Právní poradna
Moderátor: řidičBOB
Re: Právní poradna
chlopi dík za právní okénko... čili to povídání o pokutě asi mělo reálný základ, ostatní byla lidová tvořivost/představivost...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Nejde zakázat činnost, při který neni potřeba zvlášního oprávnění ani body se nedaj udělit. 15K pokuta se neslučuje s tim, že to byl TČ. A už vůbec ne obecný ohrožení, to je bezprostřední ohrožení minimálně 8 osob. Jediný co cykloušovi hrozí je pokuta od 2,5K do 20K v případě nadejchání tušim 0,25-1,24 (protože alkohol vytvořený organismem do 0,2 a odchylka přístroje 0,04 = do 0,24 se nic neděje bez přiznání) a 1,24+ je pokuta 25K-50K. Nevim jak je to ohledně cykloušů, ale nad 1 naměřený promile (1,24+ na přístroji) se už hledí jako na ohrožení pod vlivem NL. Tam to jde rovnou k soudu se sazbou tušim do 1 roku bez nehody a 3 roky s nehodou (pokud se nestal jinej TR s vyšší sazbou). Ale to nejde s logikou věci, takže podle mě je 1,24+ na přístroji pouze přestupek (těch 25K-50K) narozdíl od řidičů. Rozbor toho, kdy je to u řidiče moto. vozidla už trestňák nebo ne (a tedy se použije 25K-50K pokuta nebo sazba do 1 roku) je na delší povídání, záleží na konkrétnim případu.pavproch píše:nescu temu dělat nové vlákno a je to částečně o právu, takže to píchnu semdle - totok sem vyposlech před chvílí při obědě:
Borec, borka a plnoleté borče jeli na bicykloch vinnou cyklostezku kdesyk u Mikulova, samozřejmě se zastávkama ve sklípkoch při cestě, kdesyk na té cyklostezce je odchytli černí opicajti, dali jim dýchňuť a .... fšici tři prý flastr (3x á 15.000,-) + obecné ohrožení + borec prý přišel o papíry na auto.... je to (u nás v Kocourkově) vůbec právně možné? nebo je to urban legend?
---
Nově je do 1 promile pokuta 2,5K-20K.Eda píše:Do 1 promile je to 10-20k, od 1 promile nahoru je to 25-50k. Body ani ztrata ridicaku ale nejsou
---
Zákon imho nemluví o tom, že by měl povinnost se podrobit pouze řidič motorového vozidla. Je to obecně na vozidlo a tudíž myslim, že bys dostal 25K-50K, stejně jako normální řidič, kterej odmítne. Podle toho co napsal pavproch to nakonec určitě bylo tak, že cyklista dostal 15K za to, že nadejchal do 1,24 promile a bylo to. Takhle by si dostal vyšší trest. Ale taky to klidně mohlo bejt tak, že cyklista nadejchal nad 1,24 a tudíž dostal od soudu nějakou směšnou podmínečku + 15K pokutu. Těžko říct, tyhle urban storky je těžký dešifrovat. Jestli měli třeba dvojku na žíle, tak je to jasný, že odmítnout.řidičBOB píše:k řízení kola není potřeba ŘP, čili vlastník ŘP by byl jeho případnou ztrátou trestán neprávem. Já osobně bych se na kole odmítl podrobit...
Včera jsem někde z úst policejní mluvky slyšel, že když není nikdo zraněn, nemůže se jednat o TČ obecného ohrožení
Naposledy upravil(a) Weeper dne úte 17 zář 19:25, celkem upraveno 3 x.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ta hranice mezi přestupkem a trestným činem (stav vylučující způsobilost) je obecně 1 promile, pokud policie nepřibere soudního znalce, který určí v konkrétním případě hranici klidně i nižší, ale vždy pouze u řidiče motorového vozidla, cyklista spáchá jen přestupek i pokud má nad 1 promile, protože standardně ohrožuje maximálně sám sebe, nehrozí mu ale ani odebrání ŘP, hrozí mu pouze pokuta do 50 000 Kč, pokud nadýchá nad 1 promile, nebo pokud dýchat odmítne. Ale pokud nadýchá méně, je pokuta značně nižší, takže se nevyplácí odmítat dechovou zkoušku. Pokud byl měl ale cyklista nad 1 promile a např. vjel při tom na přechodu pro chodce do chodců, tak se klidně trestného činu dopustit může, když na to budou svědci nebo kamerové záznamy.
https://sites.google.com/a/klikni.cz/pr ... rokazovani
http://hradecky.denik.cz/zlociny-a-soud ... 30809.html
https://sites.google.com/a/klikni.cz/pr ... rokazovani
http://hradecky.denik.cz/zlociny-a-soud ... 30809.html
mám otázečku, může mi prodejce odmítnout sdělit VINko přes telefon s tím, že jde o osobní údaj? Moje holčina schání auto, našla si jedno v inzerátu a chtěla se podívat do databáze než tam pojedem a prodejce jí do telefonu tohle řekl. dík
VIN zadny osobni udaj neni, seriozni prodejci je naopak primo zverejnuji v popisu inzeratu. s clovekem, ktery VIN odmita sdelit, bych se vubec nebavil
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Nechce to říct, protože bys mohl zjistit, co s tím autem je nebo není a s tímhle evidentně něco bylo. Slyšel v telefonu holku, tak to zkusil. Od takového rychle pryč.
- GeneHawkins
- Letec
Ale může ti odmítnout sdělit cokoli...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, že odmítnout to sdělit může. V tom případě je to ale jednoznačný pokyn k tomu, jít jinam!
Opodstatnění v zákoně nebo nějakém jiném právním předpisu to nemá ani za mák.
Opodstatnění v zákoně nebo nějakém jiném právním předpisu to nemá ani za mák.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
ahoj, zajímala by mě odpověď na tuto situaci. Když si majitel koupí auto (ze zahraničí), podepíše kupní smlouvu, přihlásí ho a po nějaké době (několik týdnů) sám zjistí, že je kradené, kdo nese odpovědnost a kdo odpovídá za náhradu? Jak takovou situaci řešit?
Děkuji
Děkuji
Nemáte někdo prosím nějaký vzor kupní smlouvy auta? (od soukromníka)