Tužka na lak
Moderátor: řidičBOB
Tužka na lak
Zdravím, nedávno se mi na autě (fabie) objevil povrchovej škrábanec.Nevím kde se tam vzal.Zjistil jsem že mám doma tužky na lak co jsem dostal k autu.Poradíte mi jak se to nanáší ? Tužky jsou 2, jedna červená a jedna bezbarvá.Jakou mám nanést první ?
Re: Tužka na lak
Pokud je to proškráblý na základovku (je vidět jiná barva), tak nejdřív nanést barevnou a pak bezbarvý lak, po zaschnutí rozleštit.
Pokud je to jemný škrábanec, který není do základovky, zkusit rozleštit, teprve, když to nepůjde, tak bezbarvý lak a po zaschnutí rozleštit.
Pokud je to jemný škrábanec, který není do základovky, zkusit rozleštit, teprve, když to nepůjde, tak bezbarvý lak a po zaschnutí rozleštit.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám . Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera .
první nanést barvu, potom clearcoat (bezbarvý lak, který kryje barvu).. nicméně oprava tužkama nebývá esteticky hezká, minimálně bez následujícího rozleštění.. radši bych auto dal někomu z detailingclubu, možná bude stačit rozleštit clearcoat.. a kdyby ne tak ti pak přeleští aspoň barvu z tý tužky a nebude to vypadat jak barevný holubí hov...
EDIT: Beny byl rychlejší
EDIT: Beny byl rychlejší
Modifikoval bych odpověď Benny9700: Pokud je pryč barva, nejprve zatřít barvou, nechat do druhého dne, druhý den srazit barvu pomocí leštící pasty, odmastit, přetřít bezbarvým lakem, znovu počkat do druhého dne a pak doleštit.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ