Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
Juniorův bajk prodán, kuju za tipy.
Byl sem u teho svého známého, má tam kopec bajků (29" HT) ve slevách (z třiceti třeba na dvacet), které už mají třeba i RockShox, Deore a pod. GT, Cannondale a pár dalších, mně neznámých značek. Myslím, že mu tam něco pomůžu vybrat. Až přijede z koleje, tak tam s ním zajedu....
Byl sem u teho svého známého, má tam kopec bajků (29" HT) ve slevách (z třiceti třeba na dvacet), které už mají třeba i RockShox, Deore a pod. GT, Cannondale a pár dalších, mně neznámých značek. Myslím, že mu tam něco pomůžu vybrat. Až přijede z koleje, tak tam s ním zajedu....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Hlavne at to ma vzduchovou vidli, kliky na tisicihran, fajn by byla zapouzdrena loziska v nabojich. To jak kolo jede ovlivnuji hlavne kola a plaste, bohuzel se na kolech taky casto nejvic setri, protoze XT prehazovackou se da snadneji zakaznik oslnit i kdyz k tomu daji alivio packy xD ...
ted jsem resil se znamym silnicku a shodli jsme se, ze sadu radeji o stupen nizsi a koupit slusnejsi vyplety za ten rozdil oproti vyssi verzi.
Pravda vyděsí
za sebe jako za uplneho amatera reknu, ze 26 uz bych nechtel. a to jsem mensi nez junior. jezdim na tom takove crosscountry vcetne silnic a je to uzasne univerzalni.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Jak vás tak poslouchám/čtu a jaxem neska byl v tym cyklokrámě, tak až/jestli budu ještě někdy inovovat bajkník (podle vzoru šatník), tak snad taky zamířím od 26" k větším kolům... jak ale píšu, děsím se, jak bude kuleno reagovat až ho na jaře posadím na bajka...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Tak pro mě je na 29" důležitý i vzhled, kdy se svými 183cm si přijdu jako na dospělém kole a ne jako na hračce.
Dlouho jsem si myslel, že to není příliš velký rozdíl, ale po přesednutí zpět na 26" jsem se moc rad vracel ke své 29"...
A 27+ je ještě hezčí a v mých očích dospělejší.
Dlouho jsem si myslel, že to není příliš velký rozdíl, ale po přesednutí zpět na 26" jsem se moc rad vracel ke své 29"...
A 27+ je ještě hezčí a v mých očích dospělejší.
2.9T RWD
Včera jsem se tak navnadil, že jsem šel ladit kolo na sezonu, abych o víkendu vyrazil
Ale taky mi to nedalo a dost dlouho jsem pročítal debaty 26 vs 29 na http://www.bike-forum.cz. A potvrdilo se mi, že každá velikost kol má svoje pro a proti. A nelze jednoznačně říci, co je lepší. Každej si musí vybrat, co od toho čeká. Jsem "prcek" (174 cm), chci mít obvodovou hmotnost kol co nejmenší kvůli lepší akceleraci a úspoře vynaložené síly a očekávám i lepší ovladatelnost, tak volím 26. Pokud budu "čahoun" (přes 185 cm), budu chtít lepší průchodnost terénem, větší setrvačnost a rychlost jízdy a budu mít sil na rozdávání, tak bych asi volil 29. Ale stejně ještě záleží na setech kol, použitých pneu, konkrétním terénu a dalších a dalších faktorech.
Ale hlavně ať se nám naše kola i auta líbí a ať nám to jezdí
Ale taky mi to nedalo a dost dlouho jsem pročítal debaty 26 vs 29 na http://www.bike-forum.cz. A potvrdilo se mi, že každá velikost kol má svoje pro a proti. A nelze jednoznačně říci, co je lepší. Každej si musí vybrat, co od toho čeká. Jsem "prcek" (174 cm), chci mít obvodovou hmotnost kol co nejmenší kvůli lepší akceleraci a úspoře vynaložené síly a očekávám i lepší ovladatelnost, tak volím 26. Pokud budu "čahoun" (přes 185 cm), budu chtít lepší průchodnost terénem, větší setrvačnost a rychlost jízdy a budu mít sil na rozdávání, tak bych asi volil 29. Ale stejně ještě záleží na setech kol, použitých pneu, konkrétním terénu a dalších a dalších faktorech.
Ale hlavně ať se nám naše kola i auta líbí a ať nám to jezdí
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Rozhodně nedoporučuji se řídit piča fórem. Z poloprofi a profi lidí tam skoro nikdo nechodí. Tihle teoretici odradili a urazili zkušené stavitele a třeba Milana z Tunning-testu. Polovzdelany laik je to nejhorší. Myslí, že něco ví, ale nerozumí tomu a pak dělá silné subjektivní soudy, které ale vydává za objektivní. Něco jako rady.
Lépe se radit s těmi co tomu rozumí, reálně si to vyzkoušeli a nejlíp projet sám
Lépe se radit s těmi co tomu rozumí, reálně si to vyzkoušeli a nejlíp projet sám
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Vybirat si kolo podle diskuzi na internetu je obecne spatne. Ja vzdycky predvybral na netu 3 kandidaty a pak si je sel projet. Stejny jako s autama.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
zdejsi diskuze a jarni pocasi venku me vyprovokovalo k tomu, abych kolo vykopal z hromady kramu a ocistil od prachu. ted musim nekde najit mazadlo na retaz a zitra po asi tak roce a pul vyrazim
Autoforum.cz