Koupě auta - potřebuji poradit

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
virten
Spolujezdec

Koupě auta - potřebuji poradit

Příspěvek od virten »

Zdravím, měl jsem zájem o automobil https://auto.bazos.cz/inzerat/95732743/ ... vidual.php

Na auto jsem se byl podívat, bylo hezké, i dobře jelo ale mělo při jízdě jednu vadu a to, že hrozně táhlo k jedné straně. Je fakt, že svítilo že je ufouklá guma a prodejce pak, když jsem odjel napsal, že byla ufouklá o 1bar a že už je to vpořádku. Ok, dejme tomu.

Vozidlo jsem si pak ale prověřoval a nejen, že v inzerátu má, že má najeto 210k km a podle ověření má 213k, ale našlo to i, že v německu byla na autě škoda ve výši 10k-15k euro. Prodejce mi tvrdil, že na vozidle lakoval levý přední blatník a levé přední dveře a že opravoval ulomenou packu na levém předním světle ale že všechny díly jsou původní a nic nebylo měněno. Co si o tomto mám myslet? údaje o km a o té škodě mi vyjeli na stránce autodna.cz , např. Cebia nenašla žádné záznamy. Na auto se mám jet podívat zítra znovu, protože tvrdí, že řízení je už OK a že to opravdu bylo jen gumou. Auto bylo předevčírem na dovozové STK, posílal mi protokol a závady tam nejsou žádné (ale může mít známého na STK, takže tomu bych zas tak nevěřil)

Tvrdí, že na vozidle nebyla žádná větší škoda, pouze povrchové odření kvůli kterému to lakoval. Prý toto není problém zanést do smlouvy, že prý nic netají a nemá s tím problém. (Co si mám nechat případně přesně napsat do té smlouvy, abych byl chráněný?)

Co by jste si o tomto autě mysleli, dá se tomu věřit, nebo ne? Četl jsem si, že se dělají i takové "bourací" podvody v Německu

Díky za všechny rady.
virten
Spolujezdec

Re: Koupě auta - potřebuji poradit

Příspěvek od virten »

Ještě doplním, že ta škoda 10k-15k eur se mi zdá docela jako blbost a nevím, jestli se tomu dá věřit, vždyť to by přeci byla totálka a nevěřím tomu, že by to auto dali takhle dokupy, ještě vzhledem k tomu že údajná škoda byla v září tohoto roku, tedy čerstvě před dovozem
jirka87
Mistr volantu

Příspěvek od jirka87 »

Ke zbytku se nevyjadřuju, protože to neumím posoudit, ale pokud v Německu byla škoda za 10-13K Eur tak by to vzhledem ke stáří auta a nájezdu asi opravdu musela být z pohledu pojišťovny totálka, protože to prostě reálně přesahuje hodnotu auta.

"(Co si mám nechat případně přesně napsat do té smlouvy, abych byl chráněný?)"

Nejlépe to prohlédnout v Olmiku v BMW. Je tam tuším Renocar nebo co to je, kousek od autobusového nádraží, takže pokud je prodávající mentálně při smyslech a ty sám si prohlídku bez ohledu na výsledek a následný nákup/ne-nákup zaplatíš, tak já osobně bych s tím asi neměl problém pokud by to netrvalo 3hodiny. Protože kdybych měl takhle trávit s každým zájemcem 3hodiny při prodeji auta, tak se na to vyseru.

Pán neprodává to auto jedno a vzhledem k tomu, kde evidentně bydlí (nějaký ten satelit okolo Olomouce, kde dle fotek nežijou žádní chudáci) a taky podle toho, že pán se evidentně živí kde čím : https://www.vyhledatcislo.cz/cislo/736490079 , https://auta.yauto.cz/audi-a4-avant-nav ... 36279.html ....tak ve mě osobně to důvěru nevzbuzuje. Ale to je asi dáno tím, že se bohužel znám s pár podobnými typy z této lokality a je to jeden větší zmetek, než druhý. Kam se hrabe Karviná s Orlovou.

Pokud máš jakékoliv pochybnosti, je lepší se na to vykašlat. Pokud nejsi střelec. Někteří střelci mají super štěstí a mnoho z nich na tom zbohatlo. Já střelec nejsem, protože mám obecně na všechno smůlu, tak musím jít na jistotu.
virten
Spolujezdec

Příspěvek od virten »

No právě v BMW v Olomouci mi řekli, že za prohlídku chtějí 4500Kč a že potrvá celý den
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ja myslim, ze ta cena opravy neni zadny ulet u zanovniho auta (tam kde to nebude totalka). Staci plesknout o svodidla celej bok a je to. Jak dlouho prodavajico auto vlastnil? To by mohlo byt voditko..
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jirka87
Mistr volantu

Příspěvek od jirka87 »

Honziss : To jsem rozepsal napřed taky. Stejně jako ty. Ale pak jsem četl pro jistotu znovu....Ta faktura měla vzniknout teď před dovozem - v 09/2018, takže na 10letým autě ? S plněním od pojišťovny na cca 100% hodnoty vozu ? V Německu ? Téměř jistě ne...Nebo ano, ale v tom případě je to v DE alespoň co se týče systému pojišťoven odepsáno jako totální škoda a majitel se nechal vyplatit rozpočtem (pokud to funguje stejně jako u nás).

Možné je vše...Kor jestli to táhne do strany..Nahlásit se dá leccos, papír snese hodně a Německý člověk jaksi není od přírody nastaven na jednání "Nějak s tím vymrdáme, oni to nepoznaj".

P.S : a je to dovoz Honziss...Takže ho vlastní jen tak dlouho, jak ho dovezl.

Edit : jen obecně - bourané bylo téměř jistě alespoň jednou každé 10leté auto. Čest vyjímkám. Takže najít nějaké, které nemělo nikdy nic je podle mě téměř nemožné. Nicméně člověk by rád měl něco, kde ví přesně jak moc to bylo bouraný. Já měl třeba jednu starou popelnici narvanou zepředu i zezadu a všechno bylo cajk...Jenže to nebylo auto pomalu za 1/4M.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

vem si měrku laku a poznáš zcela přesně, kde bylo lakované...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Vůbec bych s tímhle autem neztrácel čas, dle mého názoru je to těžce havarovaný a zalevno opravený vrak. V Německu to někdo totálně rozstřelil, vychcaný čecháček to koupil, v garáži opravil a teď to chce prodat nějaké kafce. Ruce pryč a najít něco jiného.
:ar!
jirka87
Mistr volantu

Příspěvek od jirka87 »

Já se v těch cenách vůbec nevyznám, ale když jsem včera na ty BMW tohoto roku, motoru a modelu koukal, ta mi to přišlo, že patří k těm naprosto nejlevnějším...Přitom na fotkách vypadá fakt pěkně a výbava taky není soc. Takže buď je to fakt dobrej deal, nebo je to prostě dle hesla "nahoře huj, dole fuj".
f430
Dítě v autě

Příspěvek od f430 »

Zaplať si 2.500 Kč za prohlídku u proklepneme.cz, jsou přímo z OL.
Odpovědět