Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
WilliamKrizak
Spolujezdec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od WilliamKrizak »

Brus píše:
honziss píše:
To co pises je bud blbost a nebo velka vyjimka. Jenom totalni blazen by se na kole pokousel o agresi vuci osobnim autum, ver mi ze 99,9% cyklistu se chce vratit domu zivejch.
chtěl jsem napsat něco podobného. jak to jako vypadalo.. jeli normálně a sledovali kdy dá blinkr na předjíždění a v tu chvíli začali křožovat cestu? no nevím :-)
Kdybych měl kameru, byl by tu záznam. Začal jsem předjíždět asi 30m dlouhou skupinu, něktěří jeli vedle sebe a tak jsem si dovolil na ně zatroubit a v tu chvíli mi vjeli asi další 3 do cesty (přičemž naprosto nepochopitelně jeden měl ještě vozík na dítě.. jestli v něm dítě měl fakt nevím.) Nevím jestli to zní jako blbost a fakt lituju toho, že z toho nemám záznam, protože co co se mi včera stalo mi hlava fakt nebere.

//Edit: Po tom co mě začali vyloženě vybržďovat projel v protisměru kamion a pak tam bylo volno, takže než se tam stihli zase nas*at, předjel jsem je.. těžko se to popisuje ale pro ty, co si myslí, že to je blbost, opravdu není.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

honziss píše: To co pises je bud blbost a nebo velka vyjimka. Jenom totalni blazen by se na kole pokousel o agresi vuci osobnim autum, ver mi ze 99,9% cyklistu se chce vratit domu zivejch.
To je stejné jako s chodci - také se chtějí vrátit domů živí, ale chovají se někdy přesně opačně.
Taky zažívám případy, že místo toho, aby si šli pokecat do hospodu k pivu, tak se rozlezou čtyři vedle sebe a ještě se jim nelíbí, když na ně někdo zatroubí. Je to vcelku častý jev, že se chovají vůči autům, byť jsou na PK, velmi agresivně a vynucují si kde-co.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jako nevím jak v jiných krajích, ale na Liberecku je to děs. Zcela běžně se mi u nás stává, že za zatáčkou na okresce kde je 90 potkávám cyklisty pěkně vedle sebe jak si musejí povídat (totál nezájem, že tam může něco vyjet). Včera jsem na kole potkal v protisměru 3 cyklisty tak kolem 50 let. Člověk by čekal v tomhle věku už trochu rozumu, ale ani boha. Jeli v obci v zástavbě (takže se dalo očekávat, že tam něco pojede), za nima auto co je chtělo předjet a ty tři prostě krafali mezi sebou (vytvořili takový pěkný blokující trojúhelník). Jel jsem na kole proti a už jsem to nevydržel a musel jsem ty krerény upozornit, že takhle to není úplně dobře. A takových píčusů potkávám tři pr... a to zas na kole tak často nejezdím. Neosvětlený pitomce, co se vrací s jizerek večer po okresce lesem bez blikaček (a že je v lese tma jak v řiti a přehlídnout je v autě fakt není problém), to je taky na denním pořádku. Hlavně, že se mezi sebou vždycky nezapomenou pozdravit...

Děti a cyklisti - to je to čeho z čeho mám na silnici nejvíc staženou řiť - oba tyto druhy nevyzpytatelný a ničím fyzicky nechráněný proti autům. Kdyby řidiči v autech jezdili jako cyklisti na Liberecku, tak by to byla pro policajty krutá rána do jejich statistik.

To sem si zas vylil srdíčko a hned mi je líp :D .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

včera se tady o těch cyklodementech bavíme, k večeru si jedu na golf a přesně ti, co jsem o nich mluvil - v zatáčce a přes celej jízdní pruh...čuráci!
vlcsnap-2014-08-08-08h28m16s158.png
No pain, no gain.
Vespa time \m/
WilliamKrizak
Spolujezdec

Příspěvek od WilliamKrizak »

Asi takhle to vypadalo, až na to že to bylo za nepřehlednou zatáčkou a když jsem zatroubil tak vjížděli do protisměru.. idiots
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

taxem se definitivně nasrááál a .... z dual reby už je mono reba.... spodní vzduch sem vypustil na nulu, horní nastavil na mých standardních 5bar, tlumení nastavil skoro až na želvu a ..... najednou to chodí líp jak 8 let starý skareb.... mám celých 80mm zdvihu, sag je skoro nula, jemnou šotolinu to žehlí absolutně, na velkých rigolech to občas cvaknu až na doraz, při prudkém brždění k kopca sa to pěkně ponořuje.... tak jak to má byť..... jj, don´t fix what ain´t broken aneb inovacemi k totálnímu zmaru.... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

O mě říkají, že jsem samorost, ale ty seš fakt mimozemšťan.

To cos provedl by se dalo přirovnat k tomu, že si z auta vymontuješ tlumiče a budeš si tleskat, jak se to auto krásně houpe na pružinách...

Když už chceš být za mimozemšťana, tak si buď, ale dál tyhle <>viny prosím nikde nešiř.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

A samozřejmě nic jako "tvůj" tlak 5 bar neexistuje. Každá vidlice se fouká podle její konstrukce. Je úplně normální, že FOX 2010 bys foukal na 80psi a FOX 2013 třeba na 120psi, což je dáno úpravou konstrukce.
Back to basics.
Příčina -> následek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

no cement
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

řidičBOB píše:včera se tady o těch cyklodementech bavíme, k večeru si jedu na golf a přesně ti, co jsem o nich mluvil - v zatáčce a přes celej jízdní pruh...čuráci!
vlcsnap-2014-08-08-08h28m16s158.png
Tak aspon nejsou roztahani 50m po kraji silnice, takhle at klidne jezdi.
Na traktor co jede stejnou rychlosti by jsi nenadaval ...
pavproch píše:no cement
Sak jsi cykloturista, na ceste ocenis, ze ti to zere spary na panelce. Ale kdyz nekdo potrebuje od vidle treba nejaky vedeni i pod brzdama tezko si to nastavi jak to mas ty ...
Ja bych se s tim taky moc nechlubil :-)

Ja treba nejsem schopnej cykloturistum vysvetlit, ze do terenu jsou gumy nafuceny na 4 bary na nic, nemaji grip. Protoze jinak preci pichnou. To, ze je jejich technika v jizde terenu rovna sezeni na zadku a dej se vule bozi, absolutne nevhodna nema cenu vysvetlovat protoze oni na kole preci jezdi desitky let bla bla bla ...
Odpovědět