Nějak nechápu, proč to sem dáváš, ale budiž - je to potvrzení mého názoru. Je tam jasně napsáno, že předjíždění v křižovatce je zakázáno, o žádný z bodů 1-4 se nejednalo.řidičBOB píše:(5) Řidič nesmí předjíždětGeneHawkins píše:Předjíždění vpravo. + tedy v křižovatce.
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce nebo na přejezdu pro cyklisty a bezprostředně před nimi,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.
Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- GeneHawkins
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
- GeneHawkins
- Letec
Viděl jsem to na tom videu.řidičBOB píše:Tak jak jsi přišel na to, že předjížděl??GeneHawkins píše:Ano. Já jsem ti napsal, co je to předjíždění, a že tedy předjížděl. Ty tvrdíš, že nebyly splněny nekteré předpoklady (spíše asi znaky), aby se to dalo nazývat předjížděním. Já žádné takové neznám, tak se tě na ně ptám.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
na tom mém určitě ne... Paní jela v jiném jízdním pruhu, tudíž se nemohlo jednat o předjíždění.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
No tak - to je tak nějak předpoklad, že jsou při předjíždění auta každé v jiném jízdním pruhu, jinak by se jednalo o projíždění jednoho auta druhým...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
pokud jsou ale v obci auta každé v jiném pruhu, tak se o předjíždění nejedná...ale to už jsem psal.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Ale jen pokud jsou vyznačené na vozovce, což nebyl tento případ.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
to se pleteš... Jízdní pruhy tam jsou upravené svislým dopravním značením.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
To nemá s předjížděním nic společného. Aby se o předjíždění vpravo nejednalo, musely by ty pruhy být vyznačené na vozovce.
Nechme toho, vaříš z vody. Je klidně možné, že by tam ona svou chybu uznala, věřil bych i tomu, že by to tak viděli i policajti, ale já bych se s tím až do soudu nesmířil. Její pochybení je nejisté a jen takové "se mi zdá", jeho porušení je - podle mého názoru - nepochybné.
Nechme toho, vaříš z vody. Je klidně možné, že by tam ona svou chybu uznala, věřil bych i tomu, že by to tak viděli i policajti, ale já bych se s tím až do soudu nesmířil. Její pochybení je nejisté a jen takové "se mi zdá", jeho porušení je - podle mého názoru - nepochybné.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
nemusel... Svislé dopravní značení je nadřazeno vodorovnému.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
GH: Nevím, jak se můžeš zastávat té zmateně kličkující oktávky...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3