Zdravím, potřeboval bych poradit. Chtěl bych si pořídit nový auto, a samozřejmě tomu moc nerozumím. Rád řídím a celkem si to užívám. Nejsem žádný osel a ani závodník. Otec má Škoda Superb 2.0 TDI DSG 4x4, na pohodlí a prostor si nemohu stěžovat, ale delší cestách mi hrozně vadí jak je hlučná, nad 140km/h už je to znatelný. Např. když jedete 5 až 6h po dálnici v Německu tak je to hodně nepříjemný. Měli jsme předtím A8 4.2L to zřalo dost, ale krásně jsme se svezli. Pak jsem vezl prdel asi 70t km v Hyundai i30 benzín combi, tady mi vadilo jak je to auto lehký tak občas na dálnici když fouká silně vítr tak se to trochu rozhoupe do stran
![Worried :-s](./images/smilies/17.gif)
. Pak jsem zdědil VW Bora s turbem po bratrovi tam jsem najel asi 200t km, a taky v pohodě akorát jsme vyměnili jednou turbo, jezdí to furt krásně, ale teď ho přenechám bratrancovi jako první auto ať si vyblbne. Jezdím většinou sám, ale to se brzy asi změní
![Blushing :ymblushing:](./images/smilies/9.gif)
. Měsíční nájezd cca 1200km/400km po městě a okrsku jinak dálnice. Asi by se mi líbilo nový auto s zárukou, ale možná to bude těžký. Takže nebude mi vadit předváděcí vozy, klidně i ojetinu s menší nájezdem. Dovoz z Německa by taky nebyl problém. Máji tam krásný silnice a i se chovají k auto trochu jinak než u nás. Nemám speciálně vybranou značku, nechám si poradit. Moje představa je dravý, prostorný auto, co mi nezradí na delší cestách a také vydrží.
Jestli to bude benzín nebo nafta, manuál(s tempomatem) anebo automat tak je mi to jedno. Děkuji předem na rady a názory.
Hodně se mi líbí mazda 6 combi. Přes rozpočet, ale mohu zaplatit půlku a vzít na leasing na rok nebo dva. Pokud by to za to stálo.