Za kolik jezdíte s dieselem?

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
Beny9700
Pan Řidič

Re: Za kolik jezdíte s dieselem?

Příspěvek od Beny9700 »

řidičBOB píše:Podle mne to moc řešíš...
Nj, aby se pak motor nestal pokladničkou.

Potřebuji to na dlouhý trasy a aby to bylo spolehlivé.

Tak díky.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jak říkám, kdyby byla projetá první výměna, asi bych se bál víc o poškození než při třetí. Jedno přejetí o 6000 km v 86ti najeto, nebude žádná zásadní věc.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Tomu nic nebude,akorát zajetej,zkrátil bych interval výměn a je to.Jinak na dlouhé trasy by to chtělo spíše něco pohodlnějšího.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Beny9700 píše:
řidičBOB píše:Podle mne to moc řešíš...
Nj, aby se pak motor nestal pokladničkou.

Potřebuji to na dlouhý trasy a aby to bylo spolehlivé.

Tak díky.

Ten motor neví, že se má přesně po 30tkm zadřít, jeden takový protažený interval by neměl zanechat následky. Jestli je auto v pořádku, nebál bych se toho.
Na dlouhé trasy bych si taky SUV nevybral, ale ty platíš, tak rozhodni podle sebe.
Já na 2,5tdi v T5 měnil olej podle intervalu 30tkm, prodej ve 165tkm před cca 8lety a to auto jezdí dodnes někde v Praze.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Beny9700 píše:Chci koupit Q5 3.0 TDI s 87 000 km, servis v audi (ověřeno přímo v audi). Q5 vypadá dobře s pěknou výbavou. Ale narazil jsem na jeden problém: olej longlife byl vždy měněn po 26 000 až 29 000 km, pouze poslední výměna byla po 36 000 km (takže přetaženo o 6 000 km) a hned šlo na prodej. Vše ověřeno u audi, kde bylo auto servisováno. Myslíte si, že můžou tak dlouhé intervaly výměny LL oleje a navíc přetažení o 6 000 km znamenat nějaké riziko výhledové závady (turbo, kroužky, rozvody, přidřená klika apod.)?

Díky za odpovědi. Omlouvám se, nenašel jsem vhodnější sekci na dotaz.
Nebál bych se toho. 3.0TDi beztak jezdilo v nízké zátěži. Jen pro zajímavost, kolik za to auto chtěj?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Nj, chci větší a bezpečný auto, uvažoval jsem i o Q7, byl jsem ji projet, ale to už je přepychový autobus. Stejný motor 3.0TDI, krásná jízda, ale líný a o dost vyšší spotřeba, no a pak je třeba s tím jet i do města :-). Takže Q5 se stejným motorem je vhodnější, výrazně menší spotřeba a je svižnější.
Mám ještě benzín V6 2,8T, ale ten dost žere.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

670 vč. DPH, byly tam nějaké plechové ťukance opravované v autorizovaném servisu
historie OK
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Na dlouhé trasy Q5 asi fakt ne... Jezdil jsem v SQ5 a ani v nastavení podvozku na comfort, to komfortní teda nebylo ani za mák :-(
Asi bych se podíval na A6 na vzduchu...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

řidičBOB píše:Na dlouhé trasy Q5 asi fakt ne... Jezdil jsem v SQ5 a ani v nastavení podvozku na comfort, to komfortní teda nebylo ani za mák :-(
Asi bych se podíval na A6 na vzduchu...
nemyslim si, ze by to mela byt tragedie... jezdil jsem ted delší trasy v macanu , coz by melo byt prakticky to stejny, na standard podvozku a na nejakych 19" kolech a bylo to pohodlny az moc...
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Jde o trasu Pha Vídeň 1 x za týden (po D1) a pak se počítá s lyžovačkama v Alpách a horách v celé ČR.
Odpovědět