Zdravím,
uvažuji o nákupu jetého sporťáku s cenou do 40 tis. eur, nejspíš 911 (997). Počítám si, kolik mě budou stát náklady na provoz. S cenou servisu, paliva, pneumatik... jsem smířen.. co mě rozhodilo je pojištění.
Když utrátím úspory, budu chtít pojištění krádeže i havarijko. Zadal jsem si na zkoušku do srovnávače a vychází mi pojištění 100-150tis ročně. To mi připadá jako hrozný úlet. Paradoxně když zadám nové auto běžné značky ve stejné ceně (40tis eur), tak pojištění stojí třetinu.
Jak pojištovny proboha počítají to pojistné?
Šílená cena pojistky staršího sporťáku
Re: Šílené náklady provozu sporťáku
více proměnných, každé je přiřazen nějaký koeficient - předchozí nehody, věk, bydliště, značka vozu, kiloWatty. Já mám na dvacet let starém autě "sportovní značky" s 92kW jenom PZP cca 11 000Kč, na 19 let starém autě stejné značky se 160kW taky cca 11 000Kč.
Re: Šílené náklady provozu sporťáku
Imho největší slevu udělá dlouhodobý bezeškodní průběh pojištění. A taky sezonnost a menší roční nájezd. Moje roční pojistka (POV celoročně, HAV sezona) se započtením všeho jmenovaného na m4Zlika (je to taky "starší" sporťák, i když "jen" 190kW) je menší než 10k CZK.
EDIT: lehce sem vytunil název vlákna
EDIT: lehce sem vytunil název vlákna
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Re: Šílená cena pojistky staršího sporťáku
cena plechařiny...Nárazník na superba za 3/4mega stojí daleko míň než nárazník na 997, která nová stála čtyřnásobek nebo i víc
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
To mi nedává smysl... pokud je cena dílů v autě výrazně vyšší než cena auta, tak by se vyplatilo koupit staré auto, rozebrat a prodat po dílech se ziskem, ne?Stepan píše:cena plechařiny...Nárazník na superba za 3/4mega stojí daleko míň než nárazník na 997, která nová stála čtyřnásobek nebo i víc
Může, vždyť se podívej kolik lidí se zabírá rozebiranim bouraček.
Pointa je taková, že poškození stejných částí, řekněme malý naráz na parkovišti, nárazník, blatník, světlo vyjde u Superba na min než u 997. Druhovyroba bude pro Porsche zanedbatelna, dílů po vrakovistich taky méně a Stuttgart ti neslevi jenom protože si to auto koupil ojetý za málo. Pojišťovna to ví a proto chce za krytí vyššího rizika víc peněz.
Nejsem pojistovak, ale tohle mi tak dá selskej rozum
Pointa je taková, že poškození stejných částí, řekněme malý naráz na parkovišti, nárazník, blatník, světlo vyjde u Superba na min než u 997. Druhovyroba bude pro Porsche zanedbatelna, dílů po vrakovistich taky méně a Stuttgart ti neslevi jenom protože si to auto koupil ojetý za málo. Pojišťovna to ví a proto chce za krytí vyššího rizika víc peněz.
Nejsem pojistovak, ale tohle mi tak dá selskej rozum
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Dalsi vec je ta ze srovnavace cen pojistek jsou obcas mimo. Kdyz jsem chtel pojistit Giulii tak srovnavac chtel za 10%, GAP a skla 49 000,- Kc, kdyz jsem ji sel pojistit doopravdy, tak to stejny bylo za 19 000,- Kc u jedny a ty stejny pojistovny.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Já mám např účet u ČSOB a když sem jim nakecal že mám nabídku pojištění za 15 tak mi dali 30% další slevu a mám to asi za 12. Epojisteni bylo asi 17-18
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw