Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Vrooom »

Nastesti se to za tech 25 let nejak vyvinulo. K cemu dalsi jezdeni po polnackach do kopce - cyklokros (Hardcore XC ztvarneni velke casti populace :-))) ).

A jeste ta jejich siroka riditka a velka kola no fuj, zakazat a nasadit klipsny. :-)))
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Okruhy se jezdí protože diváci a kamery - přenosy = sponzoři = peníze. Simple as that. Proto i auto moto závody jsou většinou na okruzích...

Současná podoba XCO mi přijde ok. Rozumný kompromis. Hodně se zranilo, jedna umřela, ale snad se to nevrátí do cyklokrosu jak to bylo na LOH Londýn.

To po čem PP volá se jmenuje ENDURO. Trať okolo 40km a převýšení i 2000m. Jenže PP zase má problém s tím, že mají integrály a chrániče, místy to připomíná DH a objevují se i trialové prvky. Inu na přehuštěných 2.0" užovkách bez vzorku se zprasenou vidlicí opravdu enduro bezpečně odjet nejde (musel jsem si rýpnout). PP se nezavděčíme.

Dovolil bych si rozporovat XCO a techniku jezdců. Je tam pár lidí, co mají techniku zvládnutou (např. Schurter, který dřív jezdil DH), ale třeba loni na podzim měli kluci z enduroteam.cz vyjížďku s Kulhavým, aby s ním na jeho technice zapracovali... Zrovna odvázaní nebyli (myšleno z jeho techniky. Jinak mu fandí a podporují ho a velký respekt za to, co už vyjezdil). Samozřejmě toho na bajku odsedí mraky, takže stabilitu atd. má. Top XCOčkaři sjedou víc než na co běžný smrtelník pomyslí, ale při srovnání s enduristy jejich technika jízdy bledne (do i z kopce).

BTW moc Kulhece nesleduju, ale neskončila jeho zlatá éra s tím, když přitvrdili tratě?
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Jinak já dnes trénink techniky - 1,5hod na pumptracku, pak 1h v illegal bikeparku na kopenkách, pak jsem přejel na FR/DH sjezd s klopenkama a odtud na 1h. ještě na jiný pumptrack.

Na druhém pumptracku byli kluci, co jezdí dirt a moc pěkně si to tam dávali. No hands jumpy, whipy, pumpování v manuálu... dobře oni. Prý to jezdí 5 let.
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

a to je přesně ono - to, co Ty si užíváš ("blbnutí" na uměle vytvořené technické trati), je mi naprosto cizí, odpudivé a vyhýbám sa temu jak čert kříži... tak se potom nediv, že se neshodneme ani v jiných - s bajkem souvisejích - záležitostech...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
nota
Řidič začátečník

Příspěvek od nota »

ExFun píše:Jinak já dnes trénink techniky - 1,5hod na pumptracku, pak 1h v illegal bikeparku na kopenkách, pak jsem přejel na FR/DH sjezd s klopenkama a odtud na 1h. ještě na jiný pumptrack.

Na druhém pumptracku byli kluci, co jezdí dirt a moc pěkně si to tam dávali. No hands jumpy, whipy, pumpování v manuálu... dobře oni. Prý to jezdí 5 let.

Můžeš mi hodit SZ kde to v okolí Brna najdu?
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

pp: Jak psal VROOM - doba pokročila. Dnes se jezdi to, na co si dřív troufali jen trialisti.Na to potřebuješ techniku. Tu získáš mnohem líp na umělé trati a pak ji teprve přenášíš do terénu. Takové pumpování se v přírodě učí blbě, ale pak hodně pomáhá.
Na tvůj Cyklokros s velkým převýšením to není třeba. Chápu
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

NOTA
pumptrack = BMX trať- cyklostezka za Tescem u parníku http://youtu.be/VcsgB5un4F8 a v N.Lískovci u teplárny http://youtu.be/bo8RcykvcnU

BAN http://youtu.be/DIEae0VTFiU a Zamilec v Kr. Poli (neznám)

Sjezd je z Palačáku od vodárny směrem na Komín za takovou pletivovou ohradou je nenápadná zarostlá odbočka
http://youtu.be/MYymJbJhMFU?t=1m32s zároveň ukázka tragické techniky
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Back to basics.
Příčina -> následek
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Tak jsem o vikendu natocil asi 100km po rychlebskych stezkach a celkem mile me to prekvapilo. Trasy s relativne velkym rozpetim narocnosti, dobry znaceni, zakladna s dobrym zazemym, pekny pocasi, dobry pivo :) mymy favority jsou stoupajici trail dr. wiessnera, velryba, mramorovy, sjezdy a superflow. Po dvou dnech tam jsem dneska rano byl jak kdyby me nekdo zasneroval do pytle a ja dostal nakladacku, boli me vsechno krom nohou :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

souhlas, jen SF bych vyměnil za Wales
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět