![Wink ;-)](./images/smilies/3.gif)
BTW: ignorace jakéhokoliv úředního psaní, se nevyplácí. Mnohem lepší (již mnoho let) je úřední psaní přebírat (klidně i fikcí, což je někdy i lepší) a poté na ně správně reagovat.
A ten exekuční příkaz na provozovatele vozidla bych fakt chtěl vidět
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
Moderátor: řidičBOB
A já ti znovu opakuji, že tohle je čistá LEŽ - a pokud jí produkují právníci, tak bych od nich rychle utíkal.vltavin píše:Jak jsem psal na začátku, přestupek nelze řešit pokutou, ale pouze soudní cestou, policejní soud - který k takovým věcem ve švýcarsku funguje teprve udělí postih a následně v případě nesplnění, vydá exekuční příkaz, který může předat do české republiky, českému exekutorovi. Já o tom samozřejmě nic nevím, tlumočím jen praxi, s kterou mají zkušenosti moji advokáti, co podobné případy už řešili...
Žádný takový není, protože takový postup, v případě pokuty za dopravní přestupek (ať již vyměřenou soudem nebo cizím policejním orgánem), by nebyl v souladu s právním pořádkem ČR.DaciaFan píše:Odkaz na zákon nebo předpis, který umožňuje českýmu soudnímu exekutorovi provádět exekuci podle čehokoliv co není rozhodnutí českýho soudu? Nevysíram, jen se ptam. Ani bych se nedivil, kdyby taková sračka existovala.
Mohou, ale pouze na území CH, pokud by tam dotyčné vozidlo jelo. V případě neuhrazené sankce, by ti mohli akorát tak z plna hrdla fouknout do řitivltavin píše:paragrafově to nevím, vim jen, že to lze i v případě švýcarska. Každopádně se to běžně nedělá, riziko je tam malé, ale to nebezpečí tam pořád je a může pak dost zavařit.