V tom není žádný chaos, pokud to má homologaci pro daný auto tak je to ok, jinak to tam nemá být dle zákona. Čínskou mr.ku s falešným atestem tam ale dát můžešmmira píše:jde mi hlavne o chaos ohledne aftermarket podvozku, brzd, kol, pneu atd.
![Wink ;)](./images/smilies/3.gif)
Moderátor: řidičBOB
V tom není žádný chaos, pokud to má homologaci pro daný auto tak je to ok, jinak to tam nemá být dle zákona. Čínskou mr.ku s falešným atestem tam ale dát můžešmmira píše:jde mi hlavne o chaos ohledne aftermarket podvozku, brzd, kol, pneu atd.
To neni bohuzel zadna lucemburska specialita, ale chodi to tak vsude v zapadni Evrope. Bez nejakych homologaci a poplatku projdou vsechny dily s ABE/E homologaci, protoze se berou jako OEM replacement. Pod to se casto schovaji i ruzne nerezove catbacky, brzdove kotouce apod. . E/ABE samozrejme musi byt na konkretni vuz, motorizaci atp. . Veci s TUV projdou bez problemu jenom v Nemecku, jde nakonec o sdruzeni nemeckych zkusebnich ustavu. TUV musi byt taky vydano na konkretni typ, motorizaci atp. . TUV se jinak uznava snad vsude, ale musi nasledovat dodatecna kontrola a placena homologace se zapsanim do TP. Pokud dil TUV nema, da se vydat individualne na dany jediny konkretni vuz s VIN-kodem, coz zase neco stoji. Potom se postupuje jako s kazdym jinym TUV. Individualni TUV se nevydava zdaleka automaticky, vetsinou kazda garaz/prodejce/servis spolupracuje s nejakym TUV-Prueferem a ani zakoupeni a montaz v tehle stejne dilne nemusi byt zarukou bezproblemoveho vydani TUV, tech promennych je spousta. V NEnemecke zemi se pak stejne jako v CR da homologovat nektery dil i bez TUV, zase konkretne na dany vuz, jenom se musi projit celou schvalovaci procedurou a to muze stat jmeni. Nejjednodussi je proste upravu provest v Nemecku, spolecne s vystavenim TUV a pak homologovat a zapsat do TP v jine zemi.jarka píše:Podle mýho jsou 2 extrémní systémy: anglický, kde je nutný aby to fungovalo a je fuk kdo to vyrobil, nebo třeba ten Lucemburský (co tu nastiňoval bully), kde na všechno musíš mít papír.
Já měl v TP pouze jiný pneu a disky.