Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Moderátor: řidičBOB
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení
Jako měsíc a půl je zapár, to snad ani není nutný to protahovat... I kdyby šla na SŘ hned 2.1., tak kolem 5.1. má doma rozhodnutí, 10 dní na vyzvednutí, 15dní na odvolání a máme únor. Odvolá se na kraj a i kdyby ten rozhodnul okamžitě, tak je zase 10 dní na vyzvednutí a pak 15dní na odvolání (jestli jsou teda odvolací lhůty na kraji stejný jako u nižšího stupně, tj. magistrát apod., ale asi by to tak mělo být) A to už jsme na konci února, takže v suchu, nehledě na to, že kraj asi nerozhodne hned, ale třeba 2 týdny to zabere...
A jak se to kamarádce podařilo protahovat 10 měsíců? Nebo na ni zapomněli?
btw: Bob nápadně narážel na jednu věc. Já to měl podobně, změření, rozjeli se za mnou, zastavili (cca po kilometru), SŘ, tam jsme si si s úředníkem vysvětlili, že v době změření jsem byl na místě spolujezdce a odloženo... A žádné výpovědi poldů ve spisu nebyly, nebo aspoň mi nebyly předloženy. Jediným důkazem byla fotka zezadu, na které byla vidět jen špinavá RZ.
A jak se to kamarádce podařilo protahovat 10 měsíců? Nebo na ni zapomněli?
btw: Bob nápadně narážel na jednu věc. Já to měl podobně, změření, rozjeli se za mnou, zastavili (cca po kilometru), SŘ, tam jsme si si s úředníkem vysvětlili, že v době změření jsem byl na místě spolujezdce a odloženo... A žádné výpovědi poldů ve spisu nebyly, nebo aspoň mi nebyly předloženy. Jediným důkazem byla fotka zezadu, na které byla vidět jen špinavá RZ.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jsou známé ale i jiné případy, kde policisté takto laxní nebyli Proto je potřeba být vždy o krok vepředuJacík píše:btw: Bob nápadně narážel na jednu věc. Já to měl podobně, změření, rozjeli se za mnou, zastavili (cca po kilometru), SŘ, tam jsme si si s úředníkem vysvětlili, že v době změření jsem byl na místě spolujezdce a odloženo... A žádné výpovědi poldů ve spisu nebyly, nebo aspoň mi nebyly předloženy. Jediným důkazem byla fotka zezadu, na které byla vidět jen špinavá RZ.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, ono taky asi záleží na závažnosti přestupku. Já to měl tehdy tuším cca 70-75 ve městě kolem 22:00 asi 200m před koncem obce, pokud má někdo třeba v obci 100+ u školy přes den, přístup bude pravděpodobně jiný... Tedy pokud někteří úředníci uvažují hlavou a snaží se řešit přednostně opravdový prasárny (alkáče, viníky těžkých nehod, apod.), což si nemůžeme být nikdy jistí
To ale nic nemění na tom, že podle mě už nic nehrozí, stačí se dostavit na SŘ, vymyslet si nějakou hovadinu, kterou bude obviněný rozporovat a do 15.2. nebo jak byl přesně ten výroční termín se to v případě odvolání na kraj nestihne vyřídit...
To ale nic nemění na tom, že podle mě už nic nehrozí, stačí se dostavit na SŘ, vymyslet si nějakou hovadinu, kterou bude obviněný rozporovat a do 15.2. nebo jak byl přesně ten výroční termín se to v případě odvolání na kraj nestihne vyřídit...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to nepodceňoval...je totiž otázka, jak se k tomu bude SO stavět. 10 měsíců to leželo, tak je vcelku možné, že to budou chtít uzavřít rychle - a ve svůj prospěch.Jacík píše:To ale nic nemění na tom, že podle mě už nic nehrozí, stačí se dostavit na SŘ, vymyslet si nějakou hovadinu, kterou bude obviněný rozporovat a do 15.2. nebo jak byl přesně ten výroční termín se to v případě odvolání na kraj nestihne vyřídit...
Na místě podezřelé bych osobně rozhodně nikam nechodil
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Netuším proč to poslali až po 10 měsících, má tam jít už teď 3.1. ale uvažuje se o služební cestě
Ain´t nobody got time for that
Psal to tu za mě kolega ten dotaz, tak už nebudu přes něj otravovat a raději z první ruky.. Přestupek tam byl cca 94km/h na 50tce v nočních hodinách a kousek před koncem obce. Jedná se spíše jak má přítelkyně postupovat v případě zdržování. Jestli pro začátek stačí vymyslet nějakou firemní cestu (což není problém z důvodu zaměstnání a místa sídla v Italii) nebo to chce vyloženě nějaké potvrzení lékaře o dlouhodobé neschopnosti... Jinak předvolání je na 3.1., proto to začíná vcelku hořet, jak postupovat a kterým směrem se to snažit uhrát... Děkuji za jakékoliv rady..
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Učinit zmocněncem někoho, kdo se v problematice orientuje.
3.1.2012 každopádně ještě čerpat řádnou dovolenou a tuto skutečnost oznámit SO.
3.1.2012 každopádně ještě čerpat řádnou dovolenou a tuto skutečnost oznámit SO.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
charger:
Pokud se to stalo v Rožnově a bude to mít na sranost paní Lepíková, můžu tě skoro ubezpečit, že to projednat stihne i kdyby kvůli tomu měla shodit všechny svoje špeky. Pokud se dotyčná stihne odvolat na kraj, tak ten si taky moc šunky neválí. Osobní zkušenost.
Pokud se to stalo v Rožnově a bude to mít na sranost paní Lepíková, můžu tě skoro ubezpečit, že to projednat stihne i kdyby kvůli tomu měla shodit všechny svoje špeky. Pokud se dotyčná stihne odvolat na kraj, tak ten si taky moc šunky neválí. Osobní zkušenost.
Rychlost zabíjí!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
já říkal, že bych to nebral na lehkou váhu a nechal to raději na tom, kdo se tím živí
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time