Dobrý deň, mnohokrát omieľaná téma ale aj tak to skúsim. V lete by som mal dokončiť vodičský preukaz a tak chcem zakúpiť auto s rozpočtom +-100 000 CZK (spolu aj s počiatočným servisom), auto potrebujem hlavne z praktických dovodov a potrebujem sa taktiež na niečom vyjazdiť, takže ani viac investovať momentálne nechcem. Auto cca na 3 roky.
V aute plánujem voziť pravidelne bicykel a pravdepodobne sa budem aj sťahovať (normálne veci, nie skryne a postele), čiže hatchbacky som tak nejak vylúčil a radšej by som šiel do combi. Autom sa bude jazdiť len cez víkendy približne 200-600km (v meste mam MHD). Ročný nájazd odhadujem na takých 10-15t km, čiže myslím, že benzín by bol ok ale kľudne si nechám poradiť nakoľko v autách sa vyznám veľmi laicky. Na základe asi 40 stránok v tomto threade a nejakých osobných preferencií mi z toho vyšlo zopár áut Každopádne som otvorený akýmkoľvek radám a návrhom.
Ford Focus II Combi 1,6 16V 74 KW - fofo sa mi asi páči viac ako Astra
Opel Astra Combi
Seat Leon II - toto som zaradil do výberu čisto len z toho dovodu, že sa mi páči, rád by som si vypočul na neho názor
Kia Ceed SW - sú aj nejaké spoľahlivé motorizácie ? oplatí/neoplatí sa ?
Auto pre začiatočníka do 100 000
Re: Auto pre začiatočníka do 100 000
Jsou to všechno poměrně stará auta, tak asi to, které bude v nejlepším stavu. Za mě Focus, reálně za nějakých 60-70kKč za kus v dobrém stavu. Jinak si pročti ta stará vlákna, plusy a mínusy všech možností a variant tam jsou vypsané.
PS. kupovat si kombi jen pro to, že se budu jednou stěhovat (a navíc bez skříní) mi přijde jako úplně zbytečné. Osobně bych šel do hatche a odstěhoval se s ním, nebo poprosil kamaráda s kombi nebo vozíkem, aby mi pomohl (btw. s krátkým Focusem II jsem se stěhoval několikrát, jen skříně a postel jsem hodil na vozík, zbytek v autě (jasně, třeba nadvakrát, naposledy natřikrát když už bylo krámů moc). Ale je to na tobě.
PS. kupovat si kombi jen pro to, že se budu jednou stěhovat (a navíc bez skříní) mi přijde jako úplně zbytečné. Osobně bych šel do hatche a odstěhoval se s ním, nebo poprosil kamaráda s kombi nebo vozíkem, aby mi pomohl (btw. s krátkým Focusem II jsem se stěhoval několikrát, jen skříně a postel jsem hodil na vozík, zbytek v autě (jasně, třeba nadvakrát, naposledy natřikrát když už bylo krámů moc). Ale je to na tobě.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW