Sportovni auto do 600k
Sportovni auto do 600k
ahoj, muj prvni prispevek ale forum sleduju uz dyl.
Po prodeji predchozi i30 1.4 T-GDI bych rad koupil neco zabavneho do doby nez prijdou vetsi zavazky . Muj rocni najezd je cca 10t km, hlavne cestovani kdyz je pekne, do prace nedojizdim.
Pozadavky:
- 0-100 < 7s + slusny podvozek na okresky
- sportovni image (takove GTI je pomerne nezajimave)
- rozumna spolehlivost a opravitelnost (takze zadny Cayman )
- rozumna amortizace pro nasledny prodej
- idealne pak RWD a coupe ale netrvam na tom
Libi se mi:
BMW 328i (OPRAVA: 228i) - sportak to na pohled neni ale neurazi, ma ale pry nic moc ridicskou odezvu, tezko rict jak spolehlivost
Mustang Ecoboost 2.3 - ikona, a i kdyz nemam k motoru predsudky, tak mi prijde hrich koupit Mustanga bez V8
MX-5 ND 2.0 - bojim se maleho vykonu ve srovnani s oturbenymi konkurenty, vzhled me moc nebere ale splnuje zrejme vse
i30N - tady bych musel priplatit, ale zase by bylo auto skoro nove, nevyhoda ze uz je pro me vzhled okoukany z klasicke i30
Vim, ze ty auta jsou vsechny uplne jina, ale nemam uplne jasny pohled jestli uprednostnuji vykon (ala co nej akceleraci) nebo agilitu na okresky a verim ze jakekoli bude krok vpred.
Napada vas jeste nejake? Pripadne co byste z techto vybrali?
Po prodeji predchozi i30 1.4 T-GDI bych rad koupil neco zabavneho do doby nez prijdou vetsi zavazky . Muj rocni najezd je cca 10t km, hlavne cestovani kdyz je pekne, do prace nedojizdim.
Pozadavky:
- 0-100 < 7s + slusny podvozek na okresky
- sportovni image (takove GTI je pomerne nezajimave)
- rozumna spolehlivost a opravitelnost (takze zadny Cayman )
- rozumna amortizace pro nasledny prodej
- idealne pak RWD a coupe ale netrvam na tom
Libi se mi:
BMW 328i (OPRAVA: 228i) - sportak to na pohled neni ale neurazi, ma ale pry nic moc ridicskou odezvu, tezko rict jak spolehlivost
Mustang Ecoboost 2.3 - ikona, a i kdyz nemam k motoru predsudky, tak mi prijde hrich koupit Mustanga bez V8
MX-5 ND 2.0 - bojim se maleho vykonu ve srovnani s oturbenymi konkurenty, vzhled me moc nebere ale splnuje zrejme vse
i30N - tady bych musel priplatit, ale zase by bylo auto skoro nove, nevyhoda ze uz je pro me vzhled okoukany z klasicke i30
Vim, ze ty auta jsou vsechny uplne jina, ale nemam uplne jasny pohled jestli uprednostnuji vykon (ala co nej akceleraci) nebo agilitu na okresky a verim ze jakekoli bude krok vpred.
Napada vas jeste nejake? Pripadne co byste z techto vybrali?
Naposledy upravil(a) taco dne úte 03 pro 18:12, celkem upraveno 1 x.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sportovni auto do 600k
Presne tak...MX-5 alebo dvojka GT86/BRZ.
Skoda by bola trpiet HH, ak ovsem v tych rocnych 10tisic km nie su velkou mierou zastupene dialnice!
V tom pripade HH dava o mnoho vacsi zmysel, alebo aj ten Mustang, ale asi bych si dal tu namahy a pohladal ho s V8. Zaroven to ale je uplne inym sposobom zabavne auto...
Ak by bol ale strach ze MX-5 a BRZ kvoli atmo motorom budu (a BRZ v urcitych otackach fakt dost je) chciple tak mi napada pohladat Fiat 124 Spider Abarth...
Mojim ociam je o mnoho krajsia ako MX-5 a 1,4T sa da velmi lahko popohnat k zaujimavejsim hodnotam vykonu...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 13aec8f75b
PS: 328i je sh*t.
Skoda by bola trpiet HH, ak ovsem v tych rocnych 10tisic km nie su velkou mierou zastupene dialnice!
V tom pripade HH dava o mnoho vacsi zmysel, alebo aj ten Mustang, ale asi bych si dal tu namahy a pohladal ho s V8. Zaroven to ale je uplne inym sposobom zabavne auto...
Ak by bol ale strach ze MX-5 a BRZ kvoli atmo motorom budu (a BRZ v urcitych otackach fakt dost je) chciple tak mi napada pohladat Fiat 124 Spider Abarth...
Mojim ociam je o mnoho krajsia ako MX-5 a 1,4T sa da velmi lahko popohnat k zaujimavejsim hodnotam vykonu...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 13aec8f75b
PS: 328i je sh*t.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
To by splňovala Alpina B4, až na ty prachy,no.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 7074fefbab
Případně Lotus
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... c0d2d70528
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 7074fefbab
Případně Lotus
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... c0d2d70528
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Diky za napady. BRZ + kompresor me napadl, ale je to draha zalezitost a pri naslednem prodeji (treba za 2 roky) to bude spis na skodu a v cene se to neprojevi, tzn. vyhozenych 100k. Dalnice cca 30%, nejspis bych to prezil.
Co se tyce Spidera 124, tak to urcite zaradim do vyberu. Mozna by stacil i obyc neabarth + ecu mod (stejny motor), i kdyz nema samosvor. Musim si vzit na zkusebku tu MX-5, mozna to neni tak hrozne jak si predstavuju - tam by se do limitu nejspis vesla i RF verze.
Snowman000: s 328i jsem se prepsal, mel jsem na mysli 228i - teda levnejsi verzi M235i, ktera uz je mimo rozpocet. Stale shit?
Ad Alpina B2 a Lotus - ty vypadaji skvele, ale je to vyrazne pres limit
Co se tyce Spidera 124, tak to urcite zaradim do vyberu. Mozna by stacil i obyc neabarth + ecu mod (stejny motor), i kdyz nema samosvor. Musim si vzit na zkusebku tu MX-5, mozna to neni tak hrozne jak si predstavuju - tam by se do limitu nejspis vesla i RF verze.
Snowman000: s 328i jsem se prepsal, mel jsem na mysli 228i - teda levnejsi verzi M235i, ktera uz je mimo rozpocet. Stale shit?
A co m135? Ty po FL ani nejsou osklivy ...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 43fe92945e
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 43fe92945e
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Pre mna BMW nie je zrovna synonyom pre spolahlive a lahko opravitelne auto a uz vobec nie f-kove...
Ale ako pise Vrooom M135i by sa mohla zmestit do budgetu, len tomu chyba minimalne svor. A bavoracky oturbeny 4-valec je fakt za trest podla. mna.
Ale ako pise Vrooom M135i by sa mohla zmestit do budgetu, len tomu chyba minimalne svor. A bavoracky oturbeny 4-valec je fakt za trest podla. mna.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
To je těžké, když spíš vybíráš auto pro budoucí prodej a ne podle svých představ. Já bych se pokud možno HH s př. náhonem vyhnul. Máme doma upravené MIni Coupe JCW na semislicku, podvozek ladil Šenkýř. Jezdí úžasně, ale nezažiješ v něm to pravé chuligánství na odbočkách, vracečkách apod. Když to srovnám i např. s MX5, tak pro mě nuda.taco píše:Diky za napady. BRZ + kompresor me napadl, ale je to draha zalezitost a pri naslednem prodeji (treba za 2 roky) to bude spis na skodu a v cene se to neprojevi, tzn. vyhozenych 100k. Dalnice cca 30%, nejspis bych to prezil.
To už zažiju větší prdel s pickupem.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
já jenom, že třeba to BRZ bude i s kompresorem hluboko pod 600. A jednoznačně nejlevnější na provoz.
Zatímco u M135i to bude lov na nejlevnější kus a třeba to i30N je prakticky nový auto, takže ho ten pokles ceny teprve čeká.
Ohledně toho následného prodeje bych to neviděl tak černě
Zatímco u M135i to bude lov na nejlevnější kus a třeba to i30N je prakticky nový auto, takže ho ten pokles ceny teprve čeká.
Ohledně toho následného prodeje bych to neviděl tak černě
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Jako jestli ti nevadi neprakticnost MX5, tak bych sel do ni. Je to lehky auticko, to bych si jednou chtel vyzkouset. BRZ mi prijde jako fajn prakticky daily