Zdravím,
v noci ze soboty na neděli jsme s kamarádem v Rakousku, konkrétně v městě Krems šli spát do auta. Poté nás kolem 2hé hodiny ranní vzbudilo 5 policistů s příslušností k městu Krems. Po té co jsem na ně promluvil anglicky tak na mě též začali mluvit angličtinou. Prvně se dožadovali dokladů, kdy jsem vytáhl peněženku a jeden z příslušníků policie mi ji vzal z ruky a řidičák si vytáhl sám, poté následovala dechová zkouška, po které mi bylo sděleno, že budu muset jít na stanici. Zde proběhla druhá dechová zkouška s výsledkem 0.98 promile a bylo mi sděleno, že mi bude zabaven ŘP a musím na místě zaplatit 1.000€ jinak mi zabaví všechny osobní věci včetně auta na pokrytí nákladů a umístí mě do vězení. To jsem volal kamarádovi, který šel zatím za rodinou, kterou v Kremsu má a jeho babička byla ochotna mi půjčit alespoň 300€ abych nebyl uvězněn a musel jsem podepsat papír, že z ČR doplatím zbytek.
Auto nebylo od rána ani nastartováno - studený motor.
Byl zařazen první rychlostní stupeň a zatažena ruční brzda.
V zapalování byl dokonce klíč bez imobilizéru (ano opravdu jsem nikam nechtěl jet, ale okno si bez klíčků neotevřu).
A řekl bych že vodorovná poloha sedadla a fakt, že jsem spal se vylučuje s tím, že bych měl řídit.
Prosím Vás o rady jak dále postupovat. Jestli vzhledem k Rakouským zákonům tyty fakta vypovídají o tom, že jsem byl účastníkem silničního provozu.
(Auto bylo normálně zaparkováno na ulice podle předpisů).
Postih v Rakousku za údajnou přípravu k jízdě pod vlivem
Moderátor: řidičBOB
Re: Postih v Rakousku za údajnou přípravu k jízdě pod vlivem
Rakušáci byli, jsou a asi i navždy budou kokoti.
Pár podobně nesmyslných konfliktů jsem s nimi měl v minulosti taky
Co napsali do protokolu ?
Pár podobně nesmyslných konfliktů jsem s nimi měl v minulosti taky
Co napsali do protokolu ?
Protokol jsem ani neviděl, tudíž jsem jej ale nepodepsal. Jediné co jsem podepisoval byl lístek z alkohol testeru a potvrzení, že jim zbylých 700€ doplatím dnešním dnem přes Western Union na adresu magistrátu.
Asi bych to řešil přes ambasádu
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To záleží na A právu...ale pochybuji, že by bylo trestné sedět v autě pod vlivem alkoholu. Na tohle je dobré mít třeba DAS, která mi už v zahraničí pomohla.
V každém případě bych neodepisoval nic, čemu nerozumím. Ať si zabavují, co chtějí. Ráno bych se spojil s ambasádou a svým advokátem a to by toho nebylo, aby z toho nevypadlo nějaké Euro na můj účet.
Otázkou je, cos jim vlastně podepsal...
Z CZ bych se ale rozhodně na A ambasádu obrátil, stěžoval si na gestapácký postup POLIZEI.
V každém případě bych neodepisoval nic, čemu nerozumím. Ať si zabavují, co chtějí. Ráno bych se spojil s ambasádou a svým advokátem a to by toho nebylo, aby z toho nevypadlo nějaké Euro na můj účet.
Otázkou je, cos jim vlastně podepsal...
Z CZ bych se ale rozhodně na A ambasádu obrátil, stěžoval si na gestapácký postup POLIZEI.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Děkuji všem za rady, z ambasády mě přesměrovali na Michaela Hudce, který je rakouským advokátem a zároveň tlumočníkem, ale bohužel neodpovídal. Advokátní kancelář v ČR (Vladimír Papež), která spolupracuje s rakouskými advokáty, mi odpověděli s tím, že jen dotaz na rakouského advokáta by mě vyšel na 300 - 500 €. Tímto to vzdávám, 21.6. nechám proběhnout správní řízení bez mé účasti. Holt poučení co si alespoň vezmu, v opilosti v zahraničí se k autu raději ani nepřibližovat.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Já bych do toho šel. Ono to může dopadnout i tak, že ti ve finále vše proplatí...jak to bylo před lety u mne v D.
No pain, no gain.
Vespa time![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)
Vespa time
![Rock on \m/](./images/smilies/111.gif)