Opel Astra Classic 1.4 kombi r.v. 2008
Opel Astra Classic 1.4 kombi r.v. 2008
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda někdo náhodou nemáte zkušenost s tímto "vozítkem". Mám možnost koupě tohoto vozu přes kamaráda automechanika. Podle něj je ve velmi solidním stavu, vše zkontrolované odshora dolů.. známe se přes 30 let a vím, že by mi žádný křáp neprodal, ale šíleně mě děsí ten směšný obsah motoru. Jednu dobu jsem jezdil s Nissanem Primera 1.8 kombi a to auto bylo neskutečně líné. Neumím si tedy absolutně představit kombík s 1.4, nebudu to muset do kopce sám vytlačit? V současnosti mám Mitsubishi Carisma, což je hatchback s 1.9tdi. Auto už má něco za sebou, objevuje se rez, byla by potřeba výměna kloubu, atd.. ale to auto skutečně jede když na to člověk šlápne.. mám neblahý pocit, že se z té 1.4 zblázním.
- Lachende Bestien
- Letec
Re: Opel Astra Classic 1.4 kombi r.v. 2008
Na jednu stranu benzínová 1.4 atmosféra do kombíku je bezpochyby zhovadilost, na druhou stranu dokud se tím nesvezete, půjde co se týče pocitu z akcelerace čistě jen o spekulace. Zázraky jistě čekat nelze.
No a proti hečbeku osazeného 1.9 turbosazometem bude rozdíl asi dost výrazný (především v točivém momentu).
Záleží na řidiči - nakolik se jedná o nevybouřeného závodníka, nebo jde o člověka nemající problémy s převážně defenzivní jízdou.
No a proti hečbeku osazeného 1.9 turbosazometem bude rozdíl asi dost výrazný (především v točivém momentu).
Záleží na řidiči - nakolik se jedná o nevybouřeného závodníka, nebo jde o člověka nemající problémy s převážně defenzivní jízdou.
Každopádně nejezdím stylem brzda plyn, bohužel už nejsou 90. léta radary na každém rohu, bodový systém.. dnes už se to skutečně nevyplatí. Ale bojím se, že s tím na okresce nepředjedu ani náklaďák. Moc dobře si totiž pamatuju na toho Nissana, vždy jsem musel počkat na dlooouuuhatánskou rovinku, abych mohl předjíždět. Noha na podlaze, "plnej knedlík" a přitom to byla 1.8čka. Bojím se, že s 1.4 se budu plazit za náklaďákem až domů
- Lachende Bestien
- Letec
Předjížděcí manévr bude jistě třeba lépe naplánovat, pokud ale bude už tak slabý motor spárován s "ekologicky" dlouhými převody, nepomůže vám ani svěcená voda. Jízda za náklaďákem otravuje každého, přinejmenším lze ale zapnout vnitřní okruh ventilace a pojmout to jako trénink trpělivosti. A té není nikdy dost.
Chápu, že přechod z výkonnější plechofky do slabší nikoho nenadchne. Na druhou stranu můžeme použít jednu zdejší hlášku z fóra: "Zvyknout se dá i na kriminál."
Pokud se zaručeně jedná o kousek v tiptop stavu, jeho koupí určitě neprohloupíte, protože jej snadno a rychle a předpokládám za +- stejnou cenu prodáte, pakliže podprůměrnou schopnost akcelerace nepřekousnete. Zase jak sám správně zmiňujete, v posledních letech se doleváci výrazně zaměřili na bukaření, ozařování a výběr pokutiček za vražednou rychlost, takže relativně slabá motorizace se z nouze klidně může stát ctností.
Chápu, že přechod z výkonnější plechofky do slabší nikoho nenadchne. Na druhou stranu můžeme použít jednu zdejší hlášku z fóra: "Zvyknout se dá i na kriminál."
Pokud se zaručeně jedná o kousek v tiptop stavu, jeho koupí určitě neprohloupíte, protože jej snadno a rychle a předpokládám za +- stejnou cenu prodáte, pakliže podprůměrnou schopnost akcelerace nepřekousnete. Zase jak sám správně zmiňujete, v posledních letech se doleváci výrazně zaměřili na bukaření, ozařování a výběr pokutiček za vražednou rychlost, takže relativně slabá motorizace se z nouze klidně může stát ctností.