Benzina paliva

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Benzina paliva

Příspěvek od Stepan »

HondaMan píše: čtv 03 bře 09:49 Částečný souhlas. Pokud firmu stojím 2 kila p.m. a nafta zdraží o 50%, tak se firemní náklady na práci zvednou třeba o 2%. V tomto segmentu se nezmění nic.
Pokud někdo dělá za 30 čist., a před rokem vycházel tak tak a dneska mu:
hypo zdraží o 5 kvůli sazbám,
energie o jiných 5 kvůli BE,
inflace zdraží běžnou spotřebu o další tisíce,
a má za naftu dát o 3/měs na dojíždění do práce více, tak bude muset přemýšlet jak dál. Litr měsíčně skoro nikoho nezabije. Jenže pokud je to litr měsíčně každý den z jiného důvodu...
Tbh kdo bral před rokem 30čist, dneska může brát o 10-20% víc. Ale musí chtít.
Ty hypotéky považuji za strašlivou sviňárnu ze strany ČNB. Teorie, že při vyšších úrokových sazbách budou muset firmy tlačit mzdy dolů a tím klesne inflace, je mimořádně debilní. A tbh moje, minimálně rozvinuté, sociální cítění mi tak nějak říká, že chtít po běžným Vencovi z vesnice, aby počítal s tím, že se mu najednou může hypoška napálit o X tisíc, mi prostě nepřijde fér. Neočekával bych od něj takovou schopnost. Že to ČNB vyvolala úmyslně bych, kdyby nebyla válka na Ukrajině, označil za zločin na vlastním obyvatelstvu, takhle je mi to blbý. Poláci dělají pro svý lidi a podnikatele, Češi přímo proti nim.
Energie to samý, střelit emisní povolenky na volnej trh je od pohledu kokotina. To snad někdo musel vymyslet schválně.
Zdražení běžný spotřeby o "tisíce" / měsíc nepovažuji za reálné. Inflace není tak velká, aby na spotřebě někoho s 30tis. netto, kterýmu po zaplacení bydlení / energí zbyde v peněžence 10-15k, udělala tisícový rozdíly.
Nafta na dojíždění do práce to samý. 20 pracovních dní v měsíci, ikdyby dojížděl 2x25km denně, je to 1000km za měsíc. 70 litrů nafty měsíčně, ať nežeru. Zdražení ze 30 na 40 korun je teda 700/měsíc, ať počítám jak počítám.

Reálně je tak celej problém "inflace" řešitelnej trošku menší rozežraností. Průser jsou ty energie a hypošky, z kterých chca-nechca, viním "ty nahoře". Což je Vencovi sice na hovno, ale může to zvážit při příštích volbách.
HondaMan píše: čtv 03 bře 09:49 Do teamu teď sháním pár lidí a na pohovorech náklady na dojíždění a zdražování celkově zmiňují skoro všichni. Myslím, že inflační spirála už se točí.
Hale to jo, ale já pořád vidím, že lidem to ještě nedošlo a jsou "líný" i za prachy. Od řidičů přes výrobní dělníky. Všude jsem schopnej nabídnout o 30-40% netto vyšší platy než kolik je na (pro ně) současných pozicích. Ale se vším problém. Jedna práce nebaví, ve druhý fabrice se musí dělat i odpolední, řidiči z dodávek odmítají brát za 18t vnitro o 10k čistýho víc než mají teď, protože "velký auto, velkej problém".
Takže z mýho pohledu je pořád ještě hovno bída...

Musíme dát to pivo, já už jsem zdravotně víceméně cajk :ymhug:
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Dnes obyc nafta na benzine 44,1. Slusny. Asi zkusim jezdit min nez za 10 :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: s druhým odstavcem naprostý souhlas. Lidé si neváží práce a komfortu, ve kterém žijí.
Btw: včera jsem se bavil s “majitelem” čerpačky, proč zvedají ceny, i když mají staré zásoby. To prý musí, jelikož je nějak nastavená výtoč a zásobování centrálně. Kdyby nechal cenu 37,90 a všude jinde by se zvedla, tak to povede ke komplikacím. V korporátu je na to hezké slovo: kontinuální. Takže ceny se zvyšují kontinuálně a nikoliv skokově.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Vrooom píše: pát 04 bře 11:16 To se ted ekonomove budou prehanet v cernejsich scenarich ... 65Kc/l
https://twitter.com/LukasKovanda/status ... ele-694734
No, současným tempem budeme skutečně příští týden v průměru nad 50 Kč, další nad 60 a pak konečně uvidíme, na co všechno dokážou jezdit TDI s rotačkou a spol.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Na dalnici uz 50 je. V praze paradoxne omv nejlevnejsi z 42,9/43,9. Benzina nafta 46.5. Tak sem zkusil eko jizdu a dal sem 6.5. Slo by to asi pod 6 pri max 90 a nepredjizdeni :D
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja vcera pred pulnoci u globusu zlicin za 40.50 a dneska rano na stejnym miste 42.90.

+2.50 pres noc..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Tak sem tam nalil nádrž ONO 98 za 43,90 Kč. To je zhruba tolik, kolk jsem byl zvyklej vídat na ceduli přilehlé Benziny a říkal jsem si, kterej kokot by to tam za ty prachy dával... :D
honziss: Kolegyně říkala, že chtěla brát na pumpě u Tesca, ale byla tam fronta, tak šla prvně na nákup a tohle rozhodnutí jí stálo 1,50/l :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já včera tankoval skoro plnou 100l nádrž. Auuu :-)
Ale stresovat se tím nebudu. Staré židovské přísloví říká, abych se nezatěžoval věcmi, které nemohu ovlivnit.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja to taky tak cerne nevidim. Drazsi palivo, bude znamenat mensi a plynulejsi provoz, tj nizsi spotrebu. Lidi zacnou vic premejslet doufam kdy auto pouzit a kdy ne. Porad mame kolem sebe spoustu lidi co auta naduzivaj, jezdej zbytecne do kramu pro 3 rohliky a radsi nicej auta studenejma startama, kratkejma cestama, nez aby zapojili mozek a nohy.

Na vsem spatnym je neco dobry..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Dle app Makro N95 = 40.9 (aktualizováno před 4h. Tank ONO 41.9 (taktéž aktualizováno před 4h).
Tj. vyplatí se ještě teď dnes natankovat na Makru na makro kartu a mám to za 40,5. Tj. -1,5 Kč než vždy nejlevnější pumpa v ČR.
Odpovědět