Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
jerry
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od jerry »

On musí vědět, čím jede, co veze a zda projede. Zoodpovědnost je na něm, ani kdyby tvrdil, že mu trasu vybrala firma.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

Truck Daškam píše: stř 24 led 22:32 A ještě k těm závorám - tak když tam stál, tak snad ke vší smůle se snad netrefil do mezery, aby šly dolů, ne?
To mě taky vrtá hlavou. Na ten přejezd se nevešel tak, aby nebyl v kontaktu se závorama. Tedy závory se nemohly plně "zavřít" -> mělo to nahlásit chybu a zastavení vlaku. Proč se tak nestalo?
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Popravdě ten alarm při zvednutí závor/rozbití světla/zlomení závory je skvělá věc, ale vůbec jsem o tom nevěděl. Nikdy jsem o tom neslyšel a vůbec nechápu, proč se to více nedostává do podvědomí obyčejných lidí. Ve všech zpravodajských relacích se po takové nehodě týden řeší, co se stalo a jaké to má následky, ale že se tomu dá tak snadno zabránit nebo minimalizovat škody (pokud se to udělá včas), o tom už nikdo neřekne ani slovo.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Protože novinařina je dnes o senzaci. To prodává. Čím víc nehod a mrtvých, tím lépe.
Ad závory: vejít se tam nemusel, ale závory byly tutově dole.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Já to nechci nějak hodnotit, ale už řidič nadměru s hlubinou, by měl být natolik zkušený, aby posoudil nebezpečí přejezdu se zlomem, který je pro hlubinu kritický. Otázka je, zda si celou soupravu před přejezdem přizvedl... není to první případ, kdy se hlubina zasekla na přejezdu a skončilo to tragicky.
Další věc je, jestli vůbec byla souprava technicky schopna tento přejezd překonat?
Hele jo, ale sežen zkušenýho řidiče, kterej fakt ví a umí všechno. Sám víš jak to je - a i ten zkušený řidič se učí celej život a není to zaruka, že nikdy nic neposere, přesněji že jemu se nic neposere... Tady do toho jel ještě navíc za tmy, takže to viděl dost možná, až když to měl metr před sebou

Já to taky moc hodnotit nechci, do nadměrů nedělám a problematice vození vrtaček nerozumím a místo neznám... Ale nějaký výkřiky jakej je řidič debil mi přijdou mimo

Protože novinařina je dnes o senzaci. To prodává. Čím víc nehod a mrtvých, tím lépe.
Víš jak jsem psal, že třeba chybí nějaká kampan na předjíždění kamionů, úklid onoho sněhu a já nevím co ještě? To je tak nějak přesně ono. Minimálně ČT by mohla místo reklam vysílat takovéhle vsuvky.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nikdo by na to nekoukal.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Bavil som sa teraz so zelezniciarom, vraj zalezi aka je to trat a ako je obsluhovane dane priecestie...

Ale vraj aj v uplne idealnom pripade moze akurat tak obsluha trate prepnut navestidlo v danom useku a zavolat do danej lokokotivy. V neidealnom pripade o nefunkcnych rampach zisti az rusnovodic pohladom z okna.

Vraj aj utekat oproti vlaku s 50% sancou na spravny smer je ovela lepsi napad ako rozbijat svetlo na priecesti(ak teda uz nie je cas volat 158)
tommas
Pan Řidič

Příspěvek od tommas »

No je možné, že nakonec to půjde za někým jiným. Někde už jsem zahlédl i neověřenou informaci, že tam možná bylo i doprovodné vozidlo?

https://zdopravy.cz/policie-propustila- ... ly-192149/
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není

VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Máme tak přísný bodový systém, vysoké pokuty a ti přestupci to pořád ne a ne pochopit!
Já bych to opět revidoval a nechal jenom 12 bodů a za všechno. To by v tom byl čert, aby to nepomohlo.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

a další expert! Fakt ten bodový systém funguje? :-B
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět