Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od pavproch »

vidlici suntour nebrat ani omylem - jak říká známý, co profdává bicykle: "ta nepruží už i na krámě".... kdysi sem jednu měl v prackách a bylo to fakt hrozné
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo diky temhle "odbornikum" chodim do obchu jen s "Prosim jednu dusi na kolo" i kdyz ted uz mam bezduse, tak ani to ne ...
Povest si Suntouru kazi na tom, ze dela ultra low end vidle, nicmene dela i solidne vidle stredni tridy jako je epicon kde se nema za co stydet ...
Btw. pavrochuv kamaradicek urcite uchcava z liscich vidlic jako spravny jeliman :-D
Pro zajimavost jak si suntour poradi s vidli v kralovske kategorii kdy na ne jsou kladeny ty nejvyssi naroky :-)
http://www.vitalmtb.com/product/guide/F ... /RUX,13589
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

eeee, neuchcává.... dává lidem pravdivé informace: fox, suntour a jiné šity sou levné, to je ale vše co umí; manitou tečou, rockshoxy sou dobré ale kuwa drahé...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Huh foxka a levna? Poslys ty v tech vidlich mas docela hokej. Treba RS je vyrazne levnejsi nez fox. On RS ma nekdy docela problemy s presnosti. Vakl neni nic vyjmecnyho :-) Ale oni maji vseci problemy. treba fox a CTD ... :-))
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

pavproch píše:eeee, neuchcává.... dává lidem pravdivé informace: fox, suntour a jiné šity sou levné, to je ale vše co umí; manitou tečou, rockshoxy sou dobré ale kuwa drahé...
Tak foxky nejsou levny ani omylem, ale pravda je, ze cim vyssi model a slozitejsi vnitrek, tim horsi. Suntouru vyssich trid bych se vubec nebal.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Měl jsem REBU 2006, teď mám SR Epicon.

1) Reba už dávno není "pičo Reba", ale spíš "bože, Reba" Oni ji tak optimalizovali (rozuměj výrobně slevňovali, až ji pokazili)
2) Netuněný epicon chodí velmi hezky. Na vytuněného se REba nechytne.
3) Suntour má i u Epiconu velké výkyvy v kvalitě. Když se chytne dobrý model,co drží, tak paráda, ale někdy to je až na 3-4 pokus.
4) RS má u REby taky dost velké problémy s kvalitou.

Jak říkají kluci - vidlice se dělí na před Pike a po Pike. Pike se RS sakra podařil. Ono to je taky zbrusu nový model, takže lze čekat, že ho zase budou optimalizovat a tedy kazit.

Foxy a levné.. :D No tak jo. :D
Back to basics.
Příčina -> následek
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Vrooom píše:Tento spesl je strasny, to ma snad 15kg, ne? S kolem od nemcika to je neporovnatelny. Jestli si muzes dovolit priplatit, tak bych nevahal.
http://www.cyklonemcik.cz/zbozi/kolo-fo ... ore-raidon i tohle je lepsi a levnejsi nez spesl ...
Co jsem četl recenze, tak si Spešla všichni, s ohledem na cenu, chválili.
Spíš koukám, že to dopadne jako minule.
HM: "Dobrý den, chtel bych horské kolo za 10 - 15 tisíc, co tu máte?"
Prodavač: "a kolik najezdite, jak a kde..."
HM:"cca 2 tkm ročně hlavně po lese, spíše agresivně... Mám kolo hlavně na vyblbnutí..."
...
A za chvíli jsem jel domů na kole za 30 a z letní brigády mi zbylo na žvýkačky...

Jako dat o 5 až 10 více snad problém není, jen jsem se teď vysypal 30 do auta a dát dalších 30 do kola by na me utrácení mohlo uvrhnout zvýšenou kontrolu ze strany spolužijící osoby...
A to potřebuju ještě nový driver na golf :/

Takže říkáš, že ten kousek od Němčíka je dobry kup. Nějaké reference na tu značku jsou?
2.9T RWD
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Tento spesl je extremne mimo pomerem osazeni X cena.
Uz jen vidle ma asi 2,7 kg a stoji par Kc http://www.mysticbike.cz/eshop/products ... cm-lo.aspx Epicon je o necele kilo lehci ...
Je to ta nejzakladnejsi co je, bych ji cekal na kole do 10k z tesca ...
Super horak od speslu je stumpjumper, ale cena je uplne jinde.
I ten focus je kompromisni. Kola nic extra. xt sada mohla byt 786 s brzdou 2x10. Ram nema konickou hlavu, zadni pevnou osu. Jenze kolo stoji 24k a zatim jsem nevidel v podobne relaci nevidel nic co by se mu priblizilo.
Klidne vem u nemcika neco jinyho, ramy jsou vsechny docela obyc a nijak extra nebude zadny vynikat. Jen at to ma vzduchovou vidli, nejlepe epicona, klidne na slx, funguje podobne jako xt, akorat o par g tezsi.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

slx nefunguje jako xt a stejně tak xt nefunguje jako xtr. Pokud člověk trochu jezdí, tak to prostě pozná a pokud ne, tak mu slx stačí.
Pravda vyděsí
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Vroom: Dík za tip. Zatím najeto asi jen 200km, ale vypadá to, že se budeme kamarádit. :-)

btw. jak vozíte špinavé kolo po vyjížďce?
Já zatím kolo na hulváta strčím do auta a neřeším, ale mám pocit, že čištění interiéru mě bude stát více peněz než údržba kola...
2.9T RWD
Odpovědět