Cesta do Chorvatska - sjetý kraj pneumatik
Moderátor: řidičBOB
Cesta do Chorvatska - sjetý kraj pneumatik
Zdravím,
čeká mě cesta do Chorvatska a řeším zda nevyměnit letní pneu. Mám sjeté vnější části pneumatik (měl jsem špatnou geometrii), v prostřed pneumatik mám v drážkách všude ještě přes 4mm. Máte někdo zkušenosti s policií jak u nás, tak i v Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku jak by toto mohli řešit? Co jsem tak četl, tak měření by se mělo prováďet ve středových drážkách běhounu (tam kde jsou TWI značky), kde mám pneu ještě v pohodě.
Díky za odpovědi.
čeká mě cesta do Chorvatska a řeším zda nevyměnit letní pneu. Mám sjeté vnější části pneumatik (měl jsem špatnou geometrii), v prostřed pneumatik mám v drážkách všude ještě přes 4mm. Máte někdo zkušenosti s policií jak u nás, tak i v Rakousku, Slovinsku a Chorvatsku jak by toto mohli řešit? Co jsem tak četl, tak měření by se mělo prováďet ve středových drážkách běhounu (tam kde jsou TWI značky), kde mám pneu ještě v pohodě.
Díky za odpovědi.
Re: Cesta do Chorvatska - sjetý kraj pneumatik
A nebylo by lepší místo řešení toho, jak se k tomu postaví případně policie nebo pojišťovna řešit bezpečí provozu a posádky a ty staré sjeté šlupky zahodit a koupit nové pneu? Vždyť je to to jediné, co tě drží na silnici proboha.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
asi tak. na vodě to bude lahůdka
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Chápu vaše názory a pro klid v duši to stejně tak i nejspíše dopadne. Jen ty šlupky jsou 2 roky staré a v prostřed mají přes 4mm. Sjetých vnějšků jsem si blbec nevšiml a geometri nechal udělat pozdě.
- Truck Daškam
- Letec
Přemýšlím, kdy mi naposled policie důkladně měřila vzorek... Chm, asi nikdy, jen pohledem. Bych ty gumy otočil, (aby to sjetý bylo vevnitř), dal je dozadu a je klid.
Teda předpokládám, že jsou vojetý zvenku nějak normálně, ne že je z toho "poloslick"
Teda předpokládám, že jsou vojetý zvenku nějak normálně, ne že je z toho "poloslick"
Chápeš to?
Na to, ze jsou 2 roky staré, se vyprdni. Je to zdraví tvoje a tvé rodiny, usetrenych par korun za to nestojí.
Jestli mají po dvou letech provozu už jen 4mm, tak toho najezdis asi poměrně dost. Když spocitas projete palivo za tu dobu, plus náklady na dovolenou Chorvatsku, je nová sada pneu marginální položka, pokud nemáš nějaké atypy nebo 20”+. Ale i kdyby, jsou blbě sjeté, pryč s nimi.
Jestli mají po dvou letech provozu už jen 4mm, tak toho najezdis asi poměrně dost. Když spocitas projete palivo za tu dobu, plus náklady na dovolenou Chorvatsku, je nová sada pneu marginální položka, pokud nemáš nějaké atypy nebo 20”+. Ale i kdyby, jsou blbě sjeté, pryč s nimi.
- Truck Daškam
- Letec
A to je zase pravda...Jestli mají po dvou letech provozu už jen 4mm, tak toho najezdis asi poměrně dost.
Chápeš to?
dej sem foto, ať máme představu. Někdo tvrdí, že má trošku sjeté hrany a až do půlky je to slick, a někdo řeší výměnu kvůli "strašně" sjetým hranám a má zaoblené boční bloky.
Přesně tak, fotka je základ, sjetí krajů je hrozně subjektivní. Já bych to tak neprožíval. Kdybych měl měnit pneu pokaždé, co se sjedou vnější kraje, tak měním co dva tisíce km... A tiše závidím všem, co jim sjetí pneu na 4 mm trvá poměrně velký nájezd. Na 4 mm jsem po 12, max 15 tkm
Možná se pletu, ale nová pneu má kolem 8-9mm, ne? Mě na všech autech vydrží letní pneu kolem 40-60, medián berme 50 tisíc (a je jedno, jestli to byl Focus mk2, Tiguan, A6, teď u A5 uvidíme), tak mi jednoduchou trojčlenkou vychází, že na sjetí na 4mm potřebuji nějakých cca 30kkm (premisa 8-9 na začátku, výměna při cca 1,5, tak jsou zbývající 4mm za půlkou živnosti/nájezdu).
Ale možná mám chybu v začátku, kdy letní pneu mají menší vzorek než si myslím, nebo v úvaze, že se po dobu živnosti sjíždějí rovnoměrně. Nebo jen kupuji kvalitnější pneu, nebo je méně brousím Rád se přiučím, pokud mám někde chybu v myšlence.