Sportovejsie kombi strednej triedy rv cca 2008-10
Sportovejsie kombi strednej triedy rv cca 2008-10
Caute, nechce sa mi ale v blizkej buducnosti musim menit auto. Teraz mam passat b5 variant a uz sa mi pomaly rozpada pod rukami. Hladam taketo nieco:
-kombi str. triedy rv 2008-10
-nafta okolo 150 koni
- rozpocet cca 5000€
- sportovejsie ladene, nech to ma aspon trochu freude am fahren
- plusove body za neokukanost/"netuctovost"/charizmu/image
-aby sa to dalo rozumne servisovat, ale asi kazde auto z tejto triedy je dostatocne bezne aby to platilo
Zatial mi z toho vychadza najviac alfa 159 sw 1.9 jtdm, potom mondeo 2.0tdci ale to auto je prilis bezne a pre mna trochu skarede.
Dalej mazda 6 ale v tomto veku uz bude asi prehnita + diely na japoncov su 2-3x drahsie ako na EU. Ale aj tak by som ju dal ako 2. volbu.
Accord a e60 su mimo rozpocet, francuzi su prilis nudni, koncern tiez. Avensis a V70 su netuctove ale naladene na komfort, korea ma nulovu charizmu a zostava tak mozno saab 9-3? Ale ten nezozeniem. Mate este nejaky tip?
-kombi str. triedy rv 2008-10
-nafta okolo 150 koni
- rozpocet cca 5000€
- sportovejsie ladene, nech to ma aspon trochu freude am fahren
- plusove body za neokukanost/"netuctovost"/charizmu/image
-aby sa to dalo rozumne servisovat, ale asi kazde auto z tejto triedy je dostatocne bezne aby to platilo
Zatial mi z toho vychadza najviac alfa 159 sw 1.9 jtdm, potom mondeo 2.0tdci ale to auto je prilis bezne a pre mna trochu skarede.
Dalej mazda 6 ale v tomto veku uz bude asi prehnita + diely na japoncov su 2-3x drahsie ako na EU. Ale aj tak by som ju dal ako 2. volbu.
Accord a e60 su mimo rozpocet, francuzi su prilis nudni, koncern tiez. Avensis a V70 su netuctove ale naladene na komfort, korea ma nulovu charizmu a zostava tak mozno saab 9-3? Ale ten nezozeniem. Mate este nejaky tip?
Naposledy upravil(a) slon dne pát 31 črc 08:11, celkem upraveno 1 x.
-
- Spolujezdec
Re: Sportovejsie kombi strednej triedy rv cca 2008-10
Tu Alfu radši s 2.0 JTDm, je tam vyřešeno hodně problémů proti 1.9 - nemá DPF pod autem, ale u motoru, takže se lépe vypaluje. nemá M32 převodovku, ale buď F40 nebo C635? nevím jistě. Jinak pozor na rezavějící nápravnice a prahy u aut, co jezdily hodně v soli.
Jako neokoukané "polokombi" může posloužit mechanicky jednodušší (hlavně podvozek) Lancia Delta III, ve které bych řekl že je stejně místa jak v té Alfě. Ale nemusí se každému líbit.
Jako neokoukané "polokombi" může posloužit mechanicky jednodušší (hlavně podvozek) Lancia Delta III, ve které bych řekl že je stejně místa jak v té Alfě. Ale nemusí se každému líbit.
Laguna III - buď 150k nebo lépe GT se 180k a 4controlem. Sám mám už 7 let GT s benzínovým dvoulitrem (205k) a ač má svoje mouchy, nedám na ji dopustit. S těma GT verzema se dá sportovně svézt až běda. Přiměřeně (ne přehnaně) tvrdý podvozek, slušná dynamika, díky 4control mrštnost o třídu menšího auta a přitom pohodlím a velikostí plnohodnotné rodinné auto.
Rozhodně bych to nenazval nudou, dokud se nesvezeš.
Jen není dělané pro přerostlíky se 190cm+.
Rozpočet by snad mohl stačit. Bazarové rencky jsou poměrně levné ve srovnání s VW.
Rozpočet by snad mohl stačit. Bazarové rencky jsou poměrně levné ve srovnání s VW.
-
- Spolujezdec
Ta Laguna je IMHO lepší volba než AR co se týká spolehlivosti, frantíci to po průseru s 2. generací fakt předimenzovali.
Kdybys nasel Volvo V50 s 2.4 D5 120kw, mel bys byt spokojeny, ale to auto je male. Ted jsem v jeho benzinovem provedeni odjel Polsko a Slovensko, vcera jsem se vratil a nemuzu rict krive slovo. Podovozek - nekdo rekne - vsak to je Focus...ano. je. A je to super naladene. Je v tom ticho,nikde tam nic nevrze ani po tech letech,ppdvozek bez koroze az na dily napravy.
Pokud bych hledal svizne mensi kombi a trval na nafte, tak ten valec navic odvadi svou praci velmi dobre,spotreba je uplne smesna (v70 s timto motorem jezdi normalne za 6) a kdybych nasel kus z poslednich let vyroby s tim,ze by to melo High Performance audio,nebo jeste lepe Dynaudio s Dolby Sorroundem, tak je to uz k vaznemu zamysleni. Casto jde videt i nezavisle topeni a jdou na to dodelat softwarove hrozny hovadiny od audia az pres to topeni atd...
Ta Alfa totiz nebude o moc vetsi.Proti avensisu ci Mondeu je ovsem ten kufr spise spatny vtip,nicmene pro 2lidi na tydenni cestu nekam to uplne staci.
Sedacky vypadaji soc, ale sedi se v nich hezky.
Ta D5 120kw se da u kluku z D5T5 cipnout za asi 5000kc az na 145kw a tusim 420Nm...ale troufam si rict,ze uz v zakladu to jede dostatecne.
Nebrat automat. A za me ani 4x4
Pokud bych hledal svizne mensi kombi a trval na nafte, tak ten valec navic odvadi svou praci velmi dobre,spotreba je uplne smesna (v70 s timto motorem jezdi normalne za 6) a kdybych nasel kus z poslednich let vyroby s tim,ze by to melo High Performance audio,nebo jeste lepe Dynaudio s Dolby Sorroundem, tak je to uz k vaznemu zamysleni. Casto jde videt i nezavisle topeni a jdou na to dodelat softwarove hrozny hovadiny od audia az pres to topeni atd...
Ta Alfa totiz nebude o moc vetsi.Proti avensisu ci Mondeu je ovsem ten kufr spise spatny vtip,nicmene pro 2lidi na tydenni cestu nekam to uplne staci.
Sedacky vypadaji soc, ale sedi se v nich hezky.
Ta D5 120kw se da u kluku z D5T5 cipnout za asi 5000kc az na 145kw a tusim 420Nm...ale troufam si rict,ze uz v zakladu to jede dostatecne.
Nebrat automat. A za me ani 4x4
Alfu by som samozrejme radsej s dvojlitrom ale ten asi bude mimo rozpocet. Lancia mi dizajnovo vobec nesedisilencercz píše:Tu Alfu radši s 2.0 JTDm, je tam vyřešeno hodně problémů proti 1.9 - nemá DPF pod autem, ale u motoru, takže se lépe vypaluje. nemá M32 převodovku, ale buď F40 nebo C635? nevím jistě. Jinak pozor na rezavějící nápravnice a prahy u aut, co jezdily hodně v soli.
diky za tip, vypada to prekvapivo zaujimavo a ak bude nejaka na predaj pojdem si ju pozrietRysa píše:Laguna III - buď 150k nebo lépe GT se 180k a 4controlem. Sám mám už 7 let GT s benzínovým dvoulitrem (205k) a ač má svoje mouchy, nedám na ji dopustit. S těma GT verzema se dá sportovně svézt až běda. Přiměřeně (ne přehnaně) tvrdý podvozek, slušná dynamika, díky 4control mrštnost o třídu menšího auta a přitom pohodlím a velikostí plnohodnotné rodinné auto.
Myslim ze je ozaj prilis male. Potrebujem takmer kazdy vikend do auta hodit 2 velke MTB plus veci k tomu a aj ked sme sa takto uz zbalili aj do fabie kombi, miesto 10min to trvalo hodinu a kolena sme mali pomaly na celnom skle. Nosic na biky nechcem pretoze biky su drahsie nez to auto Alfa mozno nebude mat objemovo ovela vacsi kufor ale minimalne na dlzku, co je pre mna najdolezitejsie, to bude imo o dost viac nez V50jirka87 píše:Kdybys nasel Volvo V50 s 2.4 D5 120kw, mel bys byt spokojeny, ale to auto je male.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
A co Seat Exeo s 2.0 TDI a 170k?
Je to trochu nechcene dieta, ale mne sa na tom onoho casu jazdilo fakt prijemne a ceny su celkom nizko.
Otazne je ci to bude priestorovo stacit.
Je to trochu nechcene dieta, ale mne sa na tom onoho casu jazdilo fakt prijemne a ceny su celkom nizko.
Otazne je ci to bude priestorovo stacit.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
-
- Spolujezdec
Ještě mě napadá Fiat Croma, což je spíš MPV, s trochu zvláštním designem, ale prakticky by se tam mohly MTB vejít dobře.
V budgetu by byl určitě nějaký zachovalý kousek z posledních let výroby. Motory jako v Alfě, takže podobné problémy. U 2.4 jenom automat, ale pokud se mu měnil olej, tak je spolehlivý.
V budgetu by byl určitě nějaký zachovalý kousek z posledních let výroby. Motory jako v Alfě, takže podobné problémy. U 2.4 jenom automat, ale pokud se mu měnil olej, tak je spolehlivý.
quote="Snowman000"]A co Seat Exeo s 2.0 TDI a 170k?
.[/quote]
Nenadchlo ma to a ceny oproti nekoncernu nie su vobec nizko
Zatial to vypada na alfu, mazdu a aj ta laguna ma presvedcila ale modely 4control vychadzaju prilis draho.
.[/quote]
Nenadchlo ma to a ceny oproti nekoncernu nie su vobec nizko
Cromu registrujem ale prisla mi mimo tohto segmentu a prilis malo sportova ked uz nicim tak len imageom po passate uz nechcem dalsie presuvadlo ale autosilencercz píše:Ještě mě napadá Fiat Croma.
Zatial to vypada na alfu, mazdu a aj ta laguna ma presvedcila ale modely 4control vychadzaju prilis draho.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Z tohoto vyberu by som asi skoncil v Alfe, ale to bude tym ze frantici mi nejako nikdy nesadli a Mazdackemu dieselu bych sa teda ja vyhol.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...