Za kolik jezdíte s benzínem?

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
metaljohn
Mistr volantu

Re: Za kolik jezdíte s benzínem?

Příspěvek od metaljohn »

HondaMan píše:
metaljohn píše:...že by se začínalo projevovat teplejší počasí...? :)
Tak to já nasadil letní kola a žere to o litr více a vůbec to nejede :/

Asi bych se zbytečně opakoval, když bych znovu pochyboval o intelektu konstruktéra, který vymyslel dát 17" kola na auto do města.
Na to jsem taky zvědavej, ode dneška mám nový ALU, ne o moc větší (195/50 R15 oproti 185/60 R14), ale stejně mám trochu pocit, že to motor víc cítí, tak uvidíme, kolik si to pápne...
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

HondaMan píše:Asi bych se zbytečně opakoval, když bych znovu pochyboval o intelektu konstruktéra, který vymyslel dát 17" kola na auto do města.
hodne se v Honde divili, kdyz jsem jim rekl, ze si OEM 17" s 225 muzou strcit do spic, ze to chci na 16" a 205 gumach. pravda, vzhled ponekud utrpel, jizdni vlastnosti jen mirne, ale komfort se vylepsil.

jinak abych nebyl uplne OT, zena stlacila spotrebu na 7.6. je ale pravda, ze jsem v tom ted temer mesic nejel.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

HondaMan píše:
metaljohn píše:...že by se začínalo projevovat teplejší počasí...? :)
Tak to já nasadil letní kola a žere to o litr více a vůbec to nejede :/

Asi bych se zbytečně opakoval, když bych znovu pochyboval o intelektu konstruktéra, který vymyslel dát 17" kola na auto do města.
Když jsme kupovali pro mámu jetýho GP Sport, koukal jsem tenkrát i do konfigurátoru Fiatu a byla možnost bez příplatku získat auto na 16". Ale na ulici jsem to nikdy neviděl...
RWD
Mr.Semtex
Pan Řidič

Příspěvek od Mr.Semtex »

Na druhou stranu to není dlouho, co všechny testy aut od Hondy začínaly povzdechnutím redaktora, že Honda dává 16" tam, kde ostatní začínají na 17" a nabízí za mírný doplatek 18".. :-?
Naposledy upravil Mr.Semtex včera, dnes a zítra, celkově neupraveno 3x
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Semtex: pokud by to auto mělo 200Hp, tak bych neřekl ani slovo. Tohle nemá ani polovinu. Výkonově a váhou je to velmi podobné mé první Hondě, která z fabriky vyjela na 175/70 R13.
Třeba Integra Type-R jezdila na 195/55 R15 a byla nepřekonatelná. Dnes se tento rozměr dává na Fábie pro socky. Vyšší verze minimálně 16", aby to sedělo.
Dnes je divná doba. Show je více než go a lidé tomu ještě tleskají :(
2.9T RWD
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Sháním 18"ky... :-D
Mr.Semtex
Pan Řidič

Příspěvek od Mr.Semtex »

HM: Souhlasím. Jenom jsem si vzpomněl, když se vybírali poslední firemní Accordy, tak se kolem toho chodilo a všichni říkali: "jenom šestnáctky? Mondeo, Passat, Vectra, atd, atd.. jsou minimálně na sedmnáctkách.." :)
Naposledy upravil Mr.Semtex včera, dnes a zítra, celkově neupraveno 3x
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Semtex: Já sám jsem hrozně nadával, když Honda do Ženevy přivezla všechna vozidla na malých kolech a eko-gumách.
Velká kola vypadají dobře, jen se na nich blbě jezdí. Tedy minimálně mně. I na Clio jsem nasadil menší a lehčí kola. Výsledek byl ten, že auto se stalo čitelnější, hravější a především rychlejší v běžném provozu.
Kdyby současné auto nebylo v originálním stavu, tak už by tam jiná kola byla. Jen se mi nechce auto nějak bastlit.

vasco: k Tvé současné konfiguraci sedí 18" jak hrnec na prdel :-D
2.9T RWD
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

male srovnani, proto jej dam do obou kategorii. prevoz aut Brno-Trinec (cca 200 km) auta jela za sebou, tudiz rychlostni prumer naprosto stejny. Az na par mist vice mene tempomat a pohodova jizda a dalnice a 4proudovka. Prumer byl lehce pres 136 kmh (tempomat cca 145-150)

Superb II 2,0TDI 103 kW 2010 - 6,8 l
Honda Accord 2,4 2010 - 9,9 l
300C 5,7 HEMI 2009 - 11,4 l

byla jeste i cesta zpet, ale uz jen dvou lidi a jinych aut a tezko rici jak realne jeli.
Aštar Šeran
Řidič začátečník

Příspěvek od Aštar Šeran »

HondaMan píše:Semtex: pokud by to auto mělo 200Hp, tak bych neřekl ani slovo. Tohle nemá ani polovinu. Výkonově a váhou je to velmi podobné mé první Hondě, která z fabriky vyjela na 175/70 R13.
Třeba Integra Type-R jezdila na 195/55 R15 a byla nepřekonatelná. Dnes se tento rozměr dává na Fábie pro socky. Vyšší verze minimálně 16", aby to sedělo.
Dnes je divná doba. Show je více než go a lidé tomu ještě tleskají :(
Není nic snazšího než vyměnit kola nebo auto :D
TSI
Odpovědět