Dopravní nehoda, jsem 100% viník?

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

ondrejj5
Spolujezdec

Dopravní nehoda, jsem 100% viník?

Příspěvek od ondrejj5 »

.
Naposledy upravil(a) ondrejj5 dne čtv 03 říj 11:36, celkem upraveno 1 x.
Lachende Bestien
Letec

Re: Dopravní nehoda, jsem 100% viník?

Příspěvek od Lachende Bestien »

Díky nepřítomnosti policie je vše otázkou dohody obou stran.
Pokud jste se cítil donucen pod nátlakem souhlasit s takovým nesmyslem, že jste jediný zodpovědný za havárii, ve které předjížděný narazí do předjíždějícího, tak snad není co řešit.
O náhlé změně blinkru z pravého na levý a najetí k pravé krajnici před odbočením vlevo jak s autobusem se raději ani nebavme. [-(
Každý si tedy případnou opravu zaplatí z havarijka či vlastní kapsy.
Konec příběhu. :ympeace:
Naposledy upravil(a) Lachende Bestien dne pát 27 zář 23:51, celkem upraveno 1 x.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
ondrejj5
Spolujezdec

Příspěvek od ondrejj5 »

Děkuji za odpověď, tudíž jak mám tuto situaci řešit?
Se svojí nebo její pojišťovnou a říct, že nesouhlasím se záznamem či se snažit dát nějaké důkazy, které by mohla i druhá strana potvrdit v moment vyslechnutí?
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

S oficiálními postupy pojišťoven v těchto případech popravdě nemám zkušenosti, ale nejspíš by bylo nejvhodnější kontaktovat co nejdříve vaši pojišťovnu třeba mailem s pokud možno objektivním a výstižným popisem srážky i nátlaku na vás při sepisování záznamu a žádostí o radu, jak dále postupovat.

Mělo by být v jejich hmotném zájmu se vám snažit pomoci.

Dokud vám někdo znalý problematiky neporadí, určitě zkuste vyhledat co nejvíce relevantních informací sám, třeba nakolik je právně závazný záznam o dopravní nehodě, obzvláště sepsaný pod nátlakem, protože úmysly osoby vykonávající nátlak jsou v tomto případě bezpochyby podezřelé.

Případně se zkusit podobně (konkrétně určení viníka/ů nebo jejich podílů) informovat i u dopravní policie, i když moc bych na jejich pomoc nesázel, když nebyli přítomni u nehody. Ale to asi až úplně nakonec.

Spíš napište ještě na fóra s dopravně-právní problematikou jako např. 30kmh.cz, tam by snad měli být schopni fundovaně poradit.
A třeba se i tady později najde nějaký víkendový znalec.

Buenas noches!
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

byla kamera, nějací svědci ve vozidlech? V záznamu podepsals, že souhlasíš se zaviněním nehody?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ondrejj5
Spolujezdec

Příspěvek od ondrejj5 »

>Lachende Bestien
Děkuji moc za radu, vážím si toho.

>řidičBOB
Zdravím, kamera bohužel nebyla. Svědci žádný, pouze v autě paní byla malá dcera. V záznamu jsem pod nátlakem (na základě volání jejímu známému údajně policistovi a poté její známý na místě, který do toho mluvil a všichni tvrdili, že předjíždějící vždy nese vinu), zapsal "jistý své viny", zároveň jsem do záznamu nenapsal svou rukou téměř nic, kromě tohoto a podpisu.

Teď zda se dá proti tomu odvolat a popřípadě prošetřit, když ona nabořila do mě.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jistě. Všechno jde.
Udělal sis alespoň nějaké fotky, ze kterých by šlo dovodit tvoje tvrzení, protože pokud odbočovala vlevo, má povinnost se stavět co nejblíže vlevo. Pokud ovšem blikala vpravo, tak by mohla i do té pravé strany více najet, což by tvé tvrzení potvrdilo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ondrejj5
Spolujezdec

Příspěvek od ondrejj5 »

Ano fotky mám, místo kam zajížděla nebylo ani značené jako křižovka a byl to jen vjezd na místo mimo pozemní komunikaci k domu.
Při odbočování se nestavěla vlevo, ale právě naopak vpravo, díky čemuž jsem usoudil buď zastavení při krajnici nebo odbočení vpravo na "lesní cestu".
lampa
Pan Řidič

Příspěvek od lampa »

Taky bych zkusil kontaktovat tu zenskou, rict ji, ze se ti to rozlezelo v hlave a popsat, jak situaci vidis ty. Ze o nic nejde a nechces ji delat problemy, ale zase nechces nechat celou vinu hodit na sebe. Treba to pochopi a bude spolupracovat na kompromisu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ne. Řešil bych to s pojišťovnou. Stejně se k tomu musí přihlásit, jako “viník”. Takže v tomto kroku bych to odmítl.
Celou situaci bych jim takto popsal. Nehoda, stres, tlak protistrany, včetně nějakého údajně policisty.
Je jedno, kam odbočovala. Při odbočení nedodržela potřebné ustanovení zákona a pokud jsou po nehodě i fotky, které to tvrzeni podpoří, vůbec bych se toho nebál.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět