Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od řidičBOB »

jo, já je taky potkal - asi když hlídka jela z nějaké kasírky opět na stanoviště :D

No pain, no gain.
Vespa time \m/
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

řidičBOB píše:jo, já je taky potkal - asi když hlídka jela z nějaké kasírky opět na stanoviště :D
http://www.youtube.com/watch?v=zG25XZFwpUY
Škoda, že jsi je nepronásledoval. S online odlapeným pirátem by bylo video daleko luxusnější.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já spěchal dom :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mila6032
Adept autoškoly

Příspěvek od mila6032 »

Měl bych jeden dotaz na místní znalce. Jak to je teď s měřením rychlosti Obecní policií. Že už nemusí používat ty přenosný značky je jasné, ale jak to je s těmi místy kde smí a nesmí měřit? Kupříkladu u nás v obci mají měšťáci lejstro, kde jim dopravní inspektorát povoluje měřit na určitých místech (tak jak to ukládá paragraf 79a zákona 361/1999sb). Jenže to lejstro je z doby, kdy ještě museli používat ty přenosný značky a v tom "povolení" jim dopravní inspektorát věnuje celý odstavec. Teď, kdy jim novela zákona tuto povinnost značit měřené úseky neukládá se tu měštáci proháněj s radarem o to intenzivněji a samozřejmě na těch nejdebilnějších místech(náš barák je úplně poslední v obci, od cedule "konec obce" asi 10 metrů a obden je mám pod oknama. Kdbych se postavil k radaru, tak "mimo obec" snad i doplivnu). Zajímá mě, jestli můžou měřit i na základě toho starého povolení od DI.
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

A potřebují vůbec nějaký povolení? Nebylo to jen pro účely těch značek? Před zavedením těch značek MP měřila kde chtěla, alespoň v Brně...
mila6032
Adept autoškoly

Příspěvek od mila6032 »

No tak já si paragraf 79a, zákona č. 361/2000 Sb. vykládám tak, že povolení potřebují. Ona z toho zákona de-facto jen zmizela ta část o přenosných značkách.
paragraf 79a, zákona č. 361/2000 Sb. píše: Za účelem zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích je policie a obecní policie oprávněna měřit rychlost vozidel. Obecní policie tuto činnost vykonává výhradně na místech určených policií, přitom postupuje v součinnosti s policií.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

úseky musí být tzv. schválené od PČR. Je to v podstatě lajstro a které posvětí úseky, které si MP sama navrhne.
Ty slušnější MP své úseky nijak netají - třeba jako tato nebo tadlencta
Pokud měří na stejném úseku, jako za platnosti přenosných značek, tak není potřeba si tyto úseky nechat opětovně schvalovat. Většina MP to ale udělala s tím, že úseky řádně rozšířila...třeba MP Praha :ymdaydream:

Někde je i slušná diskuze :D
RE) Dobrý den,
chtěl jsem zeptat, jestliže strážníci MP Rosice mohou měřit rychlost v Popůvkách u Vintrovny,/ pravděpodobně smlouvou schválenou Krajským úřadem/, tak by také mohli pěší obchůzkou kontrolovat a pokutovat pejskaře v Popůvkách, kteří neustále zapomínají na svoji povinnost po svých miláčcích uklidit. Především MP byl zřízena pro kontrolu a udržování veřejného pořádku a ne k plnění městské pokladny vybranými pokutami za mírné překročení rychlosti.
děkuji

Městská policie Rosice je oprávněna měřit rychlost vozidel u restaurace Vintrovna v obci Popůvky, ale smlouvu na uvedené měření s Krajským úřadem bohužel nemá. Musíme Vás upozornit, že měření rychlosti vozidel v obci je místní záležitostí veřejného pořádku! Co považujete za tzv. MÍRNÉ PŘEKROČENÍ RYCHLOSTI?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mila6032
Adept autoškoly

Příspěvek od mila6032 »

Děkuji za jasnou odpověď. Ta naše obecní policie(Měšice, Mratín, Líbeznice) rozhodně k těm slušnějším nepatří a úseky nikde nezveřejňuje. Každopádně si teda nechali posvětit úplně úchvatný místa, kde maj "úspěšnost" fakt vysokou. Měřej tady "zónu 40km/h", která je od začátku obce po konec obce. Jak už jsem psal, tak náš barák je takřka na konci obce a pod naše okna si odchytávaj všechny ty piráty. Snad nikdo tady tu 40 nedodržuje, protože "každej" s vidinou posledního baráku zrychlí. A jelikož mi fakt měřej pod oknama, tak chtíc nechtíc poslouchám ty jejich výkřiky typu : "47 vole, ber ho". Kamarád tu dostal flastr i za 45km/h, což mi fakt pár metrů před cedulí přijde úplně zvrácený. Nota bene přechod nikde, škola nikde, dětský hřiště taky nikde, snad jedinej kdo tu přechází silnici jsem já když jdu venčit psa.....no prostě prevence a bezpečnost jak má bejt.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ano, v těchto končinách je MP vyhlášená - hlavně ta obtloustlá stážnice :D
Už i mě se tam pokoušel nějakej hejhula měřit z křovíčka ;-)
BTW: pokud požádáš o zaslání seznamu schválených úseků, musejí Ti vyhovět.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

řidičBOB píše:úseky musí být tzv. schválené od PČR. Je to v podstatě lajstro a které posvětí úseky, které si MP sama navrhne.
Ty slušnější MP své úseky nijak netají - třeba jako tato nebo tadlencta
Pokud měří na stejném úseku, jako za platnosti přenosných značek, tak není potřeba si tyto úseky nechat opětovně schvalovat. Většina MP to ale udělala s tím, že úseky řádně rozšířila...třeba MP Praha :ymdaydream:

Někde je i slušná diskuze :D
RE) Dobrý den,
chtěl jsem zeptat, jestliže strážníci MP Rosice mohou měřit rychlost v Popůvkách u Vintrovny,/ pravděpodobně smlouvou schválenou Krajským úřadem/, tak by také mohli pěší obchůzkou kontrolovat a pokutovat pejskaře v Popůvkách, kteří neustále zapomínají na svoji povinnost po svých miláčcích uklidit. Především MP byl zřízena pro kontrolu a udržování veřejného pořádku a ne k plnění městské pokladny vybranými pokutami za mírné překročení rychlosti.
děkuji

Městská policie Rosice je oprávněna měřit rychlost vozidel u restaurace Vintrovna v obci Popůvky, ale smlouvu na uvedené měření s Krajským úřadem bohužel nemá. Musíme Vás upozornit, že měření rychlosti vozidel v obci je místní záležitostí veřejného pořádku! Co považujete za tzv. MÍRNÉ PŘEKROČENÍ RYCHLOSTI?

No jestli ti naši šašci patří k těm slušnějším MP, tak to potěš pánbůh co je jinde... :ymsick:
Ain´t nobody got time for that
Odpovědět