Právní poradna
Moderátor: řidičBOB
Re: Právní poradna
A dal bys mi prosím odkaz na tu Garáž?
osobne a.k.a. ultimate debil ma novy nick?
'miatka' : Mazda MX-5 Sportive Roadster, 2001 (NBFL), 1.8, 98 000 km.
'Zero' : Toyota Corolla AE92, 1991, 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 190 000km.
'Zero' : Toyota Corolla AE92, 1991, 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 190 000km.
Na Garáži vládne uhrovitý feťák
A co je to teda ta Garáž? To je nějaké právnické forum? Ještě jsem se tu porozhlížel a výše zmíněný pan Ultima vypadá jako vzdělaný právník, možná by mohl poradit.
tohleto aspiruje na hlášku roku, možná i desetiletí...DaciaFan píše: a výše zmíněný pan Ultima vypadá jako vzdělaný právník.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
tak tohle mě totálně zničiloDaciaFan píše:výše zmíněný pan Ultima vypadá jakoe vzdělaný právník.
mám takový pocit že daciafan a ultima se k sobě ale hodí...už jen tím úvodním prvním dotazem
PROTECTOR II 950Mcz ALP3: SPOLEHLIVÁ A NEKOMPROMISNÍ OCHRANA
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že ne. Pokud je to trestné u nás a jsi občan ČR, tak tě za to můžou v ČR odsoudit, přestože jsi to spáchal v cizině a dokonce i přestože by to v cizině třeba ani nebylo trestné.DaciaFan píše:Však tady bych jel dle předpisů a to co se stalo za čárou může bejt každýmu ukradený. Nebo ne?
§ 6 tr. zákoníku
Zásada personality
Podle zákona České republiky se posuzuje i trestnost činu, který v
cizině spáchal občan České republiky nebo osoba bez státní
příslušnosti, která má na jejím území povolen trvalý pobyt.
http://www.uni-regensburg.de/Einrichtun ... ntent.html
Místní působnost českého práva se díky zásadě personality rozšiřuje i na delikty, které zná české trestní právo a který byly spáchány mimo území České republiky, byly-li tyto spáchány státními občany České republiky (§ 6 TZ). Zásada personality platí nejen pro české občany, ale i pro osoby bez státní příslušnosti, které mají na území republiky povolen trvalý pobyt. Pachatel s dvojím státním občanstvím se posuzuje z hlediska trestního zákona jako osoba, která má pouze české státní občanství. Při uplatnění zásady personality je bezvýznamné, zda čin spáchaný v cizině za podmínek § 6 TZ je trestný též podle práva platného na území státu, kde byl čin spáchán.
zacinam mit podezreni jestli AF neplati ultimu a vsechny jeho já za to, ze tu jako jedini diskutuji
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW