Hasící přístroj a výstražná vesta v autě (CZ a SK)
Moderátor: řidičBOB
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hasící přístroj a výstražná vesta v autě (CZ a SK)
Každopádně to zní logicky, takže asi je.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hasící přístroj v autě (CZ a SK)
O nicom takom neviem...a nikde sa mi nepodarilo objavit inu novsiu vyhlasku ktora by hovorila nieco o farbach a pocte(okrem vodica)...pavproch píše:nechce se mi zakládat nové vlákno: docela mně překvapil kolega, který přesvědčivě tvrdí, že na Slovensku je třeba už loňska mít v autě tolik kusů výstražných vest (ne zelené barvy!), kolik má auto homologovaných sedadel... ???
sem nikdy nic takového neslyšel - otázka pre bratov: jak to teda aktuálně je?
§ 16, vyhláška č. 464/2009 Z.z.:
(1) Povinnou výbavou motorového vozidla kategórie M, N, T, C a PS sú:
b) bezpečnostný reflexný odev, napríklad vesta, overal, nohavice, bunda alebo pláštenka; bezpečnostný reflexný odev sa umiestňuje v dosahu zo sedadla vodiča vozidla,
§ 16, vyhláška č. 464/2009 Z.z.:
(3) Vodič motorového vozidla, ktoré je povinne vybavené bezpečnostným odevom,je povinný mať bezpečnostný odev oblečený, ak sa zdržiava na vozovke mimo vozidla počas núdzového státia,
PS: No myslim, ze vas vsetkych s vozidlom registrovanym v ČR sa to aj tak netyka kvoli viedenskemu dohovoru
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
@snow: thx
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
nevim jak v SK, ale v AT to tak je uz minimalne dva roky a navic musi byt v kabine ne v kufru a kdyz mi pujcovali nahradni auto na Jarove tak prej i u nas musi byt pro kazdeho vesta.
A prijde mi docela logicky, aby kazdy cestujici mel svoji vestu. Misto to nezabira a stoji to par kacek.
Tohle je mi jasný, ale pokud je to u nich dáno zákonem, tak pak co? Mám v tom zmatek.Bond007 píše:2) podle Videnske umluvy z roku 1968 tusim, mas mit ve vozidle povinou vybavu podle zeme, kde je vozidlo registrovano takze jaka je povinna vybava v sk, v at, de, pl ti muze byt uplne u ( )( ) pokud nemas vozidlo registrovano v techto zemich
plati to pro vesty, hasici pristroje, kartu prvni pomoci a veskerou vybavu co ma byt v aute....525iX píše:Tohle je mi jasný, ale pokud je to u nich dáno zákonem, tak pak co? Mám v tom zmatek.Bond007 píše:2) podle Videnske umluvy z roku 1968 tusim, mas mit ve vozidle povinou vybavu podle zeme, kde je vozidlo registrovano takze jaka je povinna vybava v sk, v at, de, pl ti muze byt uplne u ( )( ) pokud nemas vozidlo registrovano v techto zemich
proste vy mate mit v aute vybavu, ktera je predepsana v CR, nic vic, nic min! Takze jak jsem psal uz kdysi, povinna vybava vozidla te ktere zeme me nezajima, pokud mam vozidlo regostrovano v CR. To ze to nekteri prislusnici nevedi a vyzaduji predlozit povinnou vybavu dane zeme je jen jejich problem... idealne mit pojisteni od DAS a ti jim to vysvetli
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Mezinárodní úmluvy jsou nad zákony země.
Ale dohaduj se s rakušákem ve 2 v noci... Mám v autě 2 hasičáky (pro osobní potřebu), 1x reflexní bundu (často jezdím jen v krátkým tričku a v noci bývá zima, např. před sraženou srnkou...) a 5 reflexních vest - není nutné si dělat problémy tam, kde nejsou a není nutné zavdat příčinu k důkladnější kontrole auta - jeden kamarád v Chorvatsku v kufru auta našel zapomenutých sto 9mm nábojů a měl staženou prdel, abych je dovezl zpět....
Ale dohaduj se s rakušákem ve 2 v noci... Mám v autě 2 hasičáky (pro osobní potřebu), 1x reflexní bundu (často jezdím jen v krátkým tričku a v noci bývá zima, např. před sraženou srnkou...) a 5 reflexních vest - není nutné si dělat problémy tam, kde nejsou a není nutné zavdat příčinu k důkladnější kontrole auta - jeden kamarád v Chorvatsku v kufru auta našel zapomenutých sto 9mm nábojů a měl staženou prdel, abych je dovezl zpět....
Naposledy upravil(a) mafel dne úte 26 čer 19:45, celkem upraveno 1 x.
v chorvatsku nesmíš mít u sebe náboje?
Rychlost zabíjí!
cizinec bez mezinárodního zbrojního průkazu???aikoN píše:v chorvatsku nesmíš mít u sebe náboje?