dovolím si tu reagovat, i když pozdě, protože v blízkém okolí ten problém vidím. Ačkoli ta souvislost zdánlivě není, ono je to v podstatě dost logické.ultima ratio píše:No po roce bez řidičáku musej všichni dělat testy, tam nejde o to jestli byl vybodovaný nebo ne, ale o to, že je rok bez ŘP. Jinak já nechápu logiku ani toho, proč je neplacení alimentů trestným činem. Já bych to považoval jen jako občanskoprávní problém a z trestního zákoníku tu skutkovou podstatu vymazal. Ať si jeden rodič vymáhá alimenty po tom druhém rodiči sám, při pohlavním styku jim u toho orgány činné v trestním řízení také jistě asistovat nemusely. Tehdy si ten problém rodiče vyrobili sami, tak ať si ho sami i vyřešej.
Proč je neplacení alimentů trestným činem? Protože kdyby to byl občanskoprávní spor, už vidím, jak matka, která potřebuje alimenty protože peníze si zajistit jinak nemůže (ty dávky hele nic moc), tak si platí advokáta, který stojí nemálo peněz, aby je vysoudila. ( a že ex-offo? no, tak to není automatické a samozřejmé).
Jak souvisí zákaz řízení s neplatiči alimentů? Ono pokud to není řidič z povolání (což je úplně jiná kapitola a výjimky zde již padly), tak pokud máš na ježděníčko a na auto, proč tedy neplatíš alimenty?
Ne, že bych se toho zastával, jen předkládám svou logiku. Ono to totiž dle reakcí tady vypadá, že se tu ozvali právě ti, co si to dítko stvořili, alimenty neplatí a teď jim někdo to autíčko chce zakázat...
Osobně by pro mě bylo prioritou zajistit dítě, pokud se už rozhodnu z jakéhokoliv důvodu s ním nebýt. Potom teprve ostatní, jakožto i auto.