auto do 350k
auto do 350k
Zdravím, potřeboval bych poradit. Chtěl bych si pořídit nový auto, a samozřejmě tomu moc nerozumím. Rád řídím a celkem si to užívám. Nejsem žádný osel a ani závodník. Otec má Škoda Superb 2.0 TDI DSG 4x4, na pohodlí a prostor si nemohu stěžovat, ale delší cestách mi hrozně vadí jak je hlučná, nad 140km/h už je to znatelný. Např. když jedete 5 až 6h po dálnici v Německu tak je to hodně nepříjemný. Měli jsme předtím A8 4.2L to zřalo dost, ale krásně jsme se svezli. Pak jsem vezl prdel asi 70t km v Hyundai i30 benzín combi, tady mi vadilo jak je to auto lehký tak občas na dálnici když fouká silně vítr tak se to trochu rozhoupe do stran . Pak jsem zdědil VW Bora s turbem po bratrovi tam jsem najel asi 200t km, a taky v pohodě akorát jsme vyměnili jednou turbo, jezdí to furt krásně, ale teď ho přenechám bratrancovi jako první auto ať si vyblbne. Jezdím většinou sám, ale to se brzy asi změní . Měsíční nájezd cca 1200km/400km po městě a okrsku jinak dálnice. Asi by se mi líbilo nový auto s zárukou, ale možná to bude těžký. Takže nebude mi vadit předváděcí vozy, klidně i ojetinu s menší nájezdem. Dovoz z Německa by taky nebyl problém. Máji tam krásný silnice a i se chovají k auto trochu jinak než u nás. Nemám speciálně vybranou značku, nechám si poradit. Moje představa je dravý, prostorný auto, co mi nezradí na delší cestách a také vydrží.
Jestli to bude benzín nebo nafta, manuál(s tempomatem) anebo automat tak je mi to jedno. Děkuji předem na rady a názory.
Hodně se mi líbí mazda 6 combi. Přes rozpočet, ale mohu zaplatit půlku a vzít na leasing na rok nebo dva. Pokud by to za to stálo.
Jestli to bude benzín nebo nafta, manuál(s tempomatem) anebo automat tak je mi to jedno. Děkuji předem na rady a názory.
Hodně se mi líbí mazda 6 combi. Přes rozpočet, ale mohu zaplatit půlku a vzít na leasing na rok nebo dva. Pokud by to za to stálo.
Re: auto do 350k
Vůbec jsem z toho nepochopil jaké máš vlastně požadavky. Superb možná není zrovna nejtišší auto ve své třídě, ale jestli s rozpočtem 350 tisíc očekáváš vhodnější auto na dálnici, asi se budeš muset vrátit s rokem výroby podstatně víc do minulosti než k předváděcím vozům.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Na jednu stranu teoreticky nic než velký sedan není na dálnici vhodnějšího z principu, ale na druhou stranu, reálně, na ty tankodromy, je velké pohodlné SUV na velkých kolech a vzduchu, k nezaplacení. Bohužel doslova k nezaplacení
Takže bych to viděl tak, že buď to bude opravdu starší, nebo to bude jen akontačka
To mi zase na 10-15tis km ročně nepřipadá rozumné.
Na ty km by se dalo vystačit i s Rapidem v plné palbě, dva roky starým, nový 500, dvouletý 350 jak nový, nebo cokoliv podobného, tak nějak...? Zrovna Rapid má ten servis v podstatě skoro zadarmo na poměry nových aut...
A pokud nejde o cenu servisu, tak se dá rozšoupnout, výběr je nepřeberný...
Takže bych to viděl tak, že buď to bude opravdu starší, nebo to bude jen akontačka
To mi zase na 10-15tis km ročně nepřipadá rozumné.
Na ty km by se dalo vystačit i s Rapidem v plné palbě, dva roky starým, nový 500, dvouletý 350 jak nový, nebo cokoliv podobného, tak nějak...? Zrovna Rapid má ten servis v podstatě skoro zadarmo na poměry nových aut...
A pokud nejde o cenu servisu, tak se dá rozšoupnout, výběr je nepřeberný...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Driver nenabízej mu rapida když se mu zda I30 nestabilní.Golf GTD z německa tak 5ti letku a za 30-50investovat do odhlucneni.Za 350t i s nakym dostatecnym motorem nesezenes.
může mi někdo vysvětlit, jak může být SUVčko (tzn. z principu tvrdší podvozek, aby se to náhodou někde nepřevrátilo) na velkých kolech (takže profil jak když flusneš) nějak zvlášť komfortní? Ještě v porovnání se sedanem, taky na vzduchu, ať jsme férový?
U GTDčka hodně sejde na kolech. 17" začnou ztrácet glanc kolem 210 tacho. Ale co mě vezl kolega na 19", to drželo jak přibitý
U GTDčka hodně sejde na kolech. 17" začnou ztrácet glanc kolem 210 tacho. Ale co mě vezl kolega na 19", to drželo jak přibitý
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Predpokladam, ze Superb vadil hlukem od motoru, protoze u ostatnich aut si na hluk nestezuje, takze bude nejrozumnejsi se poohlednout po nejakem benzinu.
Než si za 3roky říkat že mi schází výkon nebo něco ve výbavě to je lepší dát 350 akontaci a dalsich 200na lizacku.Ja bych si ted vzal polo gti +led svetla+vyhr srdadla a stačilo by.Štěpán ja dal letní 205/50r17 a oproti 225/40r18 setsakramensky rozdil ve stabilitě jak na rovině a hlavně v zatáčkách.
Taky tam patří 225 45 17 ne?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Mattone dle technicaku muzou bejt i 205ky a pak i ty 225 jak píšes v 17,18,19 rozmeru.
Jo 205/50/17 jsou tam prvoplanove kvuli moznosti retezu na zimaky, ale co na to kdo nazuje je jeho vec.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/