Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
Zdar, někdy +- před rokem tu byl odkaz na firmu, kde člověka oměřili a postavili mu kolo s rámem na míru. Nevzpomene si někdo?
Nevim zda je to ta tehdy uvadena, nicmene dela to treba Duratec.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
na míru stavěný ocelák (26", samozřejmě) jsme si kdysi taky necha postavit (Schmier) a byl to krásný pocit mít suprelehký originál.... to jo... ale ..... ocelák už bych nechtěl..... chlinik, ač konfekce, je úplně jiná liga, co se útlumu vibrací a harmonických týče.... když už bych si ešče někdy nechal stavět rám na míru, tak jedině titan, tam je to s útlumem ještě o třídu jinde než u hliníku... ale taky s cenou...
imho pro běžného jezdce jako je mmira nemá smysl kolo na mmíru....
a taky si myslím, že s jeho velikostí bude na tym vypadat jak vosa na bomboně... i sa tak cítit, velké nemotorné heblo pod prdelí... ale kdo sce kam, pomožme mu tam...
imho pro běžného jezdce jako je mmira nemá smysl kolo na mmíru....
a taky si myslím, že s jeho velikostí bude na tym vypadat jak vosa na bomboně... i sa tak cítit, velké nemotorné heblo pod prdelí... ale kdo sce kam, pomožme mu tam...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jinak smaozřejmě schvaluju ten hardtail
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Sak tohle je pro daciafan.
Pro mmiru je na predesle strance nemecka konfekce
Ja s tim tlumenim nevim, ja mel naposledy ocelaka BMXko . Zadnej "materialo znalec" taky nejsem to se musi vyjadrit jini, ale myslim, ze neco o lepsi tlumeni lidi u ocelaku brblaji. Mtb mam celobrk, tam se o tlumeni staraji jiny vecicky.
No a titanovy ht ram bude snad drazsi nez to moje ...
Tudiz nejlepsi je celopero
Pro mmiru je na predesle strance nemecka konfekce
Ja s tim tlumenim nevim, ja mel naposledy ocelaka BMXko . Zadnej "materialo znalec" taky nejsem to se musi vyjadrit jini, ale myslim, ze neco o lepsi tlumeni lidi u ocelaku brblaji. Mtb mam celobrk, tam se o tlumeni staraji jiny vecicky.
No a titanovy ht ram bude snad drazsi nez to moje ...
Tudiz nejlepsi je celopero
jo, ja nic spesl necu, konfekce postaci.
za tipy dekuji.
za tipy dekuji.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mmira: pokud bys měl zájem o moje kolo, tak jsem ti chtěl říct, že ho neprodám
Dnes jsem namontoval nový ventilek do ráfku z kosmických slitin a po roce vyrazil na vyjížďku cca 2km.
Úžasný zážitek, Amálku jsem měl na vodítku, ani jsem nemusel šlapat.
Dnes jsem namontoval nový ventilek do ráfku z kosmických slitin a po roce vyrazil na vyjížďku cca 2km.
Úžasný zážitek, Amálku jsem měl na vodítku, ani jsem nemusel šlapat.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
buď PP nerozumím, co píše (což by vzhledem k jeho hatmatilce by nebylo nic divného), nebo jeho infa vzít, otočit je o 180st. a bude to pravda.
Takže:
ocel pruží VÍC než hliník. Ocel pochytá mnohem víc vibrací než hliník, takže je komfortnější.
Některé AL rámy umí být celkem komfortní, pokud jsou zprohýbány na zadních vzpěrách.
Titan je tvrdší a vibrací pohltí méně než ocel. U titanu vznikají mikropraskliny. Blbě se opravuje.
Karbon umi být pohodlný i tvrdý, záleží na směru pletení vláken v daných místech. Osobně mám u karbonu strach ze stárnutí pryskyřice. UV je svině...
Takže:
ocel pruží VÍC než hliník. Ocel pochytá mnohem víc vibrací než hliník, takže je komfortnější.
Některé AL rámy umí být celkem komfortní, pokud jsou zprohýbány na zadních vzpěrách.
Titan je tvrdší a vibrací pohltí méně než ocel. U titanu vznikají mikropraskliny. Blbě se opravuje.
Karbon umi být pohodlný i tvrdý, záleží na směru pletení vláken v daných místech. Osobně mám u karbonu strach ze stárnutí pryskyřice. UV je svině...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Abych to uvedl na pravou míru - SingleBe sice staví rámy na zakázku, ale ne na míru Nějaký proměřování postavy jako dělá Duratec fakt nedělají
Osobně mám k tomu i celkem rozporuplný názor. Na jednu stranu proměření chápu, na druhou ale jde vždy o pocit (tím chci říct, že je fuk, jestli určí ideální rám takový nebo makový, protože stejně někdo chce napřímenější posed a někdo víc zalehlý, takže..) a navíc výsledný posed se hodně dolaďuje sedlovkou, představcem, řídítky.... atd. Takže pokud délka rámu není nějak ulítlá, tak se to stejně celé srovná jinde....
Osobně bych místo vyhazování peněz za měření vyzkoušel délku, co mi nejvíc sedí, tu si nechal udělat s největším možným slopingem a bude to cajk.
Osobně mám k tomu i celkem rozporuplný názor. Na jednu stranu proměření chápu, na druhou ale jde vždy o pocit (tím chci říct, že je fuk, jestli určí ideální rám takový nebo makový, protože stejně někdo chce napřímenější posed a někdo víc zalehlý, takže..) a navíc výsledný posed se hodně dolaďuje sedlovkou, představcem, řídítky.... atd. Takže pokud délka rámu není nějak ulítlá, tak se to stejně celé srovná jinde....
Osobně bych místo vyhazování peněz za měření vyzkoušel délku, co mi nejvíc sedí, tu si nechal udělat s největším možným slopingem a bude to cajk.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek