, narazu a postaveni vozidel to vypada ze moto jela po hlavni zespodu a Octa prijizdela z vedlejsi vlevo na hlavni. Je to v obci, kolik je tam rychlost nevim. Muze byt snizena, ale taky zvysena.
Z mista odbocovani je prima viditelnost nejmene 180 m, i kdyby jel 100 kmh trvalo by 6,5 s nez tam dojede, pri 150 kmh 4,3 s.
Je zrejme ze moto byla vyznamne bliz, nicmene vyhled tam byl dostatecny = jednoznacna chyba Oct ktera ani nestihla najet do pruhu.
Myslím, že vaříš správně, děje se to v té vesnici často, je tam 50ka, měřící cedule a před přechodama červenej koberec, protože tam rádi sráží i chodce. Rozhled je tam krásný, navíc do kopce to většině aut nejede.. nicméně za vinu to dají motorkáři, protože kdyby jel 50, stihl by to ubrzdit/vyhnout se/nebo by nedoletěl tam, kam doletěl.. no bohužel už mu vina/nevinna může bejt ukradená
Aktualizace:
"Jak popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek, příčinou střetu bylo nedání přednosti v jízdě. Dalšími okolnostmi incidentu se zabývají kriminalisté, mrtvý motorkář navíc bude podroben soudní pitvě. Celková škoda na autech je odhadována na 100 tisíc korun." http://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/mo ... ru-zemrel/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Odpovědět