Zdravím, rád bych slyšel váš názor či doporučení ohledně výběru ojetiny do 70.000 Kč.
Požadavky na vůz: benzin, manual, minimálně combi, r.v. 2005 a výše, nejlépe mpv (delší trasy jezdím s objemným vybavením - ryby), motor nejlépe 1,4 - 1,6l.
Denní nájezd cca 15 km/město. V rámci dovolených celá ČR (cca 3-4 krát ročně).
Jsem ochoten investovat v prvním roce max. 20 000 Kč na uvedení vozu do solidního stavu.
Jde mi především o dlohodobou spolehlivost s tím, že drobné závady, které neodstaví vůz z provozu, ustojim.
Z ojetin, které inzerují,mému oku zalahodily:
ford: focus, c-max, s max.
Renault: megane, cangoo, scenic.
Skoda: fabia, octavia
Předem díky za vaše názory.
Filip
Spolehlivá ojetina do 70.000 Kč
Re: Spolehlivá ojetina do 70.000 Kč
15leté auto může být průser vždycky. Už má nejlepší roky za sebou a vysrat se může kdykoliv cokoliv (klidně i odstavit vůz z provozu).
Z těch starých aut byl šel jednoznačně do Focusu II, 1.6, 74kW, nevím, za kolik se dneska pohybují (50k?), ale mám jich ve svém okolí několik a nikdo na něj nedá dopustit. Ale i tam to člověk z nějakého důvodu chce prodat.
Focus byl jedním z tebou vyjmenovaných, ale jde to trochu proti požadavku na MPV. No, když máš ve výčtu i Fabii...
Co se prostoru týče, tak nevím, jak velké sumce chceš chytat a jak dlouhý úhoř se ti tam má vejít. Hatch je poměrně malý, hledej kombika.
Z těch starých aut byl šel jednoznačně do Focusu II, 1.6, 74kW, nevím, za kolik se dneska pohybují (50k?), ale mám jich ve svém okolí několik a nikdo na něj nedá dopustit. Ale i tam to člověk z nějakého důvodu chce prodat.
Focus byl jedním z tebou vyjmenovaných, ale jde to trochu proti požadavku na MPV. No, když máš ve výčtu i Fabii...
Co se prostoru týče, tak nevím, jak velké sumce chceš chytat a jak dlouhý úhoř se ti tam má vejít. Hatch je poměrně malý, hledej kombika.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW