Prvni auto (zanovni/ojete) na cca 5 let
Prvni auto (zanovni/ojete) na cca 5 let
Dobry vecer,
Aktualne zvazuji koupi auta, do ktereho bych chtel investovat idealne 300- 400 tisic. Bohuzel autum nerozumim a i po procteni ruznych diskuzi a clanku nevim co poridit z hlediska pomeru cena/vykon/kvalita.
Pouziti: Auto budu vyuzivat v lete na prevoz kol a v zime na lyze - cca 4000 km. Plus kazdy mesic najedu 2-3x trasu Praha-Brno. Nejlepe tudiz asi kombi/SUV.
Pozadavky: Moderni interier, dostatecny vykon, automat
Libi se mi nova Mazda 3, Kia Proceed Shooting brake a VW Troc. Bohuzel vsechny tyto auta zacinaji minimalne na 500k. Mezi dalsimi kandidaty jsou ojete BMW 3, BMW X1 a VW Passat.
Jak vidite situace je dost zmatena, proto bych se chtel zeptat, zda byste mi doporucili koupit nejaky ojetejsi model BMW/Passat ci radeji pockat pul roku az rok na slevneni Mazdy/Kia a trochu si priplatit. Pokud prvni variatu, potom bych se rad zeptat, jaky motor/typ hledat a jaka vam prijde prijatelne mnozsti najetych kilometru.
Auto bych chtel, aby mi vydrzelo minimalne 5-7 let bez nejakych vetsich oprav a pote ho mohl za zbytkovou cenu prodat.
Dekuji za rady.
S pozdravem,
Tomas K
Aktualne zvazuji koupi auta, do ktereho bych chtel investovat idealne 300- 400 tisic. Bohuzel autum nerozumim a i po procteni ruznych diskuzi a clanku nevim co poridit z hlediska pomeru cena/vykon/kvalita.
Pouziti: Auto budu vyuzivat v lete na prevoz kol a v zime na lyze - cca 4000 km. Plus kazdy mesic najedu 2-3x trasu Praha-Brno. Nejlepe tudiz asi kombi/SUV.
Pozadavky: Moderni interier, dostatecny vykon, automat
Libi se mi nova Mazda 3, Kia Proceed Shooting brake a VW Troc. Bohuzel vsechny tyto auta zacinaji minimalne na 500k. Mezi dalsimi kandidaty jsou ojete BMW 3, BMW X1 a VW Passat.
Jak vidite situace je dost zmatena, proto bych se chtel zeptat, zda byste mi doporucili koupit nejaky ojetejsi model BMW/Passat ci radeji pockat pul roku az rok na slevneni Mazdy/Kia a trochu si priplatit. Pokud prvni variatu, potom bych se rad zeptat, jaky motor/typ hledat a jaka vam prijde prijatelne mnozsti najetych kilometru.
Auto bych chtel, aby mi vydrzelo minimalne 5-7 let bez nejakych vetsich oprav a pote ho mohl za zbytkovou cenu prodat.
Dekuji za rady.
S pozdravem,
Tomas K
Re: Prvni auto (zanovni/ojete) na cca 5 let
Mazda 3 je docela dobrá volba a vzhledem k požadavku 5-7let bez oprav a asi jediná reálná. Zase ale do ní nedáš kola, leda s nosičem. Za mě a je to jen můj osobní názor a nemusíš ho nutně sdílet, tak jestli můžeš počkat a něco došetřit aby sis pak koupil něco nového, tak bych to udělal.
Toyota GT 86 II, Mazda 6 kombi 165 PS 2017
S těmito požadavky bych koukal na skladové i30/ceed (protože 5 a 7 let záruky na nové), nebo bych se koukl k Toyotě co umí nabídnout s duem Corolla/Auris. Toyoty, kor s atmo benzínem, vydrží mnohem déle než, požaduješ. Mazdu jsem měl současnou 6ku, mimo motor měla kupu dalších problémů, které tu značku pro mě osobně diskvalifikují. Nejhorší z nich byla nádrž o 10l menší, než v technických údajích a interiér ve kterém jsem se se 184cm dotýkal hlavou stropu a nešlo s tím nic dělat pokud jsem nechtěl za volantem ležet. Zrovna ta Corolla bude bezproblémové auto, žádný zážitek, ale odveze co je třeba. Jsou v pohodě nové pod 400.
Diky za rady.
I30 se mi bohuzel nelibi. Toyota by asi jeste sla. Ale neni lepsi uz koupit neco takovehoto?
http://m.dasweltauto.cz/Car/1388815
S temi 5 lety bez oprav jsem se spatne vyjadril. Nevadi mi jednou za dva-tri roky udelat opravu za dejme tomu 50k. Ale nechci, abych takovou opravu delal kazdy rok a po 5 letech zjistil, ze jsem dal do oprav vic mez byla skoro porizovaci cena.
Diky,
Tomas
I30 se mi bohuzel nelibi. Toyota by asi jeste sla. Ale neni lepsi uz koupit neco takovehoto?
http://m.dasweltauto.cz/Car/1388815
S temi 5 lety bez oprav jsem se spatne vyjadril. Nevadi mi jednou za dva-tri roky udelat opravu za dejme tomu 50k. Ale nechci, abych takovou opravu delal kazdy rok a po 5 letech zjistil, ze jsem dal do oprav vic mez byla skoro porizovaci cena.
Diky,
Tomas
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
No konečně sis vybral a ne ty nabízené korejské napodobeniny.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Kdyby si koupil japonce nebo klidně i toho korejce nového, tak bude mít určitě mnohem méně nákladů než za olítaného pašíka a navíc bude přesně vědět jak se k němu chová a co mu asi vydrží. Ale někdo raději více výbavy v olítaném autě
Toyota GT 86 II, Mazda 6 kombi 165 PS 2017
Lyže dávej rozhodně na střechu, ne dovnitř auta.
Kola buď také na střechu a nebo na tažné zařízení.
Protože budeš jezdit Pha-Brno, tak raději něco nižšího, než SUV.
Buď nové auto nižší střední třídy (Focus, Astra) nebo koupit ojeté ve střední třídě (Mondeo, Passat). Asi bych šel cestou mírně jetého auta střední třídy. Passat si drží cenu, tak bych zkusil Mondeo (zdejší přispěvatel 970ka se živí dovážením ojetin z Reichu a určitě ti dobře poradí).
Kola buď také na střechu a nebo na tažné zařízení.
Protože budeš jezdit Pha-Brno, tak raději něco nižšího, než SUV.
Buď nové auto nižší střední třídy (Focus, Astra) nebo koupit ojeté ve střední třídě (Mondeo, Passat). Asi bych šel cestou mírně jetého auta střední třídy. Passat si drží cenu, tak bych zkusil Mondeo (zdejší přispěvatel 970ka se živí dovážením ojetin z Reichu a určitě ti dobře poradí).
Mě úplně fascinuje, jak u auta s nájezdem 55 000Km se objeví komentář o "olítaném autě". Můj šéf najezdí 100 000Km ročně osobákem, tedy v takovém případě bychom se bavili o 6měsíční ojetině, která zná v 95% jen dálnici a tempo 140. Tedy nelze předpokládat DPF v prdeli, podvozek v prdeli (ne jako za 5let po městě při 10K/rok)...
To je konzumerismus největšího stupně už tohle, když někdo o 2 letém autě hovoří, jako o olítané vráně. A to jsou zpravidla zrovna ti,co kážou o škodlivosti dieselů. Já když si ten diesel nechám 10let, tak vyprodukuju podstatně méně emisí, než člověk co hodnotí 2 leté auto jako vrak, protože za 10let těch aut kvůli němu vyrobí 5...
Nefandím koncernu už léta,tohle bych napsal i v případě 2letého Hnujdaje nebo Kie...
Tato 8letá ojetina je tedy zřejmě už něco jako rakovinotvorný jaderný odpad http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=7&t=67536
Nebo panebože co teprve toto ? ? ? To vám všem garantuju, že to auto po nocích vraždí těhotné ženy, znásilňuje nemohoucí stařeny a snídá 1-2 děti denně a k tomu 2L krve z umučeného dospělého. Hotovej Ferat. https://www.sauto.cz/osobni/detail/merc ... oFrom=list
To je konzumerismus největšího stupně už tohle, když někdo o 2 letém autě hovoří, jako o olítané vráně. A to jsou zpravidla zrovna ti,co kážou o škodlivosti dieselů. Já když si ten diesel nechám 10let, tak vyprodukuju podstatně méně emisí, než člověk co hodnotí 2 leté auto jako vrak, protože za 10let těch aut kvůli němu vyrobí 5...
Nefandím koncernu už léta,tohle bych napsal i v případě 2letého Hnujdaje nebo Kie...
Tato 8letá ojetina je tedy zřejmě už něco jako rakovinotvorný jaderný odpad http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=7&t=67536
Nebo panebože co teprve toto ? ? ? To vám všem garantuju, že to auto po nocích vraždí těhotné ženy, znásilňuje nemohoucí stařeny a snídá 1-2 děti denně a k tomu 2L krve z umučeného dospělého. Hotovej Ferat. https://www.sauto.cz/osobni/detail/merc ... oFrom=list
Ten passat je s tím motorem myslím OK, držák na kola na tažné a je to. V zimě se tam lyže do vaku vejdou.
V případě nového auta bych počkal na ceny Toyota Corolla Touring Sports.
V případě nového auta bych počkal na ceny Toyota Corolla Touring Sports.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
To je bohužel realita. Sedni si hned po sobě z nového do toho opečovávaného s desítkami či stovkami km. Ten rozdíl poznáš na první pohled/dotek/posaz/přivonění...jirka87 píše:Mě úplně fascinuje, jak u auta s nájezdem 55 000Km se objeví komentář o "olítaném autě". Můj šéf najezdí 100 000Km ročně osobákem, tedy v takovém případě bychom se bavili o 6měsíční ojetině, která zná v 95% jen dálnici a tempo 140. Tedy nelze předpokládat DPF v prdeli, podvozek v prdeli (ne jako za 5let po městě při 10K/rok)...
Tím neříkám, že by se auta po 100tKm měla vyhazovat. To rozhodně ne, jen je naivní hledat bezproblémový provoz u Volva s pořizovačkou 2 mio a 300tKm.
Ve výsledku nebude až tak velký rozdíl v TCO mezi novým V60 na operák a ojetou V70 s 300tKm+
2.9T RWD