Nevlezou se mi nohy pod volant !

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

oxik
Letec

Re: Nevlezou se mi nohy pod volant !

Příspěvek od oxik »

Obrázek
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Mám úplně stejný problém. Měřím na chlup stejně jako ty a je to opravdu problém. Musím říct, že v porovnání s ostatními dobovými auty je například felicia opravdu prostorná, aneb do Opel Omega jsem neměl šanci dát ani jednu nohu či se tam nějak posadit. Ona tak felda bývala holobyt, takže tam nebylo na čem ubývat prostoru.

I kvůli mé výšce jsem musel sáhnout po jiné kategorii aut, než většina mých vrstevníků. Loni jsem se tedy stal majitelem Renault Scénic 1.6 16V 79KW, rok 2002 a ikdyž je to spíš mini MPV, tak místa je tam opravdu královsky.

Možností tedy pár máš. Buď upravíš posun sedačky, že se bude dát víc vysunout nebo si koupíš vlastní auto (například z řad mini MPV) nebo si prostě budeš muset zvyknout. Hodně pomáhá, když si položíš víc sedačku. Sice se pak nemůžeš opřít horní částí páteře, ale budeš mít o pár cm víc na nohy.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Musíš se smířit s tím, že jen málo aut je pro tebe. Japonci/Korejci to nezvládají vůbec, frantíci velmi omezeně. Nakonec budeš rád za Němce. Naštěstí Škoda Auto z toho vychází skoro nejlépe.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Jinak ještě jedna věc. Problém se dobře usadit mám spíš u starších aut. Co jsem zkoušel cokoliv nového či novějšího, tak tam se mi zdálo, že je mnohem víc místa než v autě obdobné velikosti z počátku roků 2000. Na druhou stranu u novějších aut se mi zdá posez víc utopený vzadu. Možná to je i kvůli mnohem větším palubním deskám, než u starších aut. No každopádně z jakéhokoliv novějšího auta jsem měl obrovský problém vidět na semafory, protože z pravidla sedím posunutý úplně vzadu se sedačkou co nejníž a i tak musím ve většině případů mít nahlé opěradlo víc, než bych chtěl. Čest výjimkám jako jsou Citroen C4 Picasso s panoramatickou střechou, kde sklo končí až skoro u čela :D.
hellellcz
Spolujezdec

Příspěvek od hellellcz »

Díky za rady, aspon vidím, že nejsem jediný s takovým problémem.
Odpovědět